Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dodalam nowy temat

Aborcja i smierc

Polecane posty

Gość Dodalam nowy temat

Zastanawiam się, dlaczego osoby, które zabijają dzieci przed czy po narodzeniu nie ponoszą jednakiej kary...albo jej nie ponoszą w ogole. Moim zdaniem to bez różnicy czy dziecko jest przed czy po urodzeniu. A jak wy uwazacie?

Gość demboris
generalizując to róznicy rzeczywiscie nie ma

Gość glos_ludu
giertych i ksieza nie maja tutaj wstepu, spadowa

Ten temat byl juz maglowany x razy... ;) jezeli jestes przeciwko aborcji i jej legalizacji to zostaniesz spalona na stosie ... i to nie jeden raz... obrzucaja miesem i kamieniami.

Gość Dodalam nowy temat
tu nie chodzi o giertycha ksieży czy cokolwiek...tylko logiczne ujęcie tematu.

Gość demboris
qrna to zabijajmy nasze dzieci, nie chodźmy do kościoła, spalmy księży i papieża, biblie a zobaczymy jak bedzie wyglądało nasze młode wyzwolone społeczeństwo które i tak jest juz do ch***

Gość demboris
zaraz sie zacznie nagonka:O

Gość Dodalam nowy temat
to fakt...taką "interpretacje" czy tez ujecie tematu usłyszałam na naukach przemałżenskich i stąd ten topik bo jestem ciekawa opinii i różnych spojrzeń na temat. Ksiądz tłumaczył, ze w momencie poczecia powstaje nowy czlowiek - rodzice dają ciało a Bóg "wszczepia" w tym momencie dusze człowiekowi. I w tym momencie powstaje człowiek. Zabicie go przed czy po urodzeniu to to samo. To nie jest temat do wyszydzania ale do dyskusji

Gość test o ster on
spadaj stad : Nie kpij z wiary innych ludzi to infantylne i swiadczy o Twoim nader wysokim* poziomie.

Gość Dodalam nowy temat
to fakt...taką "interpretacje" czy tez ujecie tematu usłyszałam na naukach przemałżenskich i stąd ten topik bo jestem ciekawa opinii i różnych spojrzeń na temat. Ksiądz tłumaczył, ze w momencie poczecia powstaje nowy czlowiek - rodzice dają ciało a Bóg "wszczepia" w tym momencie dusze człowiekowi. I w tym momencie powstaje człowiek. Zabicie go przed czy po urodzeniu to to samo. To nie jest temat do wyszydzania ale do dyskusji

Gość demboris
własnie tak - generalizując człowiek otrzymuje dusze w momencie poczęcia. bo niby kiedy ma dusze otrzymac? w momencie narodzin? w 6 miesiącu? kiedy zaczyna wygladac jak człowiek?] nie - otrzymuje dusze w momencie zapłodnienia. Dlatego generalizując zabicie płodu w 3 mcu ciązy czy po narodzeniu jest w sumie tym samym

Gość Dodalam nowy temat
ten temat nie jest po to, by kogokolwiek prowokowac. Sluzy wymianie opinii - bedac na konferencji przedmałżeńskiej NIKT nie zglosil sprzeciwu ani nie krytykowal ani tez nie mowil "własnej" wersji wydarzen - wiec trudno bylo polemizowac

Gość ZA ABORCJA
aborcja powinna byc dozwolona!!kazda kobieta ma prawo decydowac o wlasnym ciele!!!i zdanie nie zmienie i nikt mnie nie pzrekona!!a dziwice sie ze tylejest domow dziceka i niechccinych dzieci1!albo kobiety wyzucaja dzieci na smietnik!!!!! JESTEM ZA ABORCJA!!!!!

Gość demboris
no i luz, wyraziłes/aś zdanie i ok. tylko nikogo nie obrażaj

Gość Dodalam nowy temat
generalizujac tez dla dziecka wydaje sie lepsza smierc przed porodem niz porzucenie na smietniku ...

Gość Dodalam nowy temat
chociaz po tej wlasnie konferencji tak sobie pomyslalam, ze moze nasz sejm jest pelen d.bilnych ludzi...ale w sumie walka o prawo do zycia...hmm. sama nie wiem...pewnie ile ludzi, tyle zdań

Gość demboris
nom niby nie, ale zastanówmy sie kiedy człowiek moze otrzymac dusze? ja przychylam sie do zdania ze otrzymuje ją w momencie zapłodnienia

Gość kobitkii kochane
swiata nie zmienicie Aborcja jest byla i bedzie Wojny sa byly i beda Milosc jest byla i bedzie i niebedzie:) Zdrady sa byly i beda itp itd nie macie co robic ?? zajmijcie sie czyms pozytecznym dla siebie, dla zwiazku np, wogole jakis nastroj przedwyborczy na kafe cie zaczal :/

Gość demboris
a kto mówi ze ja chce zmieniac świat? jesli chcecie pozabijajcie swoje dzieci w cholere, mi to wisi i zwisac bedzie. ja mojego dziecka nie zabije. Koniec. Ale wam nie bronie zabijać własnych ;)

Najbardziej w całej tej aborcyjnej aferze denerwuje mnie to, że najwięcej, w tym temacie mają do powiedzenia mężczyżni. Akobiet nikt o zdanie nie pyta. Mają się poprostu podpożądkować woli pana i władcy.

Gość kobitkii kochane
z gwaltu nie urodze niestety i odpukac :)

Gość erre
demboris, no czyli się zgadzamy we wszystkim, to w czym problem? ;DDDD

Gość kobitkii kochane
ja nie mam :) bardziej mi tu kurczak w sosie miodowym nie wychodzi sos za rzadki jakis, pozdrawiam cieplo, zmykam

Ja nie wiem dlaczego mężczyźni myśla, że kobieta jak by miała możliwość usunięcia ciąży to by to notorycznie robiła. Dla normalnej kobiety to wcale nie jest łatwa decyzja. mnustwo kobiet zachodzi w ciąże i rodzi dzieci mając świadomość, że jest to dla nich niebezpieczne ( ze względów zdrowotnych).

Gość kościół to patologia
Jeżeli Bóg daje duszę i od momentu poczęcia jest się człowiekiem ( tak naucza Kościół) to dlaczego nie można pochować dziecka które urodziło sie za wcześnie, dlaczego wtedy to nie jest człowiek - tylko rzecz której nie należy się godny pochówek.

Gość demboris
własnie kościół walczy o te pochówki ciemnoto:O

Gość kobitkii kochane
tylko nie ciemnoto nie wyzywac sie tu! kultury troche

Gość demboris ciemnoto
Poczytaj sobie historię na www.dlaczego.org.pl tam są przypadki jak to Kościół walczy o te pochówki - gówno prawda - zabrania pochówku i ma takie dzieci za nic. A Ty to chyba jakiś moherowy beret jesteś i tyle