Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Livoa

Usunięcie narządów rodnych.

Polecane posty

Gość gość
Szesnaście lat temu usunięto mi narządy rodne , w pierwszym okresie pooperacyjnym strasznie przeżywałam to że straciłam jakby swoją kobiecość . Wstydziłam i bałam się jednocześnie o tym mówić , ani mój mąż ani moi najbliżsi nie mieli pojęcia że z torbielą którą miałam usunięto mi wszystko . Szybko zorientowałam się że w zasadzie jestem tak samo porządna przez męża jak przed operacją a i ja odczuwałam pożądanie i sex sprawiał mi przyjemność taką samą jak przed operacją. Obecnie mam 56 i nic się nie zmieniło pod względem kobiecości jestem dowartościowana i nie czuję się z tego tytułu jak kaleka. Przez te wszystkie lata brałam hormony , które pozwoliły mi na to bym mogła funkcjonować jako pełnowartościowa kobieta. Za to teraz zaczynam mieć problemy nie ze sobą ale z lekarzem , który twierdzi że jestem już za stara żeby brać hormony . Próbowałam nie brać ale źle się czułam , -tak jak bym była pozbawiona energii , dosłownie flak. Wyżebrałam u lekarza chociaż zmniejszoną dawkę , niestety przy ostatniej wizycie po receptę musiałam wręcz wymusić na nim wypisania mi hormonów . Szukałam informacji o zastępczej terapii hormonalnej , niestety są tylko niewielkie wzmianki w przypadku usunięcia wszystkich narządów . Natomiast obszernie jest opisywana zastępcza terapia hormonalna w przypadku ,- menopauzy i przy częściowych zabiegach dróg rodnych . Obecnie szukam lekarza , który udzieliłby mi fachowej porady w tej dziedzinie a nie traktował mnie jak dziwoląga.

Gość gość
no cóz nie jest latwo z tym zyc kobieta w kazdym wieku mam 58lat usuneli mi wszystko 15lat temu cierpie do dzis nie da sie zapomniec zle sie czuje za kazdym razem jak pomysle czuje sie jak nie kobieta opuscilam meza juz dawno nie moglam zniesc tego ze nic nie czuje podczas stosunku az w koncu zaczelo mi to przeszkadzac pracuje zajmuje sie wnukami ale to wraca moze dlatego ze kiedys bylam aktywna seksualnie i to mocno moze jeszcze pare lat jak bede juz bardzo stara zapomne nie wiem jak wy ale nie ma sie co oszukiwac dla kobiety to jest straszne

Gość babcia_bac
Dziewczyny to ja wam powiem że miałam usunięte narządy rok po urodzeniu dziecka, miałam 21 lat i co szok ??? teraz jestem babcią i żoną tego samego wspaniałego faceta od 36 lat :D Co do seksu to trochę gorszy ze względu na suchość pochwy,ale pomagam sobie żelami intymnymi.Wiadomo teraz z wiekiem to i mąż ma z tym problemy więc się uzupełniamy.

Gość gość
Jestem po operacji 10 lat. W czasie pieszczot jestem wilgotna .Współżycie super.Orgazm jak najbardziej cudowny.