Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KTO POMOŻE

MĄDROŚĆ A INTELIGENCJA

Polecane posty

Gość KTO POMOŻE

Witam... czy ktos moze kiedys pisal prace na ten temat...?? Bardzo proszę ludzi dobrej woli o pomoc... :)

Gość KTO POMOŻE
Halo??? :(

Gość KTO POMOŻE
halo... pliiiisss pomozcie... mialam to zrobic na wczoraj... a ja w miejscu stoje... :p... napiszcie cokolwiek... ja wstepne wnioski juz mam ale potrzebuje ubrac to w calosc... czekamna wasze pomysly :)

Gość czytająca listy
uważam że mądrość się ma nabytą a inteligencję wrodzoną

Gość nie ma.......
czytająca listy>>> ma racje ...mądrość to doświadczenie które zdobywamy idąc przez życie, to umiejetność analizowania,kalkulowania wyciągania wnioskow z błedów ktore popełniają inni:) a inteligencja ? no cóż to sie albo ma albo nie :D ...jest wrodzona i nijak nie można sie jej nauczyć NIGDZIE !

Gość czytająca listy
To może znasz metodę jak ją wykuć ? ;) ...... Z nią się człowiek rodzi

Gość nie ma.......
heheh a to dobre ! Pomagier>>>rozbawiłeś mnie do łez :D dziekuje

Pewnie że znam, ale w żadnym wypadku się tą tajemną wiedzą nie podziele:P

Gość czytająca listy
haha a to dobre ;) ale zawsze możesz tę tajemną wiedzę sprzedać ;) a jaki biznes otworzysz ;p ;)

Gość nie ma.......
znam sie na ludziach Pomagier>>> od razu zauważyłem w Tobie wielki potencjał drzemiącej inteligencji :D ale ona wciąż drzemie :D

Gość inteligencja to bystry umysl
umiejący dobrze kojarzyć no i chyba potrzebna jest dobra pamięc ale najlepiej jak inteligendja idzie w parze z mądrością sama jest troche uboga

Nie sprzedam jej za żadne skarby;) A co do biznesu...nie do końca przestudiowałem tą \"wiedze\":O, Pracuje na kogoś zamiast na siebie😡

Gość pierdololo
pomagier ( czy jakos tak) gowno prawda inteligencja jets wrodzona sa rozne rodzaje np .emocjonalna a madrosc to wiesz mozna byc doktorem , magistrem, habilitowac sie ale byc zwyklym dupkiem i nic o zyciu nei wiedziec a np. ktos moze zamiatac ulice , zbierac smieci ale moze byc miec wielka inteligencje zyciowa , byc zaradnym ,empatyczny poprostu zdawac sobie sprawe z mechanizmow spolecznych , znac prawdy zyciowe natomaist jak to sie mowi edukacja to to co zostaje w glowie gdy to co wykute zostalo zapomniane

Czym różni się mądry od inteligentnego? Mądry nigdy nie wpadnie w kłopoty, a inteligentny będzie wiedział jak z nich wyjść ;)

--->pierdololo Przemawia przez Ciebie zawiść:classic_cool:, chcesz być \"inteligenta\", mądra i piękna. Bardzo mi przykro że nie posuadasz żadnej z tych cech😭

Gość KTO POMOŻE
Dzieki wielkie wszystkim za odpowiedzi :))) Buziaki... :) wiec jednak dobrze myslalam... dzieki raz jeszcze :)

Gość ODPOWIEDŹ
trzeba nie mieć inteligencji,żeby na kafeterii szukać odpowiedzi trzeba być madrym inaczej (głupcem znaczy) aby otrzymać info..

Gość inteligencja to bystry umysl
a co myslales podziel sie?

Gość czytająca listy
do odpowiedź => nie obrażaj nikogo. Co innego jest żartować a co innego kogoś obrażać. "Kto pomoże" widać, że szuka odpowiedzi w różnych źródłach, a to nie jest oznaką braku inteligencji.

Gość KTO POMOŻE
do ODPOWIEDZ... no Tobie to dziekuje najbardziej... widac ze jestes pozbawiony madrosci i inteligencji skoro wypowiadasz sie w ten sposob... :)... poszukaj jeszcze tematow o chamstwie i daj tam najlepszy przyklad przedstawiajac wlasna osobe... :) nie bede sie znizac do Twojego poziomu zeby Cie przezywac wiec przykro mi bardzo ze Twoja prowokacja nie powiodla sie :)... ponadto nie wiem czy wiesz do czego sluzy forum... bo forum to takie miejsce wymiany wlasnych mysli... a jesli nie potrafisz dokladnie czytac to tylko przypomne ze poprosilam o porade aby rozwiac wlasne watpliwosci :)... bardzo wspolczuje ze jestes wypelniony tak negatywnymi cechami... ale coz... tacy tez sa potrzebni... :)... a "gdyby głupota miała skrzydła, to unosiłbyś się jak gołąb"... :) ...pozdrawiam Cie sfrustrowana osóbko :)

Gość KTO POMOŻE
CZYTAJĄCA LISTY... dziekuje Ci bardzo :)))))

Gość czytająca listy
proszę

Gość pierdololo
Pomagier och jak bardzo musial cie zabolec moja uwaga ze wylałęs/las tyle zólci musisz byc bardzo neidowartosciowany niestety dla ciebie ja znma swoja wartosc i takie twoje teksty to jak o dupe potlucz ale wymysl cos jeszce to sie posmiejemy :)

Tak ta uwaga zabolała mnie niesamowicie:( Chyba kupie sobie skakanke:classic_cool: Niedowartościowany jestem niesamowicie, czekam z utęsknieniem na każdy Twój post tylko po to żeby się dowartościować:D Pisz do mnie maleńka częściej to obrosne w piórka Buhehe [usta :O]

Gość tak dumam sobie
ineligencję się ma mądrość się nabywa poprzez doświadczenie rozumiane jako nauka- z książek, od mistrza, wzorca.Mądrość się gromadzi, inteligencja jest wartością stałą

Gość czytająca listy
"inteligencję się ma..." .... albo i nie. Jakby każdy ją miał nie byłoby głupców.

Gość czytająca listy
Jak uważacie ?

Gość pierdololo
ja tylkoe nie rozumiem skad taka twoja gwaltowna i nieadekwatna reakcje na moj post na poislam ze nei zgadzam sie z toba cze inteligencja to co s innego a ty mi tu wypisujesz ze chce byc inteligentnja, madra i piękna lae nei jetsem ...:D naplułes jadem jakby conajmneij cie zwyzywla.. wiec musialo cie to bardzo zabolec zawsze ,mnei smiesz atakie reakcje kiedy czlwoiek nie umie napisac nic konstruktywnego i wali z grubej rury...: bo ty brzydki / glupi jestes" no gratulacje hahahah :D:D:D

Gość tak dumam sobie
głupi to antonim mądrego a nie inteligentnego --> czytająca kup sobie słownik wyrazów obcych