Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ***POMOZCIE***

Skrzywiona przegroda nosowa u DZIECKA!!!!

Polecane posty

Gość ***POMOZCIE***

Czesc mam pytanie!! Moj siostrzeniec ma skrzywiona przegrode nosowa,wczoraj wlasnie oznajmil to doktor!!! Ma 1,5 rok,operacja ma nastapic w wieku 2-3 lat!!Ostatnio czesto chorowal,na gardlo i ropne zapalenie uszu,byl dwa razy w szpitalu w ciagu miesiaca!! Czy ktos z Was przeszedl juz cos takiego z wlasnym dzieckiem?? Prosze o odpowiedz!!!

Gość ***POMOZCIE***
Nie ma kogos takiego....:-(

Gość ***POMOZCIE***
Jest tyle topikow zalozonych o DZIECIACH!!!! Czy NIKT z Was nie mial takiego lub nie zna takiego problemu??????????

Gość ***POMOZCIE***
:-(

wydaje mi się, ze dzieciom się takich zabiegów nie wykonuje, gdyż kości cały czas rosną. Przynajmniej mi laryngolog tak powiedział. Rozumiem, ze dziecko ma cały czas zapchany nosek? czy miał wykonywane badania na bakterie? Wiesz to jest bardzo bolesny zabieg wykonywany w miejscowym znieczuleniu, oczywiscie jeżeli by chodziło o dziecko to myslę, ze pod narkozą.Spróbuj wejsć w google i poczytać, pełno tego w necie, podaje jeden link http://www.ifps.org.pl/otorynolaryngologia/jedn_chor/dsn.htm

Mój brat miał skrzywioną przegrodę nosową a co za tym idzie - mniejszą. Zabiegów tego typu nie wolno robić do ukończenia 18 roku życia ze względu na to że dziecku wszystko jeszcze rośnie. Teraz brat ma skończone 19 lat i skrzywienie jest mniejsze. Nie wiem co to za doktor ale moja mama jeździła z bratem po różnych specjalistach i odradzali zabieg.

A co z jego migdałakami ? Brat miał trzy migdałki,do tego zrośnięte ze sobą.Często miał zatkany nos a wydzielina zatykała mu uszy.To powodowało niedosłuch.Po oddzieleniu migdałków było lepiej. Może warto sprawdzić migdałki.

mi dokładnie laryngolog powiedział to samo, żadego zabiegu do 18 roku życia