Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

A-gatka

Odżywka do włosów- na noc?

Polecane posty

Witajcie, Przeczytalam gdzies ostatnio, ze bardzo dobrze dziala na wlosy maseczka lub odzywka pozostawiona na nich na cala noc (np pod folia) i rano splukana. Podobno pozniej sa bardziej lsniace i w ogole. Wprawdzie moj fryzjer zalecal mi np godzinne trzymanie odzywki na zniszczone wlosy ale cala noc? Czy ktoras z Was stosowala cos takiego albo slyszala o tym? nie chce dostac jakiegos uczulenia:/

A ja tak czasem robie i wlosy są w o wiele lepszej kondycji. Z reszta jak trzymam maseczke na glowie to nigdy nie jest to zalecane 5 czy 10 minut, to za malo - przynajmniej dla moich wlosow. Zadnego efektu. trzymam zazwyczaj 2-3 godziny i poźniej splukuje, sproboj a sie przekonasz.

Gość weroona
mi fryzjerka doradziła, że nie zwracać uwagi jak pisze na opakowaniu. Mam stosować maseczkę np. else na całą noc i to nic nie zaszkodzi a pomoże

no wlasnie mi po tych np 10 czy 3 minutach tez nic nie pomaga, jedynie przy splukiwaniu sa bardziej miekkie w dotyku...Sprobuje nastepnym razem, dzis polozylam na 1,5 godziny gliss kur do suchych i zniszczonych i wlasnie wloski mi schna, czekam na efekty;)

Gość weroona
bez problemu trzymaj maseczkę ile możesz:)

Polecam Wam sprawdzoną przeze mnie odżywkę domowej roboty: oliwa z oliwek (z pierwszego tłoczenia) sok z cytryny miód wszystko wymieszać i nałożyć na włosy wieczorem, rano zmyć szamponem:) nie ma żadnego problemu ze zmyciem takiej odżywki, a włosy wyglądają REWELACYJNIE:)

zuzannamarianna a ile tego soku z cytryny?? bo ja kiedys dodalam do odzywki z nafty kilka kropel i mialam po niej mega sztywne wlosy:/ a zamiast oliwy moze byc olej??

Wiesz, ja daję tak mniej więcej \"na oko\";) włosy mam do pasa więc tyle by starczyło na całą długość - biorę spodeczek i nalewam oliwy z oliwek potem łyżeczkę miodu i na koniec sok z cytryny wyciskam, mieszam to i jeśli wszystkie składniki nie zmieszaja się to oznacza, że trzeba dodać jeszcze trochę soku z cytryny:) w każdym razie tego naprawdę jest niewiele:) Aha, myśle, że jednak to musi być oliwa i to ta z pierwszego tłoczenia, bo chyba to głównie dzięki niej włosy są takie ładne:) pamiętaj, że musisz porządnie umyć włosy (z tym nie powinnaś mieć problemu, bo jak wspominałam odżywka ta zmywa się bez problemu) i nałożyć odżywkę:)

dziekuje na pewno wyprobuje nastepnym razem bo teraz wlasnie schna mi wloski;) pzodrawiam:) ja slyszalam, ze dobrze tez jest na 15 minut przed myciem nasmarowac koncowki oliwa lub olejem, moze efekty nie sa rewelacyjne, ale cos tam pomaga:) a z tych niedomowych sposobow to jedwab w plynie:)