Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pistacja*

dziewczyny prosze o dokładny przepis na raffaello

Polecane posty

Gość pistacja*

chce zrobi cte ciasto na sobote, a mam wiele wątpliwosci co do przepisu agripy, pisalam na topicu ciasta palce lizac ale nikt sie nie odzywa, za odp z gory dziekuje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pistacja*
widze ze pomocy to tu nie otrzymam coż bywa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sephi
tak bo ty myslisz ze w ciagu godziny ci od razu wszyscy 20 przepisow napisza poszukaj sobie na innych topikach zamiast zakladac nowy od razu bo na topiku z ciastami jest przepis na rafaelo trzeba jednak pomyslec i poszukac

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pistacja*
oczywiscie ze jest, ale nie dokładny i dlatego pytam...przynajmniej ktoś by mogl sie odezwac i napisac ze przepis poda troszke pzoniej a tak niewiem coi robić:d

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Święta Wincenta
Idź do sklepu, kup pudełko rafaello i już po kłopocie. Ot, jaki prosty przepis :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a właśni że możliwe.
ja nie znam. Sephi,a ty nie umiesz zrozumieć, że nie wszyscy mają czas żeby tu przesiadywać i marnować go na szukanie przepisu.szybciej chyba jest zapytać, a jak ci to przeszkadz to nie zaglądaj. Poza ty jest kilka tysięcy bzdurnych tematów które ty pewnie uważasz za ok. i nikt ci nie broni zakładać kolejnego.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Nie rozumiem - przecież to dokładnie Twój wpis :) : pistacja* 23.08] 23:45 agripa A teraz przepisik na RAFAELLO -pieczemy biszkopcik,ktory zawsze swietnie wyrośnie i jest bardzo puszysty.6 jaj ubijamy z 1.5 szkl. cukru na mase-puch,dodajemy tyle samo maki najlepiej tortowej ,delikatne mieszamy i wsypujemy łużeczkę czubata proszku do pieczenia.Pieczemy 40 minut w temp.180C.Ostudzony przekroic nalezy na pół.A teraz masa:0.5 litra smietany kremówki zagotować,zestawic z ognia rozpuscic w niej tabliczke białej czekolady,ostudzic w lodówce.2 smietany snieżki ubic na sztywną masę.Wsypac 20 dag wiorek kokosowych i wymieszać.Przełożyć biszkopcik masą,i posmarowac wierzch ciasta,na gore zetrzec odrobine gorzkiej czekolady.Pychota mam pytanko co do tego przepisu a konkretnie co do masy, bo jakoś niezrozumialm o co chodzilo dokaldnie autorce....ta masa z kremowki i czekolady ma być połączona z ubita smietana wraz z wiórkami....? prosze o pomoc bo chce na sobote zrobi c te ciasto i tak sie zastanwaim czy to dobry pomysl robic je w piatek wieczorem czy lepiej w sobote rano, bo gosci mam w sobote o 15

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sephi
no dokladnie nie wszyscy maja czas zeby siedziec i marnowac i watpie czy ktos siedzi tu caly czas a patrzy kto potrzebuje pomocy wiec twoja uwaga raczej dla pistacji bo to ona narzeka ze nikt nie odpisuje a wpisanie slowa kluczowego w szukaj nie zajmuje duzo czasu ja zanim zaloze nowy topik sprawdzam czy ktos juz gdzie indziej pisze na ten temat wiec sie odczep

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
1 litr mleka wiórki kokosowe płatki migdałowe margaryna cukier waniliowy szkl. cukru po 7 łyżek mąki pszennej i ziemniaczanej paczka krakersów. Gotujemy budyń z mleka,cukru i mąki.Dokładnie mieszamy,bo łatwo się przypala.Na małym ogniu.Po wystygnięciu dodajemy płatki i margarynę.Dokładnie miksujemy.Na blaszkę kładziemy warstwę krakersów,smarujemy masą,na to znów krakersy i znów masa.Na wierzch wiórki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pistacja*
dziękuje za przepisy oraz odpowiedzi mniej lub bardziej miłe...wpisywalam w szukaj i coś tam sie wyszukiwało, tak samo w googlach, ale chodzilo mi o bardzo dokłądny przepis taki krok po kroku, chcialm zrobic te cisto pierwszy raz i mam wiele watpliwosci..dlatego pytam bo nie chce go zepsuc.... do Alutka; tak mój skopiowany z topicu cista palce lizac... ktrory podala agripa, ale mialam troszke pytan do tego przepisu...pozdrawaiam, mam nadzieje ze wyjdzie!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Do amita = napisz dokladniej przepis, chodzi mi o proporcje i co pokolei robic, bo bardzo zainteresowal mnie Twoj przepis :) bo raczej prosty do zrobienia, ale napisz jeszcze jak smakuje ? ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Smakuje bardzo dobrze.Miałam wątpliwości,bo krakersy słone.Ale doskonale łamie smak słodkiej masy.Po kolei mówisz?No więc:z litra mleka trzeba odlać trochę,tyle żeby rozbełtać w nim 7 łyżek mąki ziemniaczanej i 7 łyżek mąki pszennej.No i szklankę cukru.Czyli,jak normalny budyń tylko w większej ilości.Na gotujące mleko wlewasz tę mieszankę z mąki i cukru.I mocno mieszać na maleńkim ogniu.Zrobi się gęsta masa(jak w budyniu)Grudkami się nie martw,rozgnieciesz je miksując zimną masę z margaryną.Jeśli coś jeszcze jest niejasne,pytaj,postaram się pomóc.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dzieki za szybki odzew :) ....czy platki miksujemy razem z masa i czy cala kostka margaryny ? to sa ostatnie moje dwa pytania, bo reszte juz wiem ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Burza dzieki za informacje :) sprawdzilam ten przepis, jednak przepis amity ma o tyle przewage, ze nie trzeba nic piec, wiec jest szybszy w przygotowaniu a o to mi najbardziej chodzi, bo sa sytuacje, kiedy mozna poswiecic wiecej czasu a sa takie, kiedy trzeba dzialac szybko, ale zeby efekt byl ladny i smaczny :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Cała kostka margaryny,płatki do masy.Mam nadzieję,że sobie poradziłaś i wyszło super:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
no i dzieki, wszystko juz wiem a co do przepisu, to dopiero w weekend zabieram sie za rafaello, mam nadzieje, ze bedzie pyszne ;) 🖐️

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×