Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość antykotka

pieniądz dają szczęście?

Polecane posty

Gość antykotka

tak własnie na pomysł wpadłam by poruszyć temat pieniędzy. tak dużo sie pisze,że pieniądze szczęścia nie dają. U mnie na odwrót. Bez nich jestem słaba i bezbronna. Nie moge sobie urządzic mieszkania, nie stac mnie na leki i na rehabilitację, nie stac mnie na spłaty kredytów i coś kosztem czegośc. Albo prąd albo jedzenie. Ostatnio mniej jem, i nie uwazam by szczęscia nie przynosiły. Nie stac mnie na kursy, na wyjazdy, a wtedy mozna poznawac świtnych ludzi. A tak? nie stac mnie nawet na wyjście do kina czy do pau. Nie mówiąc juz o ubraniach. Szlak mnie trafia jak widze rozmowy czy kozaczki kupic te czy te. Ja nosze kilka lat jedne. Nie moge sie leczyc prywatnie bo nie mam kasy i co? Miewam z tego powodu depresje, złe nastroje, i w związkach wtedy tez żle bywa......miłośc jest ważna. Teraz mam miłośc i kochana jestem i kocham , ale co z tego ze dostaje depresji na sama mysl ze nie mam co do garbnka włozyc i za co kupic leków? szlak mnie trafia ze nie mozemy iśc nigdzie. owszem on zarabia coś niecoś....jednak te nasze coś niecoś starcza niestety na wegetację. Na podstawy by nie umrzeć. Nie wiem nawet co to jest kosmetyczka i fryzjerka- musze sobie sama radzić. Nie wiem czy wy to rozumiecie.Dla mnie kasa jest bardzo wazna i wcale nie trzeba mi luksusów- chce normalnie zyc.

Gość antykotka
żadnych kotów, jak juz to dziecko , aczkolwiek na nie niebardzo mnie jeszcze stac. zakupy dają szczęście zadowolenie i radośc, poprawe humoruu- ale zeby to było potrzeba pieniędzy przeciez. więc aby był ten nastrój trzeba kasy:)

Gość nasturcje na deszczu mokną
Tak mi się przypomniało motto z filmu "Pieniądze to nie wszystko" "Pieniądze to nie wszystko, ale wszystko bez pieniędzy to chuj" :D Z tego miejsca pozdrawiam Machulskiego 🖐️

Gość wiiwiwiwiiaiaaaa
dla mnie pieniądze tez są bardzo wazne1111

--> ***HANIA*** Szczęście to tylko stan umysłu. Wystarczy np zwariowac i mozna byc zawsze szczęśliwym.

Gość antykotka
dla mnie sa bardzo wazne - rozwiązały by moje probllemy i spowodowały szczęście, spokój, bezpieczeństwo, wolnośc, zdrowie.........

Pieniądze szczescia nie dają, ale baaaardzo ułatwiają zycie i ich dostatek pozwala na kupowanie sobie przyjemności, których na codzień nie mamy. Szczęście dają nam mysli, uczucia, zdarzenia w życiu, spełnione marzenia. Ale jedno jest pewne - bez pieniędzy nie stać nas nawet na odrobinę szczęścia, bo wciąż przygniata nas myslenie, jak żyć za nic??????