Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama Natalkiiii

powiększone węzły chłonne?

Polecane posty

Gość mama Natalkiiii

Moja 5 - cio miesięczna córeczka ma wyczuwalne węzły chłonne w pachwinach. Czy jest to normalne, czy są one powiększone? Idę jutro do lekarza, ale bardzo się denerwuję. Czy ktoś wie, czy to norma?

Gość justalala
ja ostatnio spanikowałam -u mojego 3 miesiecznego synka-podczas kapieli wyczułam pod paszkami-ale lekarz(chirurg)powiedział ze to od szczepienia na gruzlice-moze mały był przeziebiony etc?

Gość mama Natalkiiii
No właśnie z tym też walczyliśmy. Miała owiększony węzeł pod lewą pachą . Jeździliśmy na konsultację do poradni pulmonologicznej i wszystko się pięknie wchłonęło, a teraz wyczułam oba węzły w pachwinie. Może tak ma być, ale tego nie wiem. Dziękuję za zainteresowanie :)

Gość justalala
sama bede czekac na info ,poniewaz ciekawi mnie czego objawem sa powiekszone wezły chłonne lub czy moze to byc normalne dla mnie sprawa jest tez swieza bo u tego chirurga bylismy wczoraj pozdrawiam

Gość mama Natalkiiii
U nas szybko się wchłaniał ten węzeł, ale koleżanki córeczka miała coś usuwane, bo zaczęło rozmiękać. Ponoć bardzo rzadko potrzebna jest interwencja chirurga, ale u nich nie udało się tego uniknąć. Życzymy zdrówka dla maluszka.

Mój synek ma powiększone węzły szyjne - obydwa. Pediatra powiedziała żeby się nie przejmować, bo mogą być powiększone na skutek ząbkowania na przykład, przebytej infekcji, czasem lub po prostu taka jest uroda maluszka. Jednocześnie wskazała miejsca na ciele, gdzie ich pojawienie się może być groźne. Nie były to pachwiny. Jednak ponieważ troszkę mnie niepokoi fakt, że utrzymują się u nas już dość długo i jakoś wchłonąć się nie chcą, przy okazji następnej wizyty zapytam czy jednak nie wypadałoby przyjrzeć się im bliżej ;-) Pozdrawiam i życzę zdrówka Waszym dzieciaczkom 🌻

Gość mama Natalkiiii
Dziękuję :)