Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość białam.

objawy BIAŁACZKI.....

Polecane posty

Gość do wieloryba
trzymam za ciebie kciuki.mocno i z calego serca zycze sily i samozaparcia, bo pewnie nie raz bywaly doly....walcz i nie poddaj sie

Gość komorki bialaczkowe
zrob sobie jutro morfologie krwi z rozmazem aby zobaczyc ile masz krwinek i plytek oraz jak ie masz biale krwinki czy sa normalne czy nie

Gość a co jeśli
ktoś miał robiony rozmaz i wszystko jest w jak najlepszym porządku (badanie powtarzane dwukrotnie) a mimo tego ma powiekszone wezly chlonne (za uszami) juz od ponad roku i zadnych innych objawow ?? tak same z siebie tez sie mogą powiększyc ?? :O

Spokojnie jak wyniki wyjdą bardzo złe to sami zadzwonią żebyś natychmiast zgłosiła się do szpitala. Po mnie to nawet karetkę wysłali. Ale nie panikuj. Wszystko na spokojnie. Idziesz do lekarza robisz badania i czekasz na wyniki. Będzie wszystko dobrze Laboratoria są zamknięte w sobotę. 11 listopada.

Gość do wieloryba
ciesze sie :). u mnie wykryto guzy na tarczycy a wczesniej byly problemy ginekologiczne, wlacznie z intrwencja nozy....nie jest zle, mam nadzieje, ze tak pozostanie.pozdrawiam i jak to mowia "bedzie dobrze"

Gość komorki
robisz biopsje wezla, moze byc np chloniak albo cos innego czasami choroba nienowotworowa

Gość komorki
w szpitalach laboratoria powinny dzialac, moze jak na izbe przyjec pojdzie i powie o co chodzi to powinni chyba zrobic wielorybku, trzymaj sie

Może. Sama nie wiem. Chyba nigdy w sobotę nie miałam nic robionego,a le rzeczywiście przecież jak ajkiś nagły przypadek to musi być czynne. No idź idź. Przekonasz się.

Gość komorki
jak ma powiekszony wezel przez tak dlugi czas to najlepszym sposobem aby zobaczyc co sie w wezle dzieje to biopsja i badanie hist-pat, inaczej to mozna robic wiele roznych drogich baran krwi itp i mozna nic nei znalezc, moze byc jakas rzadka infekcja

Gość a co jeśli
czyli powiększone bez żadnego powodu wezły chłonne nie istnieją i zawsze musi być jakiś powód ich powiększenia ?? bo mi lekarz powiedział, że widocznie taka natura moja a ja znam jeszcze 2 osoby, które tak mają i już kurcze sama nie wiem :O dodam, że one nie są jakieś wielgachne ale jednak widoczne więc powiększone

Gość komorki
gdzie sie leczysz wielorybku jest mozna?

Gość komorki
czasami przewlekle infekcje powoduja powiekszenie wezlow np infekcje zebow czy skory glowy, zalezy jaki masz rozmiar, w bialaczkach potrafia byc duze

No Ja wiem, ale tak od nie wyślą jej na histopatologię. Tak dla wyjaśnienia histopatologia to w sumie biopsja. Pobierają wymaz z węzła. Ja też to miałam, ale najpierw mimo wszystko musiałam przejść standard badań. Czyli morfologia z ob i mocz. Od razu po wynikach do mnie zadzwonili, że karetka jedzie. Wystarczyły wyniki morfologii by stwierdzić, że mam białaczkę. Później dostałam skierowanie na histopatologię węzła. Ta zaś wykryła jak komórki białaczkowe postępują i jakie stadium nowotworu mam. Co pozwoliło skompletowac leki na chemioterapie.

Moja koleżanka od murodzenia pod żuchwą ma wielgaśnie powiększony węzeł. Ma teraz 23 lata. Węzeł jest ona nigdy poważniej nie chorowała. Jednak naturalne, że powiększony węzeł to infekcja organizmu. Bądź znak, że organizm właśnie toczy walkę. Leczę się w Klinice Hematologii i Onkologii AM w Warszawie.

Gość do wieloryba
Czy mogę wiedzieć czy prowadzisz normalne życie? Czy choroba pozwala Ci na to? Uczysz się, pracujesz? Zdrówka życzę🌻:)

Gość komorki
musze isc, trzymajcie sie 🖐️

Gość a co jeśli
jaki rozmiar ?? hmm nie wiem ok 5 na 5 mm ale jakos tak dziwnie obrośnięty tłuszczykiem, ze go widać zwłaszcza jak odwracam głowe to wtedy on jakby większy infekcji żadnych nie mam, nie chorowałam na nic od 6 lat, ale może to od zęba, ktory był ropny ale go rok temu już wyrwałam :O ej ale jedno mi powiedźcie : powiekszony wezel chlonny nie moze byc rzecza normalną tak jak twierdzi mój lekarz tak ?

No teraz jak jestem w domu to tak, ale zima się zbliża i musze ograniczać wychodzenie. Infekcje w moim przypadku nie są mile widziane. Ostatnio skończyło się bardzo źle. Chodzę do szkoły. Spotykam się z przyjaciółmi. Normalne życie. Może troszkę ograniczone, ale nie narzekam.

Gość a co jeśli
a jeśli zachorowałabym np na katar to przez to, że mam powiększone węzły mam większe ryzyko, ze coś jest nie tak ?

To Ja mam problem z nawet minimalnymi infekcjami a nie osoby ze skłonnością do powiększania się węzłów chłonnych. Nie masz co się martwić zwykły katar nie zmieni się nagle w białaczkę. Widocznie ten węzeł taki ma być i już. Skoro wyniki wyszły dobre to nie ma co sobie wmawiać, że jest inaczej:)

Gość a co jeśli
oo dzięki ;) a Tobie oczywiście życze dalszych sukcesów w zwalczaniu tego śmiecia :) :) pozdrawiam