Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zuuuzka

Zaparcia u dziecka 5 m-cy

Polecane posty

Gość Zuuuzka

Zaczęłam przestawiać go na zupki, deserki owocowe, trochę kaszy na mleczku, rano, wieczorem i w nocy nadal karmię piersią. Mały ma kłopot z kupą. Jak z tym sobie poradzić? Bardzo Was proszę o rady.

Gość mamkaaaaaaaaaaaaaa
ja używałam czopków na zaparcia,szybko pomagają.proponuje poczekać 5 dni,jeśli przez ten czas nie zrobi kupki ,użyj czopków.Dzieci w tym wieku mogą wypróżniać się nawet raz na 5 dni.

Gość tukan
Niezależnie od wieku człowiek powinien wypróżniać się codziennie!widocznie coś nie tak z jedzeniem :(

mam ten sam problem !!!! Zaczęłam podawać całego bobofruta i niby jest lepiej ,ale tez codziennie sie nie wypróznia.Raz kupiłam suszone sliwki gerbera podałam trzy łyzki i na drugi dzień była normalna kupa. Dodam ze jak była tylko na piersi to się wyprózniała raz w tyg.no ale teraz po zupkach zrobił sie kłopot.....

Gość mamkaaaaaaaaaaaaaa
zależnie,zależnie, u małych dzieci jest normą że nie załatwiają się codziennie.

Gość mamkaaaaaaaaaaaaaa
a ha i nie ma w tym nic dziwnego,choroby tez nie trzeba sie dopatrywac

Gość mamkaaaaaaaaaaaaaa
po 5 dniach oznacza ze jest cos nie tak

Gość a ja ja
Mnie lekarz kazał dawać na czczo kilka łyżeczek soku wyciskanego z jablka

Gość Zuuuzka
Nie robie problemu z niczego, o to chodzi, że mały napręża się jakby chciał zrobić, robi mało - widzę, że się męczy. Wiem, że nie tak z żywieniem, podejrzewam o to marchewkę (za dużo), w końcu marchwiankę poleca się przy biegunkach. A jakie zupki podajecie takim maluchom?

Gość Zuuuzka
Szwedzia, przyszło mi do glowy, że do tej pory dawałam soczki, a teraz herbatkę, może jeszcze to oprócz marchewki. A w ogóle wszystkim dziękuję za rady i proszę o jeszcze

Polecam herbatke HIpp ułatwiająca trawienie, można ją podawac od pierwszego miesiąca.

Gość Zuuuzka
Dzięki, ktoś jeszcze wie coś na ten temat?

Mojej córci podaję czasem czopki glicerynowe, jak już nawet zmiana diety nie pomaga. A herbatka Hipp na trawienie też jest super. W jakiejś gazecie czytałam, ze mozna też do pupci wkropić kilka kropel soli fizjologicznej. Ale prawdę mówiąc, bałam się tej metody. Małej pomagał też masaż brzuszka i ciepła kąpiel, czasem właśnie w wannie robiła dopiero kupkę. Przy zmianie diety dzieci tak reagują. Pozdrawiam

Gość Zuuuzka
Dziekuję Wszystkim

Dodawaj troszkę gliceryny spożywczej do obiadku. Na pewno pomoże, jak było w moim przypadku. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Chcesz mieć pewność, że kupiłaś najtańszy model na rynku, skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena.