Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość może sie dowiem

Fotograf

Polecane posty

Gość może sie dowiem

Już po ślubie było super a eraz nie wiem........ fotograf dał nam album i zdjęcia te z albumu w formie prezentacji (DVD). Chciałam zrobic odbitki i nic z tego bo przy większym formacie 13x18 wszystko sie rozmazyje itp. Zdjęcia w albumie są super ładne Czy fotograf ma obowiązek dać mi oryginalny negatyw z tymi fotkami żebym sobie mogła zrobić gdzie indziej odbitki?? On chce 10zł za fotke a gdzie indziej są po 2 zł Jak to jest z tym negatywem - a jak w formie cyfrowej to z jakąś oryginalną wersją tych zdjęć??? Dzięki

Gość może sie dowiem
upppp

Gość Święta Wincenta
Odpuść już sobie ten topik i przestań ciągle zamieszczać nowy. Masz problem to go rozwiąż... SAMA!!! :O

Gość może sie dowiem
A Ty poc o tu siedzisz??????? Jak nie masz problemu i nie chcesz wymienić mądrych opini to nie zabieraj głosu i zobacz czy działa u Ciebie krzyżyk w prawym górnym rogu !!!!!!!!!!!!!!

Gość Święta Wincenta
Pogódź się z tym że wszyscy mają Twój problem w dupie i nie chcą Ci pomóc :O

Gość może sie dowiem
Zmień sobie nick - na "święta pierdolnięta". Pozdrawiam i życze miłego leczenia!

Gość Święta Wincenta
Zmień sobie nick na "nigdy się nie dowiem" a miłego leczenia nie życzę bo w niektórych przypadkach nie przynosi ono skutku :P

Gość może sie dowiem
No to jedną jebniętą mamy z głowy!!

Gość Święta Wincenta
Jesteś sfrustrowana i niezaspokojona?? Bo takie sprawiasz wrażenie :O

Gość a to cham
ot pojechały sobie po ambicji. A najlepsza Świętojebliwa - Ty to musisz jeszcze być w zerówce chyba???

Gość Święta Wincenta
W psedskolu :P

Gość a to cham
Tu jest fajnie - podnosze

Gość Święta Wincenta
Ale "może się nie dowiem" wymiękła :P

Gość a to cham
pewnie tak jak ja z palantami nie gada!!

Gość Święta Wincenta
Gratuluję Ci tak trafnie odzwierciedlającego nicku :P

Gość Zdjeciaslubne.biz.pl
Problem owszem jest, ale rozwiązanie tego problemu leży w umowie, która Pani musiała spisać z tym fotografem przed Ślubem. Wszystkie nie omówione w umowie sprawy nie mogą być przedmiotem sporów i roszczeń. Prawo konsumenta działa jeżeli towar jest wadliwy, wykonany z złych materiałów, szkodliwy dla zdrowia, nie zgodny z umowa, wykonywany dłużej niż opisane w umowie. Skoro fotograf zrobił wam taki numer to na pewno skusił was " bardzo atrakcyjna" ceną, bo wiedział że na samych odbitkach sobie odbije. Ja też wykonuje fotoreportaże ślubne i nigdy mi nie przyszło do głowy żeby naciągać klientów. Kiedy się żeniłem sam miałem taka sytuacje ze fotograf w studiu zrobił nam 30 ujęć za 700zl, następne odbitki musieliśmy dozamawiać po13x18 po 25zl. Sytuacja w której Pani znalazła powinna być przestroga dla innych, którzy będą w przyszłości brali ślub i będą szukać fachowców od fotografii ślubnej. http://www.zdjeciaslubne.biz.pl

Gość mrybczynski.com
Zgodzę się z wypowiedzią Zdjeciaslubne.biz.pl, najważniejszą sprawą jest umowa jak jest napisana i co w niej jest zawarte. prawdą jest że jest spora grupa fotografów, którzy właśnie w ten sposób postępują tania sesja, ale zdjęcia do wywołania tylko u nich za ciężkie pieniądze. Przy podpisywaniu umowy trzeba spytać zawsze czy wykonane zdjęcia otrzymają Państwo na płycie cd czy DVD ale w takim formacie by można je było wywołać w dowolnym fotolabie, jest to dość istotne bo często fotograf mówi, że oddaje zdjęcia na dvd ale w formie prezentacji i z takimi zdjęciami nie zrobimy nic. Jaka moja rada szukać, pytać i przebierać, cena nie może być wyznacznikiem. http://www.mrybczynski.com