Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tery

tery przepisy do diety M. Montignac

Polecane posty

Gość defi
Witam!Dzieki Eli43 trafilam tu,a wlasciwie szukalam sernika-no i mam!Tak na swoj rozum wymyslilam wlasnie taki tylko nie wiedzialam co z zelatyna?Dostalam informacje ze to do tluszczy.Tery super przepisy! powiedz ten sernik moze byc do poludnia ale w I fazie?(powiedz ze tak!!!!prosze!)

Gość czekam
na nowe przepisy

Przepraszam że nie odpowiadałam ale cały czas mam kłopoty z opadającą stopą włóczę się po szpitalach i po prostu nie mam dostępu do komputera, nie wiem kiedy to sie skończy. Pozdrawiam serdecznie wszystkich dietujących.

dziewczyny taka moja wielka prożba jak piszecie przepis to dopisujcie czy na obiad kolacje czy śniadanie ja dopiero zaczynam i to by mi ułatwiło życie z góry dziękuje

DŻEM MORELOWY Składniki: 500g suszonych moreli Sok z 1 cytryny Woda do 2/3 moreli Zagotować wode z sokiem i morelami, gotowac dalej w kuchence mikrofalowej 6 min. Gdy ostygną morele zmiksować,przełożyć do słoików i trzymać w lodówce przez 3-4 tyg.

Galaretka jabłkowa Ugotować kompot z jabłek jesli trzeba osłodzić słodzikiem dodać żelatyny w/g przepisu.

Galaretka z kurczaka Ugotować pierś z kurczaka z warzywami jak na rosół. Wyjąć mięsko, pokroić, wywar odcedzić. W zależności od ilości wywaru użyć żelatyny. Połączyć z pokrojoną pietruchą, doprawić do smaku pieprzem solą kto lubi czosnkiem przelać do pojemników i schłodzić. Smaczny posiłek tłuszczowy. A tak wogóle to jest równiutko setny post.

jest wogóle - powinno być -w ogóle sory

Gość ahaaaa
hej dziewczyny! mam takie pytanko odnosnie przepisow na ciasta i jakies przysmaki ktore znalazlam wlasnie do diety mm. czy w I fazie diety mm moge sobie czasem pozwolic na ciasto upieczone wg tego przepisu, a jesli tak to na ktore danie??

ahaaaa ja bym Ci poleciła SERNIK NA ZIMNO ze str. 2 - wypróbowany i pyszny natomiast przepis na tort który podałam na str. 3 myślę że wymaga korekty, ponieważ biszkopt po upieczeniu opadł. Być może mąka z pp jest za ciężka nie wiem.

Lody truskawkowe własnej produkcji. Produkty; 1/2 kg truskawek mrożonych (koniecznie) 250g śmietanki 18% (schłodzonej) fruktoza w/g uznania Wykonanie; Wszystkie składniki dokładnie zmiksować, nałożyć do pucharków i jeść. Jeśli zrobicie i Wam smakowały to dajcie znać, bo mnie bardzo. Posiłek tłuszczowy.

Gość inezka1973

Gość inezka34
:)

Gość kasienka71
a batony musli sante mozna jesc? a jakie miesa?

Mieso wołowe, drób, chuda wieprzowina też może być. Batoników raczej należy się wystrzegać.

chuda wieprzowina ale bardzo rzadko lepsze tłuste ryby

Gość kasienka71
ja mam takie pytanie-ta dieta jest podobna do south beach ale w tamtej mozna jesc makaron tylko z maki pelnoziarnistej,a z tego co czytam na temat diety mm to z pszenicy durumtez tak? tzn moge kupic jakikolwiek bylebyl z pszenicy durum?a ile czekolady gorzkiej mozna zjes dziennie?

kasienka71 można jeśc makaron i ten i ten a na czekoladę nie będziesz miała ochoty przy diecie mm luknij na drugi mój temat

ja mam jedno pytanie co mnie nurtuje od dawna :) Jak sie ma IG do wielkosci porcji?! :) Z gory dziekuje za odpowiedz :):):)

i jeszcze jedno - IG poszczegolnych dania skladnikow sumuja sie?

