Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie o kota

jak odrobaczyc 7 tygodniowego kotka???

Polecane posty

Gość pytanie o kota

Mam pytanko: jak mozna domowym sposobem - bez wizyty u weterynarza odrobaczyc malego kotka? i czy wogóle wolno tak zrobić? kot byl juz odrobaczony u weterynarza tydzien temu. prosze o odpowiedź.

Gość pytanie o kota
poniewaz znowu ma robaki:-( w jego ksiazeczce zdrowia pisalo ze ma byc jeszcze raz odrobaczony, ale nie chce isc z nim do weterynarza wole to zrobic sama

Gość niteczka 4455
Jak to znowu ma robaki? To gdzie je złapał? Ma kontakt ze zwierzętami,które maja robaki? Wypuszczasz go na dwór? Ja bym poszła do weta...ale możesz spróbować odrobaczyć go mlekiem z czosnkiem

Gość pytanie o kota
mam go dopiero 3 dzien. wczoraj sie zalatwial do kuwety i zauwazylam za ma robaki:( byl juz odrobaczany, moze trydzien temu moze z 10 dni temu nie wiem bo nie moge narazie znalezc jego ksiazeczki zdrowia. pisalo tam jednak ze kotek powinien byc odrobaczony 16 listopada. nie wiem co zrobic. dzis wogole mało je i jest ospały, malo sie tez bawi. nie wiem co z nim jest?? pomozcie

Gość kauket
koty po odrobaczeniu musza wydalic przeciez te martwe robaki odrobacza sie zawsze 2 razy w odstepie 2 tygodni generalnie mozna odrobaczac w domu pod warunkiem ze masz odpowiednie srodki, nadajace sie dla takeigo malucha i doswiadczenie w ich odmierzaniu i podawaniu, poza tym srodki te z reguly i tak kupujesz u weta albo wet musi ci wypisac recepte jesli podasz za duzo lub nie odpowiedni srodek to mozesz malucha powaznie struc i uszkodzic mu uklad pokarmowy dlatego idz do weta- nie warto oszczedzac kosztem zwierzaka i absolutnie nigdy nie podawaj kotu odrobaczenia w postaci zastrzykow poniewaz sa niebezpieczne

Gość kauket
i nie podawaj srodka na owsiki bo przeciez to srodek dla ludzi :O-moze zupelnie inaczej dzialac, nie dziala na pewno na tasiemce i nie wiadomo ile go podac kotu a przeciez 7 tygodniowy kociak jest bardzo delikatny-mozesz mu zrobic krzywde

Normalnie koty i psy czyszczą się z robaków jedząc trawę ,ale tę co rośnie w mieście to odradzam ! Duzemu kotu dałbym zmiażdżony czosnek w kulse mielonego mięsa,ale z małym kotkiem to cholera wie-niech się wypowie Arava !

Gość mojaznajoma
.jesli odrobaczylas kotka raz to zabilas tylko robaki a larwy zostaly .weterynarz powinien wiedziec ze jak sa robaki to odrobaczanie trzeba powtorzyc po 7 dniach

Gość frutka
Do weterynarza powinnaś się udać z kotkiem.

Yogi , jak jeszcze raz ktos napisze o tym czosnku , to przyjade i osobiscie wepchne mu do gardła 3 główki tego \"leku\" nie stosujcie\"ludzkich\" leków , nawet , jesli jest to taka sama substancja czynna , bo dawkowanie jest inne! Do weta , to kilka złotych za;ledwie , a domowymi sredniowiecznymi metodami to mozna spora krzywde wyrządzic zwierzakowi. Poniewaz kociak zaraża sie w zyciu płodowym issąc od matki mleko robalami ,a właściwie ich formami larwalnymi o róznym stopniu dojrzałosci , to i dojrzewaja one w jego organizmie w róznych terminach.Stad kilkarotne odrobaczanie szczeniat i kociat.

Matko Boska ! Chcą mnie tu BIĆ ! :o Witaj Natka ! 🌼 Wiem ! Jakieś Kradzieje nam go zarąbały ! :( Może ktoś znowu założy nowy temat ,bo chyba nas trochę tu jest !

Gość pytanie o kota
kupiłam jej dzis preparat na odrobaczanie w sklepie zoologicznym. nazywa się: srodek do odrobaczania kotów, skład tanacetum vulg. cena 6zł.

taaa , nakarm go wrotyczem. nigdy nikomu na tym forum nie udziele juz porady weterynaryjnej.szkoda czasu

Gość pytanie o kota
wczoraj rano mu podalam. i dzis juz jest ok. kot zalatwial sie wczoraj 5 razy. pozatym ładnie się bawi i duzo je. mam nadzieje ze pomogło. dziekuje wam wszystkim za poradę. ale ja naleze do osob ktore z kazda glupote nie leca do weterynarza. wiem ze niektore rzeczy da sie poprostu zrobic w domu i jesli jest w sprzedazy w sklepie zoo preparat na odrobaczanie i pisze na opakowaniu ze dla malych kotow wazacych 0,5 kg tez sie nadaje to nie widze powodu zeby mu go nie podawac i nie sprobowac mu pomóc.

Gość pytanie o kota
Prosze npaiszcie mi? czy to moze byc tasiemiec?? kot zalatwia mi sie około 7 razy dziennie w dodatku to jest biegunka a nie normalna kupka. juz nie wiem co mam robic ale chyba jednak macie racje wszyscy:( ja z nim pojde do weterynarza!!! ten specyfik nie pomogl mu nadal ma robaki, ale to nie sa takie normalne robaki tylko faktycznie mozna stwierdzic ze moga to byc człony tasiemca!!! co ja mam zrobic?? czy on mnie moze tym zarazic!!!???

Gość ja ja ja
Glupia jestes i tyle!! Kota zmarnowalas... trzeba sie bylo sluchac Aravy!!!

Ostatni raz DO LEKARZA I BEZ EKSPERYMENTÓW NA WŁASNĄ RĘKĘ!!!!

1. Sprowokować kota do ziewania 2. Wkładając łapę w pysk chwycić za ogon od środka 3. wywinąć na drugą stroną 4. dobrze wypłukac 5. powtórzyć czynności wywijając kota na drugą stronę :D

Albo sposób ksiondza:P:P równie skuteczny , jesli nie bardziej:P

Gość pytanie o kota
nie zmarnowałam!!! ona sie ładnie bawi i ma apetyt. widocznie ma robaki jednak dlatego dzisiaj dla wlasnego spokoju poszlam z nia do WETERYNARZA! dostała preparat na odrobaczanie kotków wstrzyknęli jej do pyszczka, juz bedzie dobrze z nia i tez jej lakcid kupiłam zeby dobrze trawiła. co ja juz mam z tym kotem. jechałam z nia przez cale miasto.

Gość mialamtaki
problem z maluskim pieskiem kupilam go z robakami .dostal lekarstwo do pyszczka na drugi dzien zrobil kupe cala robakow a po tygodniu trzeba bylo powtorzyc bo inaczej z larw ktorych nie zabije zaden srodek na nowo wyrosna robaki.

Gość Kiniaczek
Ja swojego kota odrobaczalam przez ok 4 miesiace. walka z robakami nie jest taka prosta jak sie wydaje. Ale to ZAWSZE, powtarzam ZAWSZE pod kontrola lekarza!!!!!! Sluchaj porad Aravy - wie co pisze.

Gość Kiniaczek
Trudno jest sie zarazic tasiemcem od kota - dorosli ludzie maja duza odporonosc, narazone sa male dzieci - tak mi wet powiedzial. A jak sie tak bardzo martwisz to zrub badanie kalu na obecnosc pasozytow.

Gość Kiniaczek
O rany zrOb mialo byc.

Gość pytanie o kota
z moim kotkiem juz jest dobrze. po tym leku od weterynarza juz normalnie sie zaltwia

Gość gość
Zamiast kupić lek u weta i podać kotu w domu to ta siedziala i pisała. ..

Gość gość
fxfTyU8QOgNLM0zI3OIIzDdt