Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaagertruda

jak czesto usg?

Polecane posty

Gość aaagertruda

jestem w 14 tc usg mam robione bardzo czesto.. boje sie, teraz bylam w szpitalu i mialam robione 3 razy - 1 raz na wejsciu a potem za 4 dni.. rano i wieczorem.. boje sie ze tak czeste moze zaszkodzic:( choc lekarze zapewniaja ze aby usg zaszkodzilo musialabym z nim chodzic 24 godziny na tydzien jak najczesciej robione mialyscie usg?

Gość mania7676
ja slyszalam ze czeste USG nie jest zdrowe, i nie powinno sie go robic czesto. Ja ostatnie USG mialam robione w 1grudniu 2006 a teraz mam termin w ktorym bede miala robone USG na 1marca 2007

Gość mania7676
ja slyszalam ze czeste USG nie jest zdrowe, i nie powinno sie go robic czesto. Ja ostatnie USG mialam robione w 1grudniu 2006 a teraz mam termin w ktorym bede miala robone USG na 1marca 2007

Miałam robione usg przy każdej wizycie, czyli raz na miesiąć. Urodziłam zdrowe dziecko

Gość monniikkaa
NIe martw się, teraz badania są wykonywane nowoczesnym sprzętem i nie stwarzają zagrożena dla dzidziusia. Oczywiście lepiej dmuchać na zimne i nie robić go bez potrzeby ale ja jeszcze nie słyszałam o przypadku, żeby częste usg zaszkodziło a sporo moich koleżanek miało je robione częściej niż przewiduje norma;) Ja jestem teraz w 15 tygodniu i do tej pory miałam usg robione 4 razy, lekarze wiedzą co robią, nie zamartwiaj się bo to dzidzusiowi szkodzi bardziej niż usg;) Pozdrowionka!!!

Nic w nadmiarze nie jest dobre, ale nie ma co generalizować. Nikt nie zrezygnuje z robienia USG jeżeli to jedyna metoda, w której można obserwować prawidłowy rozwój. Wolałabyś, żeby tego badania Ci nie robiono i po urodzeniu dowiedziałabyś się, że przez to iż bałaś się szkodliwych promieni już nie można pomóc Twojemu dziecku? Przepraszam, że tak drastycznie, ale uwierz, lekarze nie robią tylko dlatego, bo mają chęć sobie popatrzeć na dzidzię w brzuszku..

badania kliniczne nie udowodniły szkodliwego działania USG

Gość zupa
ja tez mialam czesto i nikomu to nie zaszkodzilo