nospa zapraszam na topik \"ponownie zaczynam skuteczną dietę mm\" tam można pogadać tutaj raczej wklejamy przepisy mm

Placki twarogowe Danie zgodne z metodą montignac 25 dag chudego twarogu 2 białka ok. 6 dag pełnoziarnistej mąki pszennej szczypta soli sok i skórka z cytryny troszkę proszku do pieczenia ok. 1/4 szklanki mleka 1. Białko ubijamy na sztywną pianę. 2. Twaróg ucieramy z solą, mlekiem, sokiem i skórką z cytryny. Dodajemy mąkę z proszkiem i pianę, mieszamy. 3. Łyżką nakładamy niewielkie porcje ciasta na rozgrzaną patelnię i smażymy na minimalnej ilości tłuszczu. 4. Placuszki podajemy z dżemem, duszonymi jabłkami, jogurtem owocowym lub posypane fruktozą.

Mus czekoladowy MM raczej na koniec I-ej fazy 6 porcji 2 tabliczki gorzkiej czekolady 70% lub 90% 0,5 l śmietanki kremówki 3 jajka 1 łyżka fruktozy Na parze rozpuszczamy czekoladę, ze śmietany odlewamy pół szklanki, w drugim naczyniu na małym ogniu podgrzewamy smietanę az bedzie gorąca, nie wolno zagotować! Zdejmujemy z ognia i mieszamy z czekolada az sie połaczy. Studzimy, wkładamy do lodówki na 2-3 goodziny, musi być bardzo zimna. Ubijamy na sztywno. Jajka dokładnie myjemy. Żółtka ubijamy z fruktoza az zbieleją, mieszamy z masą. Ubijamy białka i delikatnie mieszamy z musem. Przekładamy do pucharków. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Nastęnie ubijamy reszte śmietany (1/2 szklanki)na sztywno, można czymś dosłodzic, ale niekoniecznie i dekorujemy.

Gofry 1 szklanka wody 1 szkl mleka 0% 2 szklanki płatków owsianych górskich 1 łyzka otrąb pszennych 1 łyżka otrąb owsianych 1 białko ubite na pianę trochę drożdży szczypta soli Wszystko dokładnie wymieszać, odstawić na trochę, (na końcu dodać białka) Smażyć(piec) na rozgrzanej gofrownicy na chrupko Można podawać na słodko z dżemem MM, jogurtem MM albo z warzywami, tuńczykiem w sosie własnym itp. jako pieczywko

Sernik na zimno kakaowo- waniliowy z sosem kawowym MM na tortownice 20-24 cm 60 dag białego chudego sera 400 gram jogurtu 0% nat 2 łyżki kakao fruktoza lub słodzik do smaku 4 łyżeczki żelatyny olejek waniliowy sos 2 łyżki fruktozy 1 łyżka wody pół łyżki kawy rozpuszczalnej bezkofeinowej Kakao rozpuszczamy w odrobinie gorącej wody, dobrze mieszamy aby nie było grudek. Ser miksujemy z jogurtem na gładka masę. Słodzimy do smaku. Dodajemy 2-3 krople olejku. Żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wrzątku i dobrze mieszamy. Wlewamy do sera po trochę, cały czas miksując. Odkładamy jedna szklankę masy. Do większej części masy dodajemy kakao. Kakaowy ser wkładamy do tortownicy, wstawiamy do lodówki, gdy zastygnie wykładamy biała mase. Wstawiamy do lodówki. Sos: wszystkie składniki mieszamy, gotujemy na malutkim ogniu często mieszając aż zacznie się robić syrop. Polewamy sernik po wierzchu. Schładzamy.

Mufiny jabłkowo cytrynowe MM Składniki mokre: 2 białka 1 szkl maslanki kilka łyżek soku z cytryny kapka esencji waniliowej 2 jabłka starte, kwaskowe składniki suche: 2 szklanki mąki pszennej z pełnego przemiału 1 plaska łyżeczka sody 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia kilka łyżek fruktozy (wedle smaku i rozsądku) szczypta soli szczypta cynamonu Białka ubić. Składniki suche i mokre wymieszac w osobnych naczyniach. Do suchych wlac mokre, wymieszać. Piec w tem. 180 stopni przez ok. 1/2 h