Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gwarek

czy jest tu koś z Olkusza?

Polecane posty

Gość gwarek

czy na forum jest ktoś z olkusza? jak się wam mieszka w tym mieście, gdzie pracujecie, co robicie, czy chcielibyście/planujecie olkusz opuścić? piszcie jak najwięcej

a dlaczego pytasz? też tam mieszkasz? Moj kuzyn i kuzynka tammieszkali zanim wylecieli do stanów na stałe.. ciche , spokojne miasto z ładnym rynkiem :)

Gość olkus
jestesmy, spod olkusza.

Gość olkus
tez blisko, cala tamta okolica jest bardzo fajna.

Gość olkus
slawkow jest fajny, ale ludzie nie sa tak chetni do szalenstw i zabaw jak ci z olkusza

Gość olkus
ja mam oglad na 10 lat wstecz i zawsze tak bylo. Najwiecej luzu maja wlasnie olkuszanie i bukownianie. Bylas kiedys na imprezie z nimi? Ja tak i nie da sie tego porownac.

Gość olkus
ja nie mowie, ze slawkow jest zly i ludzie, oni sa spoko, bardzo sympatyczni, ale inni niz ci z olkusza. Niby tak blisko a dwie mentalnosci.

Gość olkus
o tak, oni tez, olkusz, boleslaw, bukowno to jedna nacja rozbrykanych ludzi, slawkow przy nich jest zdecydowanie powazniejszy

Gość olkus
ile on blizej, 10 km blizej niz slawkow? ;) nie wiem dlaczego tak jest. Jakie te wioski tu jeszcze sa. Trzebinia to juz daleko.

Gość olkus
nie, tu sie jezdzi raz do krakowa, raz do katowic, gdzie akurat pasuje. Dlugo olkusz byl pod katowickim. Na imprezy na slask mozna wypasc juz do jaworzna, a na krakow trzeba dotrzec do samego krakowa, bo tam sa wsie po drodze.A w druga strone? Dabrowa, Sosnowiec, Katowice.

Gość gwarek
do Bongo Bongo ---- > nie, nie jestem z olkusza, ale widzialam to miasto, bardzo mi sie podoba. chcialabym sie dowiedziec czegos wiecej o takim codziennym zyciu, szczegolnie gdzie pracujecie i jak mieszkacie. czy to prawda ze wszyscy codziennie jada do pracy do krakowa albo do katwoic, a do olkusza wracają tylko na nocleg? i czy generalnie ludzie raczej uciekają z olkusza czy tez zdarza się, żeby ktoś się tam osiedlił? Pozdrawiam wszystkich olkuszan i zapraszam do dyskusji - niech to będzie kącik miłośników olkusza i okolicznych miejscowości ;)

Gość olkus
no fakt, wiekszosc jedzie rano do krakowa, katowic. jaksie jedzie na jedna godzine to nawet samochody sie zna :) czy uciekaja, teraz z kazdego miasta uciekaja. Jak wyglada codzinne zycie? Tak jak wszedzie. Co chcesz wiedziec? Gdzie planujesz mieszkac? Olkusz to sympatyczne miasto. Jak chcesz pogadac z olkuszanami to jest portal www.olkusz.pl to jest portal, gdzie najwiecej ludzi siedzi i pisze na forum. Budowa nie za ciekawa :) ale ludzie siedza.

Gość gwarek
budowa własnie bardzo ładna, podoba mi się. niskie domki (może za wyjątkiem tych paru osiedli) życie wydaje się takie spokojne, nie to co w wielkich miastach ;) a portal olkusz.pl znam, tylko miasto mogłoby się postarać o lepszą stronę internetową :o

Gość gwarek
aha, uciekają, ale czy też bywa tak, ze jest jakaś ludność napływowa, która by się osiedlała w olkuszu?

Gość olkus
ja o budowie strony mowie ;) ze nieciekawa a architektura? Powiem, ze nawet te osiedla nie sa az tak zle polozone. w centrum masz piekne zabudowy, KK wielkiego, czy glowna, przy rynku. Nowoczesne budownictwo jest ukryte

Gość olkus
buduja wyzsza szkole handlowa, czy jakos tak, wiec naplyw ludzi bedzie spory w ciagu nastepnych dwoch lat. Bedzie caly campus, miasteczko studenckie. Ludnosc naplywowa, napewno jakas jest, nie zna sie przeciez wszystkich

Gość hej olkuszanie
odezwijta się, co słychać w waszym mieście?

Gość upupupup

Gość no i co z tym olkuszem

Gość upupupup