Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Homerkowa

Jaki pies najlepszy do mieszkania?

Polecane posty

Jak w temacie. Mam zamiar kupic sobie psa ale serio nie wiem jaki pies bylby najlepszy do zycia w bloku. Pracuje na caly etat wiec w dzien bylby sam. Dzieki za pomoc

Gość a to cham
Najlepszy gatunek do mieszkania to KOBIETA a najlepsza rasa to ŻONA :)

Gość psiara kolejna
Zalezy jaki tryb życia prowadzicie,siedzacy,aktywny?Czy masz małe dzieci,czy starsze,czy moze wcale,czy planujesz?

Gość psiara kolejna
pies to obowiazek na kilkanaście lat

Gość Święta Wincenta
Wodołaz :P

Dzici nie mam, i narazie nie planuje. Mieszkam z chlopakiem w mieszkaniu 3 syp. Ostatnoi opiekowalam sie psem rasy Yorki, ale jakos nie odpowiada mi. ZA glosny jest. Myslalam moze o rasie Beagle. Wiem ze to obowiazek ale ja kocham psy wiec to nie klopot:)

Gość Dididi20
Kup suczke amstaffa :) ja jestem ową posiadaczka takiej suki, przekochany pies, bardzo aktywny na spaerach, w domu len , choc maly bardzo broi, poza tym trzeba go pilnowac bo obcych by zalizal, moja kocha wszystkich obcych, nawet zlodzieja do domu by wpuscila :)

Zawsze myslalam ze amstaffy to dosc grozne psy no ale z tego co piszesz to wrecz przeciwnie:)

Gość psiara kolejna
York,rzeczywiscie jest dosyc szczekliwy:).Beagle z kolei potrzebuja bardzo dużo ruchu,bo inaczej robią sie nieznosne i tez nie należą do cichych psów.Ostatnio rozmawiałam z kobieta z grzywaczem chińskim,podobno cichy pies/ona miała akurat całego owłosionego. Znajomi mają z kolei pappilona/niegdy wcześniej nie widziałam takiego psa/,jest nieduży ,bardzo cichy,wyglada trochę dziwacznie,ale na mnie robi duze wrazenie ze względu na chcarakter,dodatkowo waży tylko 2 kg:) Ja sama mam west,ale to pies dla cierpliwych:)

Gość Dididi20
dokladnie :) zalezy od ułozenia psa, niestety moja kiedys wyleciala na ulice za obcymi ludzmi ,zeby ją poglaskali , od tamtej pory chodzi tylko na smyczy ,a odstrasza innych jedynie wyglądem

Gość Colere
Zdecyduj sie na Rotweillera. Sa bardzo ustatkowane i spokojne psy wbrew powszechnej opini. Tylko zasada! Aby byl dobrze ulozony i opanowany trzeba go umiec wychowac i poswiecic na poczatku duzo czasu. ale potem nagroda jest ogromna jak wracam do domu radosc jest tak wielka ze nie mozemy sie nacieszyc. Zwlaszcza jak ja wracam do domu bo te pieski wybieraja jednego przewodnika. Ja mam suczke. Sa latwiejsze do ulozenia i spokojniejsze. odradzam dobermana i dalmatynczyka.

Gość psiara kolejna
Ja wczesniej miałam dobermana,pies jak pudel:)pieszczoch straszny i naprawde bardzo mądry.Jednak uznałam,ze duży pies to duzo wiekszy obowiązek i większe ograniczenia.Nie wszedzie mozna z nim pojechac/trudno przyzwyczajał sie do miejsca/,ludzie boja sie dużych psów i kolejny problem,bo nie każdy chetnie przymował mnie z psem.Teraz mam luz,mój biegnie do każdego,lubi wszystkie psy i ludzi,uwielbia dzieci,wszedzie z nami podróżuje,bo tez lubi zmiany. Poz atym duży pies musi sie wybiegac,a to jest strasznie czasochłonne

Tak, ja mysle o schronisku. Tutaj, w Chicago, za adopcje psa placi sie 150-250 $. WLiczone sa wszystki szczepienia, sterylizacja, rozne podskorne czipy, itp. No wlasnie boje sie tego ze pies bedzie sie meczyl w mieszkaniu. Ale ja normalnie musze przygarnac jakiegos psiaka

Gość psiara kolejna
Duży plus to taki,ze duze psy mało szczekają,to niestety cecha mniejszych.Zle małego tez da sie oduczyć:)wrzasków

Gość Colere
Homerkowa a znasz takie rasy jak papillon i west cork irlandzkie pieski/ znajomi maja te psy. papillony to przylepy, zywe owszem ,ale bardzo inteligentne jak wyczuja ze wascieciel nie ma ochoty sie bawic to ida spac albo znajduja sobie jakies zajecie. :)

Tan drugi mi sie podoba WEst cork irandzki, wydaje sie bardzo sympatyczny. Postaram sie dowiedzic na necie czy tutaj schroniska takie maja. Zreszta, pamietam jak kiedys zaszlam do schroniska to chcialam wszystkie wziac ze soba do domu, takie sliczne wszystkie sa. Nie moglam sie po prostu zdecydowac. Moze jhak bede wiedziala konkretnie o jaka rase i chodzi bedzie mi latwiej.dzieki

Gość czepionslig
metrosiemcdziesiat, brunet, zielone oczy

Gość Colere
A co to za pies!!?? to niemozliwe ktos sie pomylil 1,8m. Najwyzsy pies to dog arlekin badz charty afganskie ktore osiagaja metr :O

najlepeij pójść na żywioł ;) ja tal zrobiłam i jestem w tej chwili posiadaczką 14letniego juz cudownego pomieszanego terierka :) to on mnie wybrał raczej zastanów się czy będziesz miała czas na codzienne spacery z nim....2 osoby do psa,które pracuja po 8 godz+ dojazdto MAŁO!!! serio...teraz się przeprowadziłam i nie wyobrazam sobie jak we dwoje z mężem moglibyśmy miec psa :( :( za dużo czasu nie ma nas w domu :( pies został u rodziców i jest bardzo szczęśliwy :)