Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

-Lena-

obrączki - złoto i platyna

Polecane posty

Mam pytanie: Czy spotkaliście się może z obrączkami łączonymi ze złota i platyny? Bardzo chciałabym zobaczyć zdjęcia takich obrączek przed (ewentualnym) zamówieniem ich. Sprawa jest prosta: narzeczony chce z platyny, bo... chce i już. Zgodził się jedynie na połączenie jej ze złotem (samego złota nie chce...). Ja czywiście bardziej byłabym za połączeniem platyny ze złotem z dwóch powodów: - powód pierwszy i najważniejszy: będą o prawie połowę tańsze... - powód drugi (w zasadzie dość nieistotny) mam pierścionek zaręczynowy z białego złota Proszę o pomoc w szukaniu takich zdjęć :)

Gość heehhh...
Odwiedż najpierw salony jubilerskie. Aren, Apart, Kuuk (uwaga;drogo) Red Rubin, i co tam jeszcze masz pod ręką. Popytaj. Ale dlaczego platyna, i dlaczego ma Ci to wyjść taniej, to nie rozumiem... Platyna jest droższa od złota, nie tańsza... Dlatego nie wiem,czy takie robią. Myślę,że optycznie będzie to wyglądało identycznie jak połączenie białego złota ze złotym złotem - więć co za różnica. Obrączek biało-złotych jest obecnie mnóstwo, na pewno znajdziecie coś dla siebie :-) Platynę pwenie mogą Wam zrobić na zamówienie, ale jeszcze raz pytam , po co, skoro wizualnie i tak nie będzie żadnej różnicy?

Gość heehhh...
Kruk, nie kuuk ;-)

Gość wejdź sobie na strone
APART tam pierścionki zaręczynowe z platyny kosztuja od 3,5tys do 14tys zł

No właśnie o to chodzi, że narzeczony MUSI mieć platynę :/ Ja z kolei chciałam klasyczne złote- bo dla mnie platynowe to marnowanie pieniędzy po prostu (mimo, że to on za nie będzie płacił). Ale \"poszedł na kompromis\" i zgodził się na połączenie tej platyny ze złotem (co wyjdzie taniej niż sama platyna, no i będzie po połowie z tego, co chcemy ;) ). Przeglądałam już kilka ofert internetowych, ale tam, jeśli już są platynowe obrączki, to są całe platynowe, bez dodatku złota.

JEzeli chodzi o obrączki Kruk wcale nie ma drogo, ma taniej nawet niz w Aoarcie czy Yes :O a jeszcze prezent sie dostaje ;)

cos takiego- wielkie dzięki za tego linka Dzięki tobie sprawdziłam sobie 2 rzeczy: cenę i różnicę między połączeniem \"platyna - żółte złoto\", a \"białe złoto - żółte złoto\". Buziak dla ciebie :*

Gość heehhh...
No, to pozostaje zrobienie na zamówienie. Poszukajcie najpierw wzoru, który się Wam podoba, a potem powiedzcie jubilerowi: "Proszę nam zrobić takie, tylko zamiast białego złota chcemy platynę". Myślę, że zrobi. Może nie pierwszy-lepszy, ale poszukajcie, jeśli kasa nie jest przeszkodą, na pewno da się załatwić ;-)

Gość ale mimo wszytsko nie
uważacie, ze 5tyś za obraczki to troche za duzo?

Jak dla mnie to bardzo drogo. Ale podobno narzeczony ma sprawdzonego jubilera. Myślę, że będzie to niestety wydatek rzędu 2500 zł, ale cóż poradzę? Narzeczony stwierdził, że jest w stanie tyle wydać, a obrączkę będzie nosił do końca życia (choć ja wolałabym trochę zaoszczędzić, bo po ślubie będziemy powoli odkładać na własne mieszkanie...) No i szczerze mówiąc, mam nadzieję, że jeszcze zdołam go przekonać do samego złota ;)

Gość ale mimo wszytsko nie
ok, jak macie znajomego to rozumiem, że bedzie taniej. ja zasugerowałam sie cena z podanej przez "cos takiego" strony , a tam te obraczki kosztuja 5406zł