Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobietka222

czy muszę stosować również inne motedy antykoncepcji?

Polecane posty

Gość kobietka222

jestem w pierwszym miesiącu brania tablete anty, jest to mój w ogóle pierwszy miesiąc brania jakichkolwiek tabletek, dowiedziałam się, że picie ziół może zmniejszyć ich skuteczność, a ja pije 1,2 szklanki na dzień ziół przeczyszczających (z tym że nie miałam żadnych wymiotów ani biegunek), popijałam tabletki herbatą, brałam przez 10 dni o stałej godzinie tableteczki, i teraz moje pytanie, czy powinnam się teraz zabezpieczać jakoś dodatkowo? lepiej uważać, czy niebezpieczeństwo jest na tyle małe, że mogę się kochać bez zabezpieczeń innych? z góry dziękuję za pomoc

Gość heili
ups ciekawe pytanie bo ja mam problemy z wyproznianiem i czasem zarzucam sobie herbatka xenna fix nigdy jakos o tym nie myslalam wczesniej wiec czekam na madre odpowiedzi

mi sie wydaje... tzn ja wiem że osłabić działanie tabsów może tylko ostra biegunka trwająca kilka dni, twoje zioła pewnie wspomagają metabolizm skoro jak napisałaś pomagają w wypróżnianiu. nie sądze aby było coś nie tak ALE dla pewności zapytaj po prostu lekarza.

Gość martynilka
no zioła niestety osłabiają działanie tabletek anty... a przeczyszczające w ogóle...

Gość dgdg
Pigułek (i w ogóle żadnych leków) nie powinno się popijać herbatą, sokami itp. Zawsze jedynie wodą. Uważaj też żeby biorąc pigułki nie pić soku grejpfrutowego i nie jeść tych właśnie owoców (jak musisz już, to zachowaj odstęp kilkugodzinny). Dziurawiec zawiera się też w popularnych tabletkach typu "Deprim" (uspokajające -przeciwdepresyjne), nie powinnaś ich brać! Uważaj też na zioła i leki uspokajające, niektóre takie mieszanki zawierają dziurawiec (czasem nazwa dziurawca jest po łacinie). Uważaj z witaminą C w tabletkach, powoduje wahania hormonów z pigułki (tzn. w twoim organizmie te hormony mogą spadać i wzrastać). I ogólna zasada -- pamiętaj, że wszystko co bierzesz w towarzystwie pigułek anty (napoje, inne leki) może wchodzić z nimi w reakcje, jak masz jakąkolwiek wątpliwość to zachowaj odstęp czasowy.

Gość helenka123
no więc dzwoniam dziś do 4 ginekologów, wszyscy zgodnie powiedzieli, że zioła przeczyszczające nie obniżają działania tabletek, jedynie w przypadku gdy powodują biegunkę (ostrzejszą), lub nagłego stolca po wzięciu tabletek

Gość kopreaa
Ja jestem w trakcie pierwszego opakowania i nie stosuję dodtakowej antykoncpecji. Za 2 dni kończę opakowanie więc za parę dni bedzie wiadomo czy dobrze postąpiliśmy nie zabezpieczajac sie dodatkowo. Z tym grejpfrutem to się wystraszylam trochę ale jadłam jakieś 2 godziny przed tabletką wiec myśle że strawil sie do tego czasu. Jesli łykasz regularnie o tej samej porze to raczej nie powinnas miec obaw. Chociaz ja sie troche boję pomimo zapewnien lekarza, że już pierwsza tabletka chroni!

z tym grejfrutem chodzi o to że dużo witaminy c zawiera, ale na innym forum dziewczyna obliczyła że musiałabys zjeść 6,5 grejfruta żeby coś było nie tak. a 2 godz przed pigułą to spokojna głowa, na pewno nie wpłynie na wchłanianie sie tabletek jeżeli w ogole posiada na nie wpływ.

Gość dzibca
do helenka 123-a ten nagly stolec po wzieciu tab to o co chodzi ?????ze rozwolnienie tylko obniza dzialanie w czasie 3 godz od wziecia tab czy zwykla"parowka"tez?

jezus maria ! jak zrobisz kupe 5 minut czy 5 godzin po wzięciu pigułki to nic sie nie stanie !