Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość po anoreksji

Problemy z ciążą po anoreksji

Polecane posty

Gość po anoreksji

Czy któras z Was miała?:( A może jednak nie? Mi się okres trzy razy zatrzymywał i był sztucznie wywoływany...Przez 2 lata miałam anoreksje, potem przez jakieś trzy z niej wychodziłam...i bardzo sie tym martwię...

Gość Dziecko to cud Boży
To teraz bedziesz miec klopoty z ciaza:classic_cool:

Gość po anoreksji
Dzięki to juz wiem:p Pytam osób które to przeszły o ich doswiadczenia...

u nas na forum www.starania.pl są dziewczyny w ciąży po anoreksji napisz a ci opowiedzą łatwo nie było ale udało się

Gość nie chcę CIę straszyć
ale moja znajoma miała anorekję i teraz jest już pewne, ze jest bezpłodna. Mam nadzieję, ze u Cibie będzie inaczej. Powodzenia, trzymaj się !

Gość po anoreksji
Dziekuję dziewczyny:). Zaraz sobie zajrze na to forum, a jutro rano zrobie sobie badania krwi na progesteron, testosteron, estriadol, LSH i prolaktynę...może przynajmniej troche mi się rozjasni sprawa..

jestem po 4 letniej ostrej anoreksji .... kilka długasnych lat nie mialam okresu :(( jakby Ci to powiedziec ? z płodnościa po anoreksji nie ma reguły tzn..jest ogólnie przyjęte ze znacznie spada ,w skrajnych wypadkach zanika - i tu sie klania róznica między plodnoscią a bezpłodnością ....rzecz chyba jasna? zalezy czy podczas choroby długo / w ogóle bralas świństwa na wywołanie ...2 sprawa na ile okres Ci całkowicie zanikł wtedy ? mimo ze teraz mam jak w zegarku /28 dni to częśc moich lekarzy mówi NIE tzn. że szanse mam jakies 2% na dziecko ,a druga polowa lekarzy ze co miesiąc mam normalne szanse jak inne kobiety ( zakladam moje pelne zdrowie i naturalny okres od conajmniej 4 lat ) znam osobiscie kobiety ,dziewczyny które badały sie w Szwajcarii i na 100 % wiedzą ze matkami MOGŁY BYC NIE BĘDĄ przez anoreksje ... wiec jak widzisz sprawea jest poważna pzdr

Gość ja po anie
nie mialam 3 lata okresu, teraz mam od pol roku bo przytylam sporo... ale wkurzaja mnie comiesieczne problemy, podpaski, ten caly syf...a wtedy bylo tak czysto, bez tych sensacji, zadnych niedogodnosci. tez mam teraz regularnie, ale dzieci nie chce, swoich przynajmniej, i poprawilas mi humor mowiac ze obniza sie plodnosc :) :) :) choc bym sie cieszyla z takiej 100 proc pewnosci ze nie moge, bo wtedy o zadne zabezpieczenia nie trzeba sie martwic, i hulaj dusza :) ja zaczynam sie znow odchudzac, do tego stopnia zeby zanikl...

Gość efsiedem
Jeśli nie masz tkanki tłuszczowej to będziesz mieć problemy z wytwarzaniem hormonów płciowych, ktore powstają z cholesterolu, więc wpłynie to na cały cykl miesięczny w tym owulację. A jak nie owulujesz to nie ma co zapłodnić. Czyli jak chcesz mieć owulację, musisz przytyć. Jeśli dalej jest nie halo należy sprawdzić poziom innych oprócz płciowych hormonów np.tarczycy i nadnerczy. W ostateczności zrobią ci tomografię, czy przysadka mózgowa jest w porządku.

Gość efsiedem
do 'ja po anie' Nawet jeśli tak się zagłoszisz, że ci okres zaniknie, to i tak może się zdarzyć, że któryś cykl będzie płodny i wcale nie musisz mieć do tego miesiączki. Uwierz, znam takie przypadki. Poza tym, rozregulujesz sobie w ten sposób gospodarkę innymi hormonami, i nie wiem czy to warto. Nie możesz po prostu stosować tabletek antykoncepcyjnych? Czy aż tak nienawidzisz siebie i swojej kobiecości że aż musisz ją zniszczyć?

Gość ja po anie
lubie siebie :) nie lubie tylko okresu. a tabletek nie chce ze wzgledu na to ze jest to chemia, ingerujaca w procesy zachodzace w organizmie, jest to skrajnie nienaturalne i nie chce efektow ubocznych w razie gdyby mi zle dobrano. no ale lipa z tym ze mimo to moze dojsc do zaplodnienia...:( dzieki za info.

Gość ja po anie
poza tym ja mam taki organizm ze zanika mi juz przy 48kg na 163 cm, wiec nie jest tragicznie :)

Gość ja mam 49 kg i 163....
nigdy nie bylam anorektyczka i nie wygladam na anorektyczke he he, ale nigdy w zyciu nie chciałabym stracić okresu!!! pojebana jestes!!! lecz sie u psychiaty albo najlepiej żebyś zdechła!!!!

Gość ja po anie
sluchaj, czy ty nie mozesz uszanowac mojego swiatopogladu i wykazac sie minimum kultury ??????? jesli cos do mnie masz, to pisz ze TO MOJE POGLADY SA POJEBANE A NIE JA !!!!! glupia dziwa...

Gość yrtytr
Jakie małolaty tu sie wypowiadają? Ci to za teksty???? obys ZDECHŁA???? DZIWA?????? Głupie obie jestescie

Gość po anoreksji
do ja po anie.. napisałaś: a tabletek nie chce ze wzgledu na to ze jest to chemia, ingerujaca w procesy zachodzace w organizmie, jest to skrajnie nienaturalne i nie chce efektow ubocznych w razie gdyby mi zle dobrano. trochę to jest sprzeczne z tym co napisałaś wczesniej o tym, że planujesz znów sie odchudzać, żeby stracić płodnosc (czyt.INGEROWAć!!!!A także SPODZIEWAć SIę EFEKTóW UBOCZNYCH!!!! Z całym szacunkiem, ale poraża mnie Twoja głupota...to jest topik załozny żeby pomóc dziewczynom po anoreksji odzyskać wiarę w to, że moga miec dziecko, a nie po to, żeby ktoś taki jak ty kompletnie odbierał wiarę w ludzi:(. Porażka:(

Gość po anoreksji
Cameron 22:(((. To smutne... Najdłużej nie miałam okresu chyba pół roku:(...Strasznie się martwie:(. Za miesiąc odstawiam tabletki, żeby móc zrobić jakieś miarodajne badania hormonalne...Robiłam sobie progesteron, testosteron, estriadol, prolaktynę, LH i FSH tydzień temu...Wyniki sa dobre, ale niewiele to mówi o mojej płodnosci, bo biorę tabletki anty... mąż mówi, że najwyżej adoptujemy... Boże jaki człowiek był głupi za młodu:(