Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem za.

Podoba wam sie ten pomysl poslow ?

Polecane posty

Gość jestem za.

Ktory mowi ze osoby ktore nie mialy potomstwa (stare panny , kawelerowie lub bezdzietne malzenstwa - oprocz ksiezy zakonnic lub innych przypadkow nie wynikajacych z winy tych osob) beda miale duzo nizsze emerytury od tych co dali Polsce nowych obywateli . Moim zdaniem jest to sprawiedliwe bo nic nie powinno usprawiedliwiac lenistwa osob ktorym nie chcialo sie w zyciu zajmowac dziecmi , poza tym skoro nie maja potomstwa to kto ma pracowac na ich emerytury . Ja ten pomysl popieram 🖐️

Gość jaktotak*
A kiedy oni wpadli na taki pomysł???? Jeszcze o tym nie słyszałam :O

Gość jaktotak*
No ale jeśli prawda trza się wziąść do roboty :P

Gość przeciw
Nie mam dzieci. A moje lenistwo to takie, że wydałam fortunę na to, żeby je mieć. Kilka lat się leczyłam, przeżyłam horror, o którym Ty nie masz pojęcia. Za moje nieszczęście i rozpacz mam być dyskryminowana?? To jest według Ciebie sprawiedliwe??

Gość jestem za.
"lub innych przypadkow nie wynikajacych z winy tych osob" to "przeciw" jest o takich osobach jak Ty , poslowie mysla o wszystkim

Super, ale pod jednym warunkiem - osoby, których dzieci nie pracowały w Polsce (z powodu wyjazdu zagranice, choroby, lenistwa itp.) dostana jeszcze mniejszą emeryturę :P Kur... co za debilizm :O

Gość no i bardzo dobrze
Ja mam 6 dzieci , mam szanse na wysoka emeryture :)

Gość uczynny czlowiek
Calamity Jane a wlasnie ze ze swojej , moglas dac komus sie zdeflorowac , jak chcesz to chetnie to zrobie pod warunkiem ze potem nie bedzie zadnych alimentow itp. roszczen .

--> Calamity Jane Mam dwójka dzieci. A pomysł uważam za przejaw zidiocenia pomysłodawcow.

Zawsze chcialam dac mojemu ewentualnemu dziecku pelna, szczesliwa rodzine... Ale jak tak sie sprawy maja to pomysle 🖐️ Myrevin---> Znaczy sie laczysz w bolu z tymi bezdzietnymi? ;)

Gość obecnie
każdego dnia gimnazjaliści wbijają sobie samobója, topią się w rzece, wieszają na skakance, w kościele na byle czym. łykają farmację , mordują się nawzajem, obrywają sobie jądra.........itd., więc tak naprawdę za kilka lat to i tak nie będę mieć emerytury , nie będzie miał kto pracować na moją emeryturę , już teraz muszę myśleć, w jaki sposób zapracować na własny los i wakacje na Cyprze każdego lat , głupota rządcących mnie nie interesuje :)

pomysłodawcy są debilni...każdy kolejny pomysł lepszy jest od poprzedniego...co za banda kterynów...