Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

EKD 34

ZIMNE NOGI

Polecane posty

wiem że wynika to ze słabego krżeżenia, ale co z tym zrobić

Gość ja tez tak mam mam mam
mrowienie i zimne nogi i ręce. Trzeba łykać dużo magnezu ale nie wiem co jeszcze......

kto tak jeszcze ma???

Gość nonono
a ja mam zimne i ręce i nogi i nic z tym nie robię :P wiem tylko że to słabe krążenie krwi i że mam tak od urodzenia

Gość imbirekk
Pij codziennie przez pol roku herbate z imbirem(odrobiną).Potem juz co trzeci dzien wystarczy.Mialam zawsze sine i czerwone nogi i rece.Teraz jest o niebo lepiej.To jest sposob podany przez lekarke z medycyny chinskiej.Imbir rozgrzewa.

Gość pani dietetyk
tak!zgadzam sie z pomyslem z imbirkiem!to moze byc krazenie ale nie jakas choroba tylko pewnie jestes szczuplutka co?to dotyczy wlasnie szczuplych ludzi!czesciej kobiet niz mezczyzn!ja proponuje masaze!i koniecznie cieplo-zimne nartyski!co ciekawe-zimna woda rozgrzewa wiec zawsze koncz zimnym!przyzwyczaisz sie z czasem a efekty sa wspaniale!goraco polecam!i jeszcze raz masaz :)

ja waze niecałe 50 kg przy wzroście 170 cm

Gość a mi się
tak robiło przed smierciom:(

Gość niezapominajka1234
a ja mam zimne nogi i ręce i mrowienie, jak włoże nogi/ręce do miski z ciepła woda to to ustaje. samo zagrzewanie mało pomaga. nie wiem juz co robic. paranoi dostaje przez to mrowienie. mam 21 lat. a lekarz nie wie co to i nie wie co mi dać.

Gość niezapominajka1234
Dodam też że mam niskie ciśnienie 95/55. Czy to ma związek?

Gość pani dietetyk
ja tez mialam problem z mrowieniem w nogach!to moze byc niekoniecznie krazenie a np problem z przewodzeniem impulsow nerwowych!zbadaj poziom potasu we krwi (bo on wlasnie odpowiada za przewodzenie m in)!mi pomogl wlasnie potas!ale zadne tam tabletki tylko dieta bogata w potas!banany i ziemniaki maja go duzo!i masaze +prysznice cieplo-zimne jak napisalam wyzej!

Jak dalej będziesz pozwalał na to, to grozi Ci amputacja kończyn!!!! Co robić by poprawić krązenie krwi obwodowe, vide www.vademecum.zdrowia.prv.pl zwłaszcza tematy: 1) Hipokinezja 2)Prostacyklina 3) Hartowanie 4) Piramida zdrowia 5) Zasady dietetyczne 6) Sauna 7) Karta biegowa/rowerowa

Gość żywa waga
cytat:EKD 34 MAM CAŁY CZAS ZIMNE NOGI CO ZROBIĆ Trzeba umieć cieszyć się życiem, aby nie zwariować, Komentarz: To Ty biedaku pewnie nie masz jeszcze kobiety mając 34 lata i nie ma Cię kto grzać, prawda? Musisz poznać korpulentną laskę, taką 120kg żywej wagi no i dać się masować, a podczas masażu wytworzy się optymalna temperatura dla ogrzania Twoich zimnych nóg.

Gość a mi mrowią i mrowią te kończy

Gość Zimne nogi
Imbir mielony jest zbyt ostry. Proponuję korzeń imbiru 2-3 plasterki zagotować w herbacie. Pyszna jest kawa z imbirem, cynamonem i kardamonem. Mieloną kawę i dodatki wrzucić do garnuszka, zalać zimną wodą i doprowadzić do wrzenia. Zimne nogi często mają alergicy. Proponuję wizytę u homeopaty.

Gość a mi mrowią i mrowią te kończy
a mrowienie????

Gość uciąć
i na galaretę, będzie przynajmniej pożytek, bo w łóżku żadnego.

Gość uciąć
czy na tym topiku są sami naczyniowcy=miażdżycowcy=zawałowcy=wylewowcy? Czy ciągle musi być narzekanie i chwalenie się choróbskami? Stosować się do zasady 3x30x130 i po problemie

Gość uciąć
3=trzy razy w tygodniu 30= ćwiczyć/biegać przez 30 minut ciągiem 130= w takim tempie by serce uderzało minimum 130ud./min Reszta na www.vademecum.zdrowia.prv.pl

Gość ikarra
Apropo tego temat to na stronie http://maxi3vena.pl/ wyczytałam, że taki objaw wiąże się z problemami z krążeniem, ale czy ktos mi moze wytlumaczyc skad problemy z krazeniem w mlodym wieku? :/

Gość meduurka
Siedzący tryb życia, papierosy, alkohol, używki - to wszystko może być przyczyną Twoich problemów z krążeniem. Co do strony http://maxi3vena.pl/ i tego suplementu diety polecam, bo to wlasnie maxi3vena okazalo sie dla mnie zlotym srodkiem ;)