Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Filuterna

przyjaciela o lewicowych poglądach można powiedzieć skrajnie lewicowych

Polecane posty

witam ponownie, z tego co widze to trudno znaleźć kogoś \"normalnego\", to może inaczej to ugryzę: przyjaciela o liberalnych poglądach i z okolic Łodzi?:P :)

Mozna miec poglądy bardziej na lewo z uwagi na ogólne założenia ale nie rozumiem jak można się martwić tym że ktoś CI nie da pracy na tacy? Czy zdajesz sobie sprawę że dostawali ludzie przydział czy chcieli czy nie chcieli? Studiujesz i uważasz ,że dobre jest równanie zarobków każdego? bez wzgledu na wykształcenie? Jak kiedyś byłam bardzo lewicowa, ale obecnie czytam \"córke Stalina\" i powoli odkrywam rzeczy o których wolałabym nie wiedzieć...

rybka => chyba nie zrozumialas o co mi chodzi z ta praca,przeciez nie oczekuje ze ktos mi da robote tak za piekne oczy, kiedys bylo latwiej po prostu i nie bylo takiego wyzysku na pracowniku (czyt. afera chocby z Biedronka). wiem, ze ludzi dostawali przydzial. widocznie mam inne pojecie sprawiedliwosci niz ty,trudno, zdarza sie. zyczej milej lektury, ja nie jestem fanka Stalina,przykro mi,nie siegne do tej ksiazki :)

kazdy kto chcial miec prace to ja dostawal i mial kase by zyc, a jak nie chcial to byl takim samym menelem bezdomnym jacy sa dzisiaj :)

zreszta nie chodzilo mi przy zakladaniu tego topiku zeby dysktuowac o polityce, tylko zeby znalezc przyjaciela... :(

Mania :-) nie irytuj się... wątpię czy jest ktoś kto może nazwać się fanem Stalina znając prawdziwe jego oblicze... chodzi mi raczej o to żeby nie twierdzić,że każdy miał pracę i mieszkanie i było fajnie bo to tylko mały kawałek z człości trzeba wziąć pod uwage jakim kosztem to sie odbywało.... Książke polecam mimo niechęci bo nie po ją napisano żeby zyskać fanów ale własnie po to aby ludzie wiedzieli że w komuniźmie łatwo o totalitaryzm. Tam gdzie rządy opieraja się na terrorze nie może być dobrze. Moi rodzice też mieli mieszkanie służbowe od partii .... i teraz też mówią że to było fajne , ale... niechętnie wspominają że żywność była wysyłana na wschód a u nas wszystko na kartki, albo że nieobecność na pochodzie pierwszomajowym wiązała się z dużymi nieprzyjemnościami

Tak naprawdę to wydaje mi sie Mańka że szukasz przyjaciela :-) a kwestie polityczną rzuciłaś jako temat przyciągający. Piszesz,że z koleżankami nie możesz pogadać na luzie o LPR czy PIS a na temat swoich lewicowych poglądów to właściwie jeszcze nic nie napisałaś :-) Jaka partia Twoim zdaniem obecnie daje szanse na wyjście z kryzysu w którym Polska coraz bardziej się zagłębia?

otoż to! wreszcie ktoś pojał o co mi chodzi! :) lepiej mieć przyjaciela o podobnych poglądach bo jest wieksze pole manewru:) ale to jest tylko jedno wspołne pole do dzialania :P

:-) życzę zatem powodzenia bo rozumiem,że to ma być przyjaciel :-) chociaż CI powiem ,że mój facet ma poglądy centroprawicowe i ciekawie jest mieć mozliwośc konfrontacji myśli i dyskusji o tym co jest lepsze i dlaczego ;-) zwolennika LPR bym nie zniosła :-)