Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość beeellllaaaaaaaaa

Aparaty retencyjne- jaki koszt?

Polecane posty

Gość beeellllaaaaaaaaa

Witam , Mam pytanie. Nosze aparat ortodontyczny. Wlasnie sie dowiedzialam, ze bede miala zdejmowany (pol roku wczesniej niz planowane) i wlasnie teraz sie zastanawiam czy bede jeszcez cos doplacala za retencyjne aparaty. Placilam 3 000,00 za góre (krysztalowe zamki) i 1200 za dol (metal) kazda wizyta kosztuje mnie 200 zl. Wydaje mi sie , ze retencyjne powinny byc w cenie juz co sadzicie? jakie macie doswiadczenia z tym zwiazane? dzieki i pozdrawiam

Gość beeellllaaaaaaaaa
liczylam na to, ze znajde tu odpowiedz...

Mi orto od razu powiedziała, że aparat retencyjny to wydatek ok 300zł i żebym po właściwym leczeniu przygotowała się na ten wydatek.

Gość madziaaaaaaaaaaa
aparatu retencyjnego napewno nie dostaniesz za darmo, moja mama jest technikiem dentystycznym i robi aparaty kazdego rodzaju, retencje oczywiscie tez, bierze za nia ok 80 zl od lekarza... a pozniej lekazr od pacjenta ok 300 - 400 zl. straszne zdzierstwo... dla porownania, koszt zalozenia aparaty stalego zamki metalowe gora i dol u lekarza to ponad 2000zl, a koszt samego materialu ktory musi zakuic lekarz ( zamki, łuki, klej) to ok 300 zl;) nieżle sie cenią... nic tylko zostać ortodontą...