Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nisia26

jedna nerka

Polecane posty

Gość Nisia26

hej dziewczyny, w wieku 17 lat mialam usunieta lewa nerke, wiec moja prawa pracuje za dwie:) Teraz z mezem zastanawiamy sie nad dziudzisiem,ciaza i przyznam ze mam pewne obawy jak to bedzie. czy ktoras z was rodzila z jedna nerka? jak przebiegla ciaza?

mosisz porozmawiac z lekarzem prowadzoncym albo gin.tu raczej nikt ci nie pomoze. ja jestem w ciazy i tez zaczelam miec problemy z nerka.tzn.strasznie mnie boli .nie az tak ze odczowam ten bol tylko nie moge sie dotknac w nia bo odczowam tak jakby ktos mnie w to miejsce kopal i sama nie wiem jaka jest tego przyczyna.czy mam z tym problemem isc do lekarza ogolnego czy do gina.

Koleżance z pracy usunięto nerkę - miała wtedy 13 lat. Teraz ma trójkę dorosłych dzieci :) Jednak każdy przypadek należy rozpatrywać indywidualnie, zrobić podstawowe badania i porozmawiać o tym z ginekologiem i nefrologiem. Pozdrawiam

Gość majaja1
Moja teściowa urodziła się z jedna nerka i urodziła dwójkę, podobno puchła strasznie. Na pewno bedziesz musiała być pod opieka nefrologa jeszcze, ale sie da. Powodzenia

Gość NataliaM
W czasie ciazy bardzo zwiekasza sie ilosc krwi do przepompowania, wazne dla ciebie jest to czy ta nerka jest sprawna i czy przy okazji nie chorujesz na cos innego(nadcisnienie,cukrzyca,czy ktos w rodzinie mial nadcisnienie czy cukrzyce w czasie ciazy),naprawde warto poromawiac z lekarzem ,czasem groziloby to kwasica albo inymi powiklaniami w czasie ciazy i mogloby doprowadzic do uszkodzenia plodu,lub niedorozwoju...proponuje skonatktowac sie z FAchowcem i bez emocji omowic ten temat...bardzo wiele dzieci czeka na adopcje. NIemowleta rownierz, moze PAn Bog wiedzial ze bedziesz odpowiedzialnym rodzicem,ktory moze naprawde duzo milsoci dac takiemu dziecku,a moze poblogoslawi wam waszym wlasnym. Pozdrawiam