Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jklsdsdfsdfsdf

MA KTOŚ Z WAS MYSZOSKOCZKA W DOMU???PROSZE ZGŁOSCIE SIE JESLI TAK!

Polecane posty

Gość jklsdsdfsdfsdf

mam z nim problem bo nie wiem czemu on ciagle zjada wszystko co pojawi sie w klatce..papier toaletowy a raczej rolki z niego zjada i przecina zebami w kilka minut..moze nie zjada ale przecina wszystko własnie ..złego okreslenia użylam..jest nerwowy i nawet pręty od klatki chce zjadac,,

one tak maja , uwielbiaja siekac wszystko na kawałki.:)

Gość jgdfgfgf
one smierdzą te zwierzeta ..fuj

Gość fdh
kiedys mialem myszoskoczki tez byly strasznie nerwowe, wszystko gryzly oprocz siebie i odchodow:) niewiem jak twoje ale moje ze strachu okropnie sraly przynajmniej na poczatku "dasie je tresowac" za ziarkiem slonecznika moje przeskakiwaly z krzeselka na fotel odleglosci do 60 cm

Gość jgdfgfgf
one nie smierdzą ??mam go dopiero tydzien to nie wiem:)

Gość kjalinkaaaa
a mój sie strasznie kopie ..czy on mozemiec pchły??:(

Gość Bródnowianka
ja mam myszoskoczki... spoko, one nie zjadaja tego co gryza tylko sobie gryza bo taka ich natura, w koncu gryzonie ;-) A do tej osoby co napisala, ze smierdza: moze sam/a smierdzisz... Myszoskoczki to bardzo czyste stworzenia, chyba ze miesiacami ktos im nie sprzata. Jak bys ty siedzial/a jeden dzien w swoim gownie to dopiero by capilo...

Gość biała szczurzyca
Myszoskoczki tak mają, że tną co podleci, skaczą, kopią, śpią w dziwnych jak na gryzonie pozycjach, a zanipokojone czy zdziwione ćwierkają jak małe ptaszki zamiast piszczeć jak na gryzonie przystało ;) Trochę się uspokajają na starość . No i z całą pewnością nie śmierdzą! Chyba, że mają rok nie sprzatane w klatce :o

Gość a ile jest tego
MAM PROBLEM Z MOIM MYSZOSKOCZKIEM BO NIE WIEM CZY MOZE JESC PRODUKTY Z WEGLOWODANAMI:(:( koszatniczki nie mogą bo są cukrzykami a myszoskoczki??wie ktoś??

i rzadko przejawiaja agresje w stosunku do człowieka.No kochane sa po prostu:)

Gość a ile jest tego
to jak moga jesc czy nie?

Gość nie moga

przecież w ziarnach są weglowodany:o nadmiar glukozy nikomu nie wychodzi na zdorwie:P ale myszoskoczmom nie trzeba stosowac jakichs obostrzeń.Za to trzeba kontrolowac ten słonecznik , jesli jest go za duzo w diecie , to tyja.

Gość biała szczurzyca
Jesli mówiąc węglowodany masz na myśli te różne piekarnicze dodatki, którymi są wzbogacane karmy, czy np. chleb, to to nie jest zdrowe dla żadnego gryzonia, bo tuczy. Najlepiej jest karmić gotowymi mieszankami dla myszoskoczków, takimi z pszenicą, kukurydzą, owsem, jęczmieniem, pestkami dyni i słonecznika, orzeszkami ziemnymi i suszonymi warzywami i owocami. Oprócz tego kilka razy w tygodniu jakąś zieleninę - seler, marchewka, jabłko, mlecz, ale bez przesady, żeby nie dostały biegunki. Ukochane pożywienie skoczka to pestki słonecznika, i chociaż nie mają tendencji do obżarstwa, to w stosunko do tego przysmaku nie potrafią być powściągliwe, więc trzeba im dawkować. I wbrew niektórym mitom, powinny mieć stały dostęp do wody.

Gość nie moga
a ile lat zyją ?wie ktoś??

Gość biała szczurzyca
Jeden z moich żył prawie 6 lat, to był samczyk, a samiczka, którą miałąm po nim zyła około 4 lat. Teraz nabrałam ochoty na kolejnego, już od 3 lat nie mam myszoskoczka w domu, zgroza ! ;)

Gość fggfggfgf
ojej to krótko bardzo:(myslalam ze zyją dłużej:( kosztaniczki wiem ze zyją po 7 lub 8 lat..

Gość fggfggfgf
cholera a jak rozpoznac która to samica a który samiec??

gryzoniom powiedziałam stop;) ale kiedys znowu sobie sprawie , widziałam slicznego błękitnego w zoologu konicznie 2 na raz, fajnie sie biją :D

Gość fggfggfgf
a czy mozna miec tylko jednego??czy on nie toleruje samotnosci raczej??

Gość dajcie zdjęcia
jak toto wygląda ? duże są ?

Gość fggfggfgf
są kochane poprostu i tyle...

Gość biała szczurzyca
Samczyk ma worek mosznowy u nasady ogona, a samiczka ma bardziej zaokragony tył ciała, poza tym samce są zwykle większe niz samiczki. Ale po tej poduszeczce z tyłu poznasz nawet niewprawnym okiem, bodaj od 3 tygodnia zycia, bez problemu. Zresztą w sklepie powinni potrafić to zrobić. Arava>>> nigdy nie mów nigdy ;) Mnie się takie czarne podobają, jak skaczą wyglądają jak małę diabełki. Kiedyś widziałam takie terrarium w Muzeum Przyrodniczym, z kilkunastoma młodymi czarnymi skoczkami, ludzie ze smiechu umierali przed nim :D

Gość prezent
Wrzuć do klatki siano dla gryzoni ;) Zobaczysz jakie będą miały ubaw :D mam dwa- biegają za sobą całymi dniami ;) A potem śpią wtulone w siebie ;)

Gość prezent
Mam jednego czarnego, jednego rudego ;)

Gość fggfggfgf
ale ten worek mosznowy jest polozony nad ogonem a nie pod ..czy jak??:)bo nie kapuje :):)

Gość MIAL KTOŚ BRĄZOWEGO
BRĄZOWE SĄ NAJBRZYDSZE WG WAS??JAKI KOLOR NAJLEPSZY>?