Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maxmara37

przepis na pizzę potrzebny od zaraz

Polecane posty

dziewczyny wiem , iż ją robicie . Wiem , iż mozna na was polegać totez proszę was o sprawdzony przepis na pizzę :) Lubie grube ciasto , pachnace drozdżami niczym swieże bułeczki . Proporcja na blaszkę taka mieszczacą się w piekarniku. \"_____ pilne , czekam :))

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bibik
Ide po przepis,poczekaj ;o)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bibik
juz mam: 500g maki 1 szkl. mleka 6 lyzek masla lub margaryny 1 jajko 1 lyzeczka soli Podgrzac mleko,rozprowadzic drozdze. Make wyroboc z tluszczem,jajkiem, zaczynemi sola na gladkie ciasto. Odstawic do wyrosniecia na 30 min. Potem rozkladasz na blasz i dajesz co chcesz. Pieczesz w 200°c pol godziny. Na prawde pychotka!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
słyszałam , iz jajko nadaje trawdosci ciastu ?? z pieczeniem u mnie na bakier ... chciałabym zablysnąc w oczach rodzinki :) dzieki :))) mówiłam , iz można na was liczyć :))

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Chipsik
Ja robię bez jajka :>

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bibik
Ja nie zawuwazylam zeby bylo po jajku twarde ale jak chcesz to mozesz sprobowac. Mi wychodzilo zawsze mieciutkie i takie na 3-4 cm. Mmmmm... zrobilas mismaka. Chyba dzis tez sobie upieke!! ;o)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
oj dziewczyny jak mi nie wyjdzie .. poszukam ja winnej :)) ha ha No nic trzeba bedzie się zabrać za robotę . Dzieci się już dopytują ...a kiedy bedzie obiad ?? jak wyjdzie podeszwa:(( obiadku niet .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jaktotak*
Składniki: ok. 375 g mąki 250 g serka homogenizowanego zwykłego 6 łyżek oliwy 1 jajko paczka proszku do pieczenia szczypta soli Utrzeć jajko, serek i oliwę. Dodać mąkę, proszek do pieczenia i sól. Zagnieść ciasto i rozwałkować na dość cienki placek. Wyłożyć nim brytfankę. Ja jeszcze tego przepisu nie wypróbowałam bo mam go od niedawna, ale znajomi twierdzą że jest super. Zobaczymy!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
no dobra :)) dzięki wszystkim za porady :)) ciasto wyrobione :)) co z niego wyjdzie obaczymy :))

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
najszybsza pizza: zadzwonic do pizzerii,przywioza....;) sorki,to nie zlosliwosc,mam dzis taki humor po prostu:) swojej roboty zawsze lepsza:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sephi
co to za pizza z mlekiem????????????

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sephi
ktos sie chyba nie zna na pizzy az mnie szlag trafia jak widze takie przepisy robisz na tym ciasto ze sliwkami czy pizze przepis na prawdziwa pizze od wloskiego kucharza a niech strace 500 g maki 25 g drozdzy 1 lyz cukru sol ile kto chce woda najlepiej mineralna 2 lyzki oliwy rozpuscic drozdze w letniej wodzie do maki dodac sol, cukier, dodac do drozdzy, dodac olek mieszac, potem wyrabiac rekami wyrabiac 15 min pozostawic do wystygniecia po wyrosnieciu uformowac kulki i z nich rozrabiac ciasto na blache na gore skladniki jakie lubisz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
No wreszcie ktoś zapodał prawdziwy przepis! Bravo Sephi! Też przetestuję, a \"pizzy\" na cieście jak do placka śliwkowego też nie kumam...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sephi
dzieki i zycze smacznej prawdziwej pizzy :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
sephi :)) no kurcze zrobiłam niemal jak pisałaś :(( zapomniałam tylko o jednym o soli ... no dobra , dałam jej odrobinę ... stanowczo za mało. Pizza wyszła mniam .. rodzinka szczęśliwa , ani kawałeczek się nie zmarnował . Podzieliłam ciasto na cztery częsci i kazdy oblozyłam czym innym . Problem sprawialo i rozlozenie jego na blaszcze .. gdybyś mogła , napisz czy mogę ciasto potraktować wałkiem?? Piszesz o 20 dkd drożdzy :)) czy oby to nie zawiele . Ja dałam paczkę , czyli 10 dkg :))

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sephi
wiesz co tak jest w przepisie, ale ja zawsze daje tak na oko zreszta jak ze wszystkim - woda, maka :) a jedno opakowanie drozdzy ile ma? mimo wszystko ciesze sie ze smakowalo, ten przepis zawsze wychodzi :) ja ciasto raczej nie walkuje, tylko rekami rozkladam mozna pomoc sobie maka, podobno nie powinno sie walkiem, tylko rekami owalne ruchy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bleble*
Ja robię podobne ciasto na pizze i daję drożdży na wielkość orzecha włoskiego.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
:)) i co ja bym bez was zrobiła :)) jak miło , iż mozna liczyć na wasza pomoc :))) p.s :)) a moze ma ktos przepis na drożdzowe rogaliki??Jeszcze kilka razy i ja zostanę mistrzynią cukiernictwa:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sephi
drozdzowe rogaliki nie wiem poszukaj na google ja duzo rzeczy robilam wyszukanych w necie rozne buleczki i nie tylko wszyscy byli zachwyceni :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jaktotak*
Ja mam przepis na bardzo dobre rogaliki drożdżowe. Sprawdzony przeze mnie wiele razy. Rogaliki wychodzą idealne i kruche. Składniki na 1 porcję: 3 szkl. mąki 3 łyżki cukru 1/2 opakowania cukru waniliowego 1 kostka margaryny 10 dag drożdży 2 łyżki mleka 2 jajka Nadzienie według uznania Mleko połączyć z drożdżami. Resztę składników połączyć, dodać drożdże i zagnieść ciasto. Potem trzeba brać po trochu ciasta i rozwałkować na niezbyt wielkie okrągłe placki. Każdy placek rozciąć na 8 części. Na brzegu każdej części położyć niewielką ilość marmolady lub inne nadzienie i zawijać rogaliki. Mam nadzieję, że wiecie jak mniej więcej zawija się takie rogaliki, bo słowami ciężko wytłumaczyć. Ja miałam na pierwszy raz narysowany schemat, no ale sami rozumiecie że tu Wam tego nie narysuje. Mogę jeszcze dodać, że ja zawsze robię rogaliki z dwóch porcji, bo z jednej jest ich nie za dużo :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
fajnie , dzięki za przepis na rogaliki :)) choć nie ukrywam , iż za bardzo nie wiem jak je zwinąć ... az wstyd sie przyznać :((

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jaktotak*
To żaden wstyd, ja też tego na początku nie wiedziałam. W gruncie rzeczy to jest bardzo proste. Jak rozwałkujesz ciasto na okrągły placek, rozcinasz go pionowo i poziomo na pół, a potem każdą z tych części jeszcze na pół. Wyjdzie osiem trójkątów. Na brzegu każdego kładzie się odrobinę marmolady i od tej strony zwija się w rulonik. Zwija się od szerszej strony i dzięki temu na wierzchu rogalika widać ładnie takie faldki. Mam nadzieję, że w miarę jasno to opisałam :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Renia3333
Łał super przepis, pizza rzeczywiście wyszła ekstra, prawie tak dobra jak ta w mojej ulubionej pizzerii na Złotej 65, jeśli ktoś z Was mieszka w Warszawie, albo jest przejazdem, to naprawdę polecam jest przepyszna!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pastuszka954
A nie lepiej sobie zamówić? SPrawdź na pizza portal jakie masz pizzerie w okolicy, polecam pizza hut! :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×