Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość psia_mama

sierść psa w całym domu!!!dosłownie wszedzie!!!chyba zwariuje

Polecane posty

Gość gość
dziewczyno nie wariuj z tego powodu :-) nie brałas tego pod uwagę kupując psa? Masz wiernego przyjaciela i to jest najwazniejsze :-) a sierść.... :-)

Gość gość
musisz go często czesać po prostu ;) dodatkowo tez zadbaj o dobra karmę, mój odkąd je karmę od Doctor Dog sierść rzadziej wypada, jest zdrowa i lśniąca

Gość gość
Wszystko co ma sierść, linieje i ją gubi, oprócz super sprzętu do czesania i sprzątania trzeba jeszcze mieć cierpliwość i zaakceptować to, albo kupić psa czy kota z tych bez sierści, albo nie mieć wcale:-)

Gość gość
Trzeba było nie orzygarniac Kundla. Dobek nie zostawia sierści

Gość Frupelka
Jak mamy psa i dywan, to jednak czyszczenie w firmach będzie konieczne, jeżeli chcemy mieć jednak ładny dywan. Plus taki, że nie jest to mega drogie. Sama tak robię i moim zdaniem samemu się nie da utrzymać ładnego dywanu przy psie. Klinikę dywanów mamy blisko, więc w sumie nie jest to mega problem, ale jak chciałam się tym tylko sama zajmowac, to katorga ;/

Gość gość
polecam ci preparat szwedzkiej firmy Alg Borje http://sklep.alg-borje.pl/ Dosypujemy go do jedzenia naszym psiakom,zawiera islandzkie algi brunatne, z dodatkiem skalinka ostrogowatego (Lithotamnion) i magnezu. Objawem niedoboru tych substancji może być nieprawidłowa pigmentacja, problemy z sierścią oraz wysypki i egzemy. Zobaczysz jakie będą efekty kuracji, bo u nas bardzo pomogło

Gość avatarxdd
Mam od 3msc kotkę i psa 16lat oprócz tego że od małego mam włosy w oczach to nie przejmowalam się tym ale teraz jak zaczęłam patrzeć inaczej Na wszystko to gdy biorę Nowa pościel Jet ona już we włosach mam N ciuchach i nie ważne czy białe czy czarne i tak je widac ponieważ moja psina ma czarną sierść kota sierści jeszcze nie zauważyłam ma dopiero 7msc jest to maine coon a pies to mieszaniec jak byłam mała to z nim spałam i tak się nauczył i nie mogę go wygonic z łóżka jak mi się uda to jak tylko zasne to wskakuje i śpi ze mną rano jak wstaje to już go nie ma albo go wyganiam czasem jak leżę tylem do pokoju i myślę to slysze i czuje jak wskakuje i odrazu reaguje niestety nie mam opcji zamknięcia pokoju przed nim

Gość gość
Przed świętami miałam okropny problem jak co roku z dywanami. Mój pies zrzuca tyle sierści, że nie wiedziałam co mam z tym zrobić. Koleżanka poleciła mi roboclean www.rainbowkrakow.pl. Oczywiście doprał dywan, z sierscia poradziłam sobie odkurzaczem i trzepaniem dywanów.

Gość gość
My naszemy goldenowi podajemy taki suplement do karmy z algami morskimi i widzę znaczną poprawę jesli chodzi o siersc, nie dość że jej mniej gubi to jest ładniejsza. Poczytaj sobie, my to zamawiamy na http://sklep.alg-borje.pl/ a nie wychodzi drogo

Gość Ryszard Tomaszewski
Ja chciałabym przyznać, że odkurzacze nie mają nic do tego a bardziej końcówka czyli sama ssawka . Ja testowałem kilka z nich, gdyż mam 2 koty i psa i sierści jest pełno wszędzie. Turboszczotki są ok - próbowałem na odkurzaczach piorących i zwykłych, ale po jakimś czasie trzeba je rozkręcać i czyścić niestety i nie które z nich trzeba wymieniać bo się psują. Co do czyszczenia wykładzin, kanapy czy auta futrossawka jest naprawdę warta uwagi trafiłem przypadkiem kilka dni temu. Stosuję już tydzień i jestem mile zaskoczony. Na początku myślałem, że to zwykła ssawka do odkurzacza, ale jednak nie , zresztą nie bedę się rozpisywał tutaj ją znalazłem www.futrossawka.pl , na allegro tez widziałem, ze jest..

Gość gość
Czyszczenie turboszczotki jest obmierzłe, fakt, tak samo jak filtra w odkurzaczu wodnym, ta siateczka wygląda jak szczotka. Ja regularnie czeszę zwierzaki z użyciem furminatora, ale zawsze jakaś sierść gdzieś jest, głównie w legowisku. Kupię tą futrossawkę, tym jeszcze z sierścią nie walczyłam ☺

Gość gość
W Danii każdy tego używa, kto ma futrzaki, warto spróbować u nas

Gość gość
Pies członek rodziny trzeba zaakceptować te włosy☺☺

Gość gość
A ja uważam, że powinnaś zadbać o odpowiednie ubranka dla psa. W ten sposób unikniesz dużej ilości zbędnej sierści w domu. Z własnego doświadczenia polecam Ci https://pinkypaws.pl/ , którzy posiadają napawdę super odzież dla futrzaków. :)

Gość gość
A ja mam kota lysego, jest super kotem, no i brak problemów z sierscia.

Gość gość
Mam psa z bujnym futrem i wyczesywanie trwa bardzo długo niestety. Przy zwykłych szczotkach po prostu ręka mnie bolała, wiele razy miałam skurcze, podrażnienia od samej szczotki. Zwierzak też czuł się niekomfortowo, bo trudno zachować właściwe tempo przy niektórych rozwiązaniach. W tamtym roku dokupiłam na test szczotkę Brashka i jest naprawdę przyjemna, przede wszystkim lekka i nie zdarzyło mi się, abym przypadkowo włosy naciągnęła, czy szarpała. Czesanie chodzi gładko. Oszczędzam jakieś 40 minut na czesaniu teraz średnio. Opłacało się.

Gość gość
U nas odkąd psiak dostaje Snack Skin & Coat Dog przysmak dla psów z łososiem od vetexpert jest o wiele lepiej :) Zawarte w przysmaku składniki pomagają w uzyskaniu zdrowej i lśniącej sierści a przy okazji też jej mniej wypada

Gość danielaKrawis
dla mnie akurat uratowal sytuacje roomba, ja mam 696 tzn kupiłam do domu no ale okazał się wybawieniem na sierść

Gość AlicjaBorkowska

U mnie zbawianiem okazal się oczyszczacz powietrza. Super zatrzymuje sierść, roztocza, kurz i inne zanieczyszczenia, więc oprócz mniejszej ilości kłaczków mojego pupilka mam też mniej kurzu na podłogach i meblach. Niweluje też zapach psiaka. Polecam każdemu właścicielowi czworonoga, zwłaszcza alergikom. Ja znalazłam bardzo dobry sprzęt w dobrej cenie http://airdog.pl/. Zdecydowałam sie na airdog bo jest bardzo oszczędny. W odróżnieniu od innych oczyszczaczy tego typu nie trzeba wymieniać filtrów. 

Gość calinessa

Niestety przy zwierzakach będzie sierść w domu. Ale zdecydowanie mniej jej wypada gdy zaczęłam podawać psu żółtko jaja lub łyżkę prawdziwego masła.