Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość felicycja

czym się różni miłość od seksu

Polecane posty

Gość felicycja

paradoksalnie niczym ! Nie ma miłości bez seksu i seksu bez miłości. Przynajmniej tak jest wśród ludzi zdrowych psychicznie i dojrzałych. Owszem czasem dochodzi do oderwania seksu od miłości - ale wtedy to raczej masturbacja jest albo miłości od seksu - ale to raczej forma ascezy. Może nie ?

Gość tarpik
fela, ty myślisz kuciapką czy cycjami ?

Gość no co ty powiesz
a ja zawsze myslalam, ze seks to stosunek fizyczny, a milosc to uczucie, no ale na forum codziennie mozna dowiedziec sie czegos nowego. Zastanawiam sie tylko czy ja kocham moja mame czy uprawiam z nia seks? Chyba obydwa, skoro to to samo...

Gość seks bez milosci...
jest swietny.ja generalnie kocham jednego faceta-ale niew potrafie sobie wyobrazic ,ze sypiam tylko z nim.Dla mnie zawsze musi byc urozmaicenie.Mam kilku stalych kochankow i trafia sie wielu takich tylko na jedna noc-jakos nie lacze w tych wypadkach seksu z miloscia.Seks jest tylko moim zaspokojeniem fizycznym.

Gość wychodzi na to
ze dojrzali i zdtowi psychicznie ludzie uprawiaja seks ze wszystkimi, ktorych kochaja. lub kochaja wszystkich, z ktorymi uprawiaja seks? :O

Gość felicycja
ja was nie rozumiem. Jak można tak kaleczyć miłość i seks. To tak jakby ktoś szukał dziury w całym, a ta dziura nie istnieje. Jest fantasmagorią !

Gość zdaniem faceta.
Moim zdaniem, miłość to jest cudowne uczucie, to jest bycie razem, robienie wielu spraw wspólnie , wyjazdy do restauracji i na zakupy, wspolne doradzanie sobie , pomaganie sobie , przytulanie do siebie, podarowanie róży dla kobiety bez powodu , pokazanie, że kobieta jest kimś bardzo ważnym dla faceta w związku , jest osobą wyjątkową i partnerką . Jeżeli dla kogoś seks jest ważniejszy od miłości to znaczy, że nie jest gotowy na seks , moje zdanie faceta :)

Gość hehehehehehehe
ale tu wlasnie chodzi o znalezienie tej dziury w calym.......

Gość helenka mitka
ogólnie podoba mi się ta koncepcja ale nie jest dla mnie jasne jak sie ona ma do potencjalnej roli przepukliny w miłości. Bo czasem bez przepukliny - sprawa lesbijek - nie można uprawiać miłości.

Seks to seks, a milosc to milosc, gdyby to bylo to samo, to by nie istnialy 2 rozne slowa. Zarowno milosc jak i seks sa wazne, milosc chyba wazniejsza, ale z drugiej strony nieudane zycie seksualne sprawia, ze jestesmy sfrustrowani i tez sie odbija na wszystkich dziedzinach naszego zycia, prowadzac nawet do perwersji. Seks i milosc mozna laczyc, ale nie trzeba, seks moze byc zwykla czynnoscia fizyczna i nie ma co tu dopisywac zadnej filozofii, bo to fakt i nikt z tym nie wygra :P

Gość dymonka
seks to z grubsza swoiste siusianie, a miłość jest raczej jak picie szampana. Tak więc wszystko zaczyna sie od miłości i kończy na seksie. Odwrotnie to zboczenie jest.

Gość TYREK
jestm bardziej za miłością w seksie niż za seksem w miłości

WIELKIE BRAWA!!!!!!!!!!!!!! dla: zdaniem faceta jestem pod wrazeniem Czy rzeczywiście napisal to facet??????????????

Gość TYREK
to jest harcerzyk obojnaki

Seks MUSI byc w małżenstwie... poza mażeństwem mozna sie pobawić nawet i w miłość. Ale bez seksu w małzeństwie i miłość nie przetrwa.

Gość samsoński
miłość można mieć za pieniądze a seks nie. Bo żona zazwyczaj zakochuje się w mężu a prostytutka odwala zawsze jakieś żałosne widowisko. Łatwiej o dobrą miłość niż o dobry seks.

Gość lazaretta
mężczyzna chce seksu a kobieta miłości

Brednie... kobieta to seks chodzacy, tylko udaje niesmiałą.. jednemu do ust sie boi bo nie smaczne a gdugiemu sperme do ust swych wlewa... nie ma rzeczy bardziej dla seksu i zboczonej nad kobietą

Gość TAKA JEDNA *
Jak można powiedzieć ,że miłośc się nie rózni niczym.Jeski kochasz to potrafisz wyzec się seksu , a to dla tego że czasem facet jest chory na fiutka i nic z sexu. To jest miłość , kochasz ,nie masz sexu, nie zdradzasz go .Może uwazacie inaczej , ale to jest moje zdanie. 🌻

Dla mnie seks to wypełnienie Miłości, uzupełnienie związku ludzi ich serc, dusz i psychiki przez fizyczne zespolenie. Większej jedności już chyba nie ma, kiedy kudzie sa zjednoczeni ze sobą pod każdym względem:)

Gość teraz na mnie kolej
Milosc polega na tym, ze jesli nie ma seksu to jest jeszcze milosc a seks polega na tym, ze jesli nie ma seksu to nie ma juz nic :D

Gość i chuć hehehe

Gość A...................aa
chyba chęć?

Gość j...d....
nie chuć hehhee

Gość A...................aa
a ja chuć to chuć ;-) p/s dobrze mysle?

Gość j...d....
mam nadzieję... :P

Gość gdzie Ty

Gość a co tęsknisz.....
? :P