Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze o porade

związek z muzułmaninem

Polecane posty

Gość do autorki....................
Nie powiem ci, czy Wam się uda. Ale powiem ci co wiem. Jeśli wam się nie ułoży, jeśli się rozwiedziecie to wg prawa islamskiego dzieci będą jego. Będąc w jego kraju możesz być szczęśliwa, ale musisz się zgodzić na zaakceptowanie innej kultury. Jesteś żoną i matką. Masz mniej swobody niż w Polsce. Nie wiem jak będzie gdy będziecie żyć w Polsce. Mam kolegę Egipcjanina. Jest o swoją żonę (nie tylko on, to jest normalne tam i powszechne) bardzo zazdrosny. Żartem to ujmując: nie może się zapytać sąsiada o pogodę, bo może sama obejrzeć w TV".

Gość dodaje..
zgadza sie, w krajach arabskich obowiazuje prawo islamskie, ale mozna mp. zawrzec umowe o rozdzielczosci majatkowej lub przepisac mieszkanie na siebie itd. mozna sie przed tym obronic..wystarczy miec glowe na karku

Generalnie więzy rodzinne dla muzułmanina (Egipcjanina, nie wiem jak to jest w innych krajach) są bardzo ważne. Szacunek dla rodziców i dla żony. Tyle że niektóre zakazy czy nakazy tej kultury dla Europejki mogą być brakiem tego szacunku.

Gość dodaje..
znowu sie zgadza :) dlatego nalezy poznac jego religie i obyczaje na dlugo przed slubem

Tak i przyznać się przed samym sobą czy godzę się na inne życie. Czy poradzę sobie w byciu żoną muzułmanina. Jeszcze jedno. Możesz zachować swoją religię, ale dzieci będą wyznawcami islamu.

Gość powiem jedna prawde
.... facet Muzlumanin jezeli uprawia seks z dziewczyna robi to dla dupczenia ... a zone znajdzie sobie dziewice zawsze moze powiedziec naiwnej ze "nie wyszlo"

Prawda dla muzułmanina dziewictwo jest bardzo ważne.

Gość dodaje..
to akurat nieprawda, dla wiekszosci nie ma znaczenia

Myślę jednak (może się mylę), że istnieje różnica między muzułmaninem Turkiem, a muzułmaninem Egipcjaninem. Turcy (nie wszyscy, ale tą takowi) są bardziej europejscy. Piją, palą i pewnie uprawiają seks przed ślubem częściej niż ci z Egiptu. Inna kultura, choć religia ta sama.

Gość dodaje..
bardzo byc moze...

Gość NieZPolskiAlePoPolsku
nie "dodaje.." ty sprawdz co znaczy slowo "Brainwashed" Sprawdz z jakie grupy rasowej jest Turek, pozniej co znaczy Arab i pozniej z jakie grupy rasowej jest Arab i wtedy mozesz zwrocic sie do swojego Turka i jego nauczyc kim on jest. Nikt w europie ich nie chce i nigdy nie beda w europie. A twoj typ moze zostac u Arabow.

Gość dodaje
NieZPolskiAlePoPolsku ale ty bredzisz..az mi ciebie zal. to juz kolejne forum (bodajze 3cie)na ktorym zatruwasz zycie dziewczynom w zwiazkach z partnerami innych nacji. . naprawde nie masz w zyciu nic lepszego do roboty?????????????????? sprawdz co znaczy slowko bombok . nikt sie nie zamierza pchac do tej Twojej europy,(bo rozumiem, ze nalezy do ciebie i wylacznie do ciebie ).zachowaj ja sobie dla siebie TUMANIE!!! jelsi europa ma sie skladac z takich geniuszy jak ty to ja sie wypisuje! jestes tak ciemny ze zacmienie slonca przy tobie to pestka... czytaj, wklejam po ang. zebys cos skumal (chociaz trace nadzieje co do ciebie)Ł The Turkic peoples are a group of peoples residing in northern and central Eurasia who speak languages belonging to the Turkic language family. These peoples share, to varying degrees, certain cultural[citation needed] and historical traits. The term Turkic thus represents a broad, ethno-linguistic group of people and includes existing cultures such as the Kazakhs, Kyrgyz and Turkish people, as well as historical societies such as the Seljuq and Timurid. Although usually referring to the citizens of Turkey, the word Turks may also be used loosely to refer to all Turkic peoples. The adjective Turkish, on the other hand, usually specifically refers to the Turkish language, the citizens of Turkey, or Turkish-speaking people of Turkish ethnicity. The term Turkic as a common reference to various Turkic-speaking people began its spread after the appearance of the Turkic Kaganate in the sixth century, and did not gain a universal acceptance among some Turkic peoples until influenced by European nationalistic concepts of the nineteenth century. Prior to that, various Turkic-speaking people were known under different general ethnic names. The etymology of the base word Turk has a few competing generic explanations. The family of Turkic languages is a subdivision of the Altaic language group and is one of the most geographically widespread in the world, being spoken in a vast region ranging from Europe to Siberia.

Gość dodaje
a typem to jestes ty miernoto marnujaca czas i energie forumowiczow. ciesze sie, ze moje dzieci nie beda chodzily do brytyjskiej szkoly...

Gość dodaje
wiesy co to sa jezyki altajskie? JĘZYKI AŁTAJSKIE (języki wymarłe oznaczone są kursywą) 1. języki tureckie 1. języki ujgursko-oguzyńskie 1. staroujgurski 2. języki kipczackie 1. kipczacki 2. ałtajski 3. baszkirski 4. chakaski 5. gagauski 6. karaczajo-bałkarski 7. kazachski 8. kirgiski 9. kazańsko-tatarski 10. karaimski 11. karakałpacki 12. kumycki 13. nogajski 14. tatarski 15. tuwiński 3. języki karłuckie 1. nowoujgurski 2. uzbecki 4. języki oguzyjskie 1. azerbejdżański 2. osmańsko-turecki 3. turkmeński 5. język czuwaski 6. język jakucki 2. języki mongolskie 1. język buriacki 2. język dagurski 3. język mongolski 4. język mongorski 5. język santyjski 6. język ojracki 3. języki tunguskie 1. język ewenkijski 2. język eweński 3. język mandżurski 4. język danajski 5. język udeheński widzisz tu jezyk arabski geniuszku??

Gość dodaje
Semite 1. A member of a group of Semitic-speaking peoples of the Near East and northern Africa, including the Arabs, Arameans, Babylonians, Carthaginians, Ethiopians, Hebrews, and Phoenicians. 2. A Jew. 3. Bible A descendant of Shem.

Gość prosze o prade
pozatym mam juz 7 dzieci z innymi facetami ( było ich 5 jak dobrze pamietam) a moj kochany Abdul zaakceptowal je wszystkie, nawet znalazł im nowa zabawe, zaprzega ja do plugu i karze orac pole, czyz to niecudowne?

Gość nie da sie ukryc
ale pani cenzor powinna zapoznac sie z pozycjami Biala masajka Lzy na piasku Kwiat pustyni Naga kobieta i dopiero wtedy kasowac wypowiedzi o codziennym zyciu muzulmanek

Jestem w zwiazku z Kurdem od poltorej roku i nie traktuje mnie zle, nie byl zagorzalym muzlumaninem, a po przyjezdzie do UK stal sie ateista i odrzucil religie, mieszka tu juz 8 lat uwaza ze religia jest zlem tego swiata i powoduje duzo zniszczen i podzialow, a nauka i edukacja jest kluczem do i zycia na wysokim poziomie. Po pierwsze nie mozna uogolniac, ze wszyscy sa tacy sami, zle traktuja kobiety. Jezeli tak jest to w miekszej mierze kobieta na to pozwala lub sie z tym zgadza. Kurdyjki lubia byc podlegle faceta dkatego ze ich zycie jest o wiele latwiejsze, mezczyzna zapewnia wszystko zonie i rodzinie, a ona nie musi pracowac moze pozostac w domu, opiekowac sie dziecmi ale i takze studiowac i krztalcic sie.W Polsce niestety realia sa okrutne dla kobiet niejednokrotnie sa zmuszone pracowac o wiele ciezej niz mezczyzni, tam nie musza.Jaki wniosek? Moj chlopak ma swoj wladczy charakter ktory jest efektem wzorcow z dziecinstwa jednakze musi liczyc sie ze mna chcac ze mna byc, a ja mam wlasne zdanie, poza tym inteligentna kobieta wie jak podejsc faceta chocby niewiadomo jak zasadniczym byl.

Gość nnnnnnn
do dodaje nie denerwuj sie tak bo ci zylka peknie i ci tak zostanie...zalosna jestes

Gość znam taka
znam dziewczyne co jest z kurdem pracuje z nia i jest to najsmutniejsza dziewczyna jaka znam (maja dziecko)

do \"znam taka\" dlaczego najsmutniejsza wiec czemu z nim jest?mogl to byc beznadziejny facet a ona nie poznala go dostatecznie, pochopnie podjela decyzje i teraz zaluje ze z nim jest,wiec ona tez ma udzial w swoim nieszczesciu znam wiele szcesliwych par polsko-kurdyjskich to zalezy od charakterow obojga ludzi, zalezy jak sie umieja dogadywac

do \"olivka2809\" zainteresowaly mnie twoje wypowiedzi czy mozesz do mnie napisac prosze? wydaje mi sie ze mamy podobne doswiadczenie w tym temacie

Gość prawdziwy muzulmanin
nigdy nie bedzie z kobieta innaej wiary na powznie gdyz zabrania mu tego religia. spotyka sie z taka kobieta tylko dla zabawy gdyz we wlasnym kraju nie moglby tego robic. troche poczytajcie czego ta religia wymaga od czlowieka. generanlnie jak nie przejdzisz na jego wiare, to masz szanse tylko na romans. kokietuja kobiety, bo lwasnych nie moga. coz taka wiara.

Pierwsza sprawa: slyszalam na temat dziewczyn ktore zostaly zabite z rak swoich bliskich bo przyniosly hanbe rodzinie, nawet ogladalismy to razem w tv z moim chlopakiem wyglada na to ze sa to b.ograniczeni ludzie maja klapki na oczach, wiem ze islam tak ogranicza, to przykre nigdy nie chcialabym przejsc na islam, mam swoje wartosci. Moj chlopak po obejrzeniu tego wycinka w tv stwierdzil ze robia to ludzie z wiosek, zaslepieni religia, bez zadnego wyksztalcenia, nie majacy zadnej szkoly, ale ludzie mieszkajacy w miastach maja szerszy swiatopoglad i nie postepuja tak, a nawet karza tych ktorzy cos takiego robia.

po drugie kiedys pewien znajomy bardzo dobry muzlumanin,powiedzial mi ze jest mozliwe w pewnych przypadkach malzenistwo dwoch roznych wiar i kobieta moze zostac przy swojej wierze, ale nie jestem pewna czy to prawda?

dalej moj chlopak jest ateista nie wiem czy to lepsze o muzlumana czy gorsze, ale pochodzi z rodziny muzlumanskiej, zawsze klocimy sie o religie bo on uwaza ze religia to jedno wielkie zlo, marnuje ludzka energie, odn poczatku cywilizacji stwarzala podzialy miedzy ludzmi, nie wiem moze tak ciezki jest islam, uwaza ze zamiast moc sie rozwijac i pracowac musisz siedziec co najmniej 6 razy w meczecie w ciagu dnia i w ogule czasmi juz nie mam argumentow ze tak nie jest w innych religiach jak w katolicyzmie jest strasznie anty

poza tym u nas w Polsce wszyscy sa strasznie wrogo nastawieni do muzlumanow, ale uwierzcie mi wszyscy ludzie nie sa zli

a i jeszce jedno \"prawcziwy muzlumanin\" PRAWDZIWY nie idzie z inna do lozka, nie kokietuje, a taki ktory to robi nie jest nim naprawde, jest na pokaz i wie co go czeka za kare, jezeli naprawde wierzy!

Gość MonisiazOrzechowa
Jestem w zwiazku z takim/Bosniak/ale Holender.Mial setki kobiet.Taki tam samiec.Obiecuje prace i wykorzystuje kobiety z Polski!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!