Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość białam.

objawy BIAŁACZKI.....

Polecane posty

Gość białam.

na "zdrowie i uroda" nikt nie odpowiada,więc tu zapytam: jakie są pierwsze zauważalne dla chorego objawy choroby??może macie wśród bliskich kogoś,kto na to chorował? co zaalarmowało go o chorobie?

Gość białam.
wysoką gorączkę?

38.0 do 39.0 A jakie masz objawy? Byłaś u lekarza? Wiesz, że z takimi rzeczami się nie czeka? Mimo moich nikłych objawów okazało się, że mam ostrą białaczkę L2 a możliwych stadiów jest 3.

Gość białam.
ja aż tak wysokiej nie mam,ale jestem osłabiona,zmęczona,blada,powiększone węzły i dziś zaczeły mnie bolec dziąsła i trochę krwawią...

Gość białam.
brzuch mnie boli przy uciskaniu

idz do lekarza, ja miałam wielkie węzły jak jajko, gorączke i nalot w gardle, myslano że to objawy białaczki, na szczęście wyniki były ok....leć szybko zrób badania. Nie myśl o najgorszym .

Gość białam.
anginy nie mam na bank - właśnie nic nie mam z takich chorób standardowych...podejrzewam ze względu właśnie na takie objawy,więc się pytam...

Gość białam.
o najgorszym nie myślę, tak się tylko pytam.

Gość ........to ja.................
woeloryb?a Tobie udało sie z tego wyśc?czy dalej sie leczysz?

Gość białam.
w sieci nie szukam.. w Encyklopedii zdrowia wyczytałam tylko,że bolesne dziąsła,to jeden z objawów, a potem się zorientowałam,że reszta też się w większości zgadza, więc pytam się na forum...ale wiem,że to mało prawdopodobne i się nie przejmuję

Gość białam.
przecież nie piszę,że mam białaczkę!! tylko się pytam,jakie ktoś miał objawy,ja wiem,że moje mogą wskazywa na wiele chorób,ale wiem,że i na tą mogą.. najbardziej mnie te dziąsła zaintrygowały,bo nigdy wcześniej mnie nie bojały,a teraz.... a osłabiona jestem od dłuższego czasu

Gość białam.
czy chorowanie na białaczkę da się pogodzic z prowadzeniem normalnego trybu życia?praca,szkoła itp.? pytam z ciekawości

Gość białam.
to mówicie,że nie powinnam się kompletnie przejmowac? do lekaża w poniedziałek,czy powinnam jutro?bo ja raczej do lekarzy chodzic nie lubię,więc jeśli moje objawy jednak nie wskazują białaczki,to mogę poczekac,prawda?

Gość niuniuska1111
u mnie podejrzewano białaczke ok 2 miesiace, była to wysoka gorączka non stop i bóle nerki, a podstawa to badanie krwi, żadnych innych objawów i samo przeszło....i nie powiedzieli mi co to było...

Gość ........to ja.................
wieloryb>dużo,dużo zdrowia i wytrwałości,no i wiary oczywićście w wyzdrowienie życze🌼

Gość białam.
o kurcze,to nieciekawie z tym odcięciem od świata...a jak długo już chorujesz?

Jak Ci nie powiedzieli? A badanie krwi, co wykryło? U mnie zwykła morfologia już w 90% potwierdziła białaczkę. Biopsja węzła tylko dała szerszy opis i historię choroby.

białam wykryto u mnie w sumie 1,6 roku temu. Teraz przechodzę II etap leczenia, ale przede mną jeszcze długa droga. I oby nawrotu nie było. Chyba nie zdajesz sobie sprawy z tego jak poważną chorobą jest białaczka. To nowotwór—śmiertelny. Dość często. Dlatego nie ryzykuj idź do lekarza.

Gość białam.
tak zrobię,choc pewnie to co innego... i dzięki za odpowiedzi. Zdrówka życzę!!!!

Gość komorki bialaczkowe
wypieraja normalny szpik i w zwiazku z tym na pewnym etapie wystapi niski poziom: - czerwonych krwinek czyli anemia i z tym zwiazana oslabienie i bladosc - normalnych bialych krwinek i z tym zwiazane infekcje - plytek krwi i z tym zwiazane latwe albo spontaniczne krwawienia jest wiele klasyfikacji bialaczek ale z grubsza dzieli sie je na: - limfatyczne - zajmuja wezly chlonne - szpikowe limfatyczne tez wypieraja szpik z czasem. rowniez moga byc powiekszone watroba i sledziona, czyli moze byc uczucie pelnosci w brzuchu, mozna wyczuc normalnie nienamacalna sledzione pod lewym lukiem zebrowym, watroba czasami moze osiagac bardzo duze rozmiary nawet prawie do miednicy, normalnie wyczujesz moze 2-3 cm ponizej prawego luku zebrowego jest postac bialaczki szpikowej zwana monob;astyczna gdzie sa nacieki bialaczkowe dziasel generlani objawy na ktore zwracasz uwage to anemia, infekcje, krwawienie nalezy jak najszybciej zobaczyc hematologa bo kazdy powtorze KAZDY dzien jest na wage zycia KAZDY DZIEN !!!! leczenie trzeba rozpoczac jak najszybciej sa tez zespoly mielodysplastyczne ktore sa cos w rodzaju stanu przedbialaczkowego, niektore z nich rokuja chyba gorzej niz bialaczka