Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Kornek joanna

Niemcy i problem z tzw 400 euro basis jobs.Prosze o pomoc.

Polecane posty

Gość Kornek joanna

Przepraszam wszystkich za to ze zakladam tutaj taki temat jednak mam dylemt wielki i nikt nie jest mi w stanie pomoc jak narazie, wiec licze ze na forum znajde kogos kto mi swej pomocy udzieli i zwracam sie do osob mieszkajacych w niemczech z tym pytaniem. Od 2 miesiecy otrzymuje zasilek tzw Hartz IV w wysokosci 345 euro plus dodatkowo oplate za mieszkanie itd. .... Ostatnio pojawila na mojej drodze oferta podjecia pracy na tzw. 400euro basis job. Pracodawca bardzo chetnie moze mnie przyjac jednak ze wzgledu na roznorodnosc zamowien w jego firmie nie jest mi w stanie zagwarantowac ilosci godzin przepracowanych i moga one byc zroznicowane, czyli raz mniej niz 15 godzin tygodniowo a raz powyzej 15 godzin. Jednak podstawa tego przyjecia jest zameldowanie mnie na tzw.400 euro basis job co musze wyszczegolnic w umowie jako powyzej 15 godz. tyg. Moj problem polega natym czy : Gdy wyszczegolnie te ponad 15 godz. tygodniowo a np. przepracuje przypuscmy w ktoryms tygodniu 10 lub mniej nawet (z nie wlasnej winy oczywiscie) to czy w Arbeits Agentur nie bede miala z tego powodu problemow jakis?? Prosze o pomoc w tej kwesti osob zorientowanych w temacie poniewaz ja nigdy jeszcze wczesniej z czym podobnym doczynienia nie mialam. Z gory serdecznie dziekuje za kazda odp. Asia

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować