Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gizula

Co sądzicie o pomyśle rządu, by wycofać środki anty??

Polecane posty

znowu durny pomysł naszego rządu,,,,:O straszne pewnie, niech sie ludziska rozmnażają na potęgę jak bezdomne koty (sorry za okreslenie) Ja czytałam gdzies, że chcą to zrobić bo mało ludzi się rodzi :O mysla że przestraszą nas tym, ze tabletki anty sa niebezpieczne i prowadza do niepłodności.boszzzzzzzzzzzzze! co za ciemnota! i jeszcze że gumki są szkodliwe..ciekawe na co?? pewnie!! niech hivi inne choróbska królują i się panosza wszędzie....będzie super :O szkoda gadać

Gość armin vb
Aha, rozumiem, że każdy ma prawo domagać się od państwa, aby zajęło się konsekwencjami jego życia seksualnego ? Czekam tylko na postulat, aby państwo zakazało np. jazdy samochodem, bo wydaje za dużo na leczenie ofiar wypadków.

tak naprawdę nie sądze żeby to weszło ;) to totalna bzdura przecież! :D wierzycie w to ??> eeeeeee tam tak ghadają żeby ludzi zdenerwować ;)

nie chcesz dziecka to nie uprawiaj seksu - taaa.... łatwo mówić, jak się ma facjatę sobeckiej. w większości przypadków ludzie uprawiają seks z powodów pozareprodukcyjnych. ale moherowym beretom nikt nigdy nie powiedział że tak można - stąd ich frustracja na starość. A mądrość niemoherowej części narodu mówi: Lepiej grzeszyć a potem żałować, niż żałować że się nie grzeszyło - co dedykuję posłance Sobeckiej - jeszcze nie wszystko stracone, może się trafi jakiś desperat. No a w tym wieku to już bezstresowo, bo ciąży nie będzie.

Gość a tam
ciekawe jak wiele kobiet bierze srodki antykoncepcyjne nie dla antykoncepcji... Ja tak musze bo inaczej nie mam po prostu okresu, poziomy hormonow mam do bani - jesli bede chciala zajsc z ciaze to bede lykac srodki hormonalne na plodnosc! I co to da ze napisza ze szkodzi zdrowiu --- w moim przypadku plusy zdecydowanie przewazaja... Szkoda slow zreszta

Jestem przeciwna emigracji i bardzo chce zostac w Polsce.jesli jednak to zrobia, to ja juz definitywnie opuszczam ten kraj. nie bedzie mi Giertych z wielorodka Sobecka mowic JAK i KIEDY mam sie kochac, nie beda mi zagladac pod koldre i dyktowac ile dzieci a urodzic. W ten sposob, ograniczajac dostep do anty i chcac calkowicie zakazac aborcji ponownie sprowadza sie kobiete do roli przedmiotu, samicy, ktora ma urodzic i wychowac i byc posluszna samcowi, ktory ja zapolodnil. Nie ma nic do gadania. To jest oburzajace, to uderza w podstawy ludzkiej godnosci, lamie parwo czlowieka do wolnosci i samostanowienia. Opuszczam ten kraj, jesli LPR przeforsuje swoje pomysly.

Gość Gizula
Ciekawe te wasze spostrzeżenia, ale zgadzam się z tymi, którzy widzą bezsens pomysłow rządu, bo w końcu wolni z nas ludzie, żyjemy w cywilizowanym kraju takby się zdawać mogło, aż zaczynam się bać co jeszcze mogą nasi politycy wymyśleć...bo gdzieś czytałam, że tabletki wczesnoporonne są politykom LPR solą w oku i uwarzane są przez nich jako środki powodujące aborcje.

Gość Gizula
moze źle się wyraziłam... nie powodujące aborcje a za aborcje uwarzana jest usunieta ciąż za ich przyczyną

Czytam i czytam ten topik i włos mi się jeży na głowie od niektórych opinii.... Pewnie, niech zabronia tabletek antykoncepcyjnych, a jak nie zabronią ich sprzedaży - to niech nie refundują...okej! Tylko ja wtedy robię szlaban mezowi na seks i niech sam zatroszczy się o bezpieczny seks jeśli będzie chciał \"pociupciać\" (jak ktos to \"pięknie\" nazwał). Dzieci więcej nie chce mieć, to niech mysli też, jak ich nie mieć. Dlaczego to jest tylko odpowiedzialność kobiety????? I dlaczego w tej sprawie najwięcej w rządzie słychać głosów męskich?????????

Gość Gizula
Nie ma tam silnych kobiet, które wyszłyby z pomysłem np antykoncepcji dla mężczyzn. W końcu kobiety jedzą tabletki, wkładaja sobie spiralki, liczą dni w kalendarzyku, podwiązują jajniki itp, a co robią faceci prócz zakladania kondona?? nic, wieć wymyślają takie bzdety.

sa popierdoleni,kurwa a potem 1000x wiecej 13-latek urodzi dziei i je porzuci, nie mowiac o tym ze malzenstwo normalnie uprawiajace seks miloby srednio 1dziecko/rok

Gość Gizula
Czyli pomnoży się liczba ludzi w Polsce a może oni wierzą metodą naturalnym hehe nawet chcą zlikwidować aborcje w takim kształcie jakim teraz jest w ustawie np dla kobiet-ofiar gwałtu...nigdy nie bedą w skórze takiej kobiety co ich to obchodzi

\"Jeszcze pamiętajmy o tym że właśnie prezerwatywy np. chronią przed AIDS i innymi chorobami wenerycznymi. Dzięki temu że papież potępia i zakazuje używania prezesów - w wielu krajach AIDS to dziś prawdziwa plaga. \" Gramatik, bez obrazy - ale gadasz głupoty, sprzeczne wewnętrznie. Albo ktoś słucha nauki Kościoła, i nie dupczy na prawo i lewo, co znacznie zmniejsza szansę zakażenia - albo nie słucha, ale wtedy zdanie Papieża nie ma dla niego żadnego znaczenia. A tak właściwie, gdzie można znaleźć ten projekt? Na stronach LPR nie ma.

Gość betway
A ja nie uprawiam seksu, ale musze brac tabletki zeby zaleczyc chorobe :(

Ale o takich osobach nikt nie myśli..... Tabsy anty nie są tylko anty. Czesto mają zastosowanie lecznicze, ale to juz nie ich sprawa. Zakazać i zakazywać!!!! To sie dla takich oszołomów z LPR-u tylko liczy. Bez wzgledu na koszty...... :-(

Ludzie. Panikujecie, jakby było o co. LPR ma coś koło 3% poparcia, więc odwołuje się do swojego najtwardszego elektoratu, żeby go zmobiliozwać i ewentualnie odebrać PiSowi. Ot, i cała filozofia.

Gość Pisiory są jebnięte
wiec kurwa jutro do urn głosować a nie narzekać potem że głupie decyzje podejmują

Gość Gizula
Nio i własnie o takie osoby chodzi, które biorą leki a nie śpią...co one są winne. Gdyby w każdym wzgledzie chcieć słuchać nauki Kościoła to seks przed ślubem wg nich jest cudzołóstwem, nawet dotykanie się. Kto jest skrajnie wierzący nie myśli o innych którzy tabletki i inne środki biorą

Nefrytowy Krabie - ileś tam lat temu też ludzie mówili: spokojnie, ustawa antyaborcyjna nie przejdzie.... Przeszła.... Skoro teraz zaczynają nagonke na taką skalę, to w końcu może ta zmiana w konstytucji (nt. ochrony życia poczętego) i pomysły na zmianę ustawy, by całkiem była anty- mogą w końcu się urzeczywistnić..... Oby nie........

Gość Pisiory są jebnięte
ocywiscie. w samorzadzie glosujemy na partie z naszego miasta a do parlamentu na ludzi z Warszawy --> Nefrytowy_Krab nie wiedziales o tym jełopie

Gość a jak nazwac inaczej becikowe
jak niezajmowaniem sie przez panstwo konsekwencjami wspolzycia seksulanego? tu jest wszystko ok tak? ech armin vb, hehehhe wybiorcza logika.

Figazmakiem: wiesz, mi obecna ustawa bardzo pasuje - choć drażni mnie, że są sytuacje, w których kobietom blokuje się prawo do legalnej aborcji. Natomiast nowelizacja Konstytucji tylko \"zaklepie\" ten stan, sprawiając, że nie będzie można zaostrzyć, ani złagodzić - co, ze wzgledu na powyższe, bardzo mi odpowiada.

Gość luliolil
Czy wszystkich tutaj poj...??? Co za topik durny! Brzmi jak stary dowcip: "Słuchacz w pytaniach do Radia Erewań: Czy to prawda że w Moskwie na Placu Czerwonym rozdają samochody? Odpowiedź: Taaa... Tylko nie na Placu Czerwonym ale przy ulicy Gorkiego, nie samochody ale rowery i nie rozdają tylko kradną". I tak wykrzywiła autorka wiadomość podaną przez media tworząc tym samym absurdalną plotkę a reszta t.łumu coś pokrzykuje. Otóż nie rząd tylko grupka posłów w parlamencie, nie wszystkie środki antykoncepcyjne ale prezerwatywy i tabletki i nie wycofa ć ale... oznakować że mogą uczulać, i zaznaczać że tabletki mogą być szkodliwe i być może w inny jeszcze sposób ograniczać przepisywanie (np żeby jakaś nastolatka nie dostała czegoś co zniszczy jej zdrowie po prostu na życzenie). Można się zgadzać albo nie ale przynajmniej trzeba wiedzieć o czym się dyskutuje.

Gość Gizula
Dobra może i LPR ma 3 % ale PiS ma za to około 30 %, więc te zmiany nie byłyby niemożliwe, na razie ucichło oni maja takie pomysły bo kampania wyborcza trwała, ale im przejdzie. Natomiast Lepr chce dać bezrobotnym wyższy zasiłek to akurat jak ktoś urodzi 10cioro dzieci bedzie miał duże becikowe+ zasiłek

Gizula: tyle, ze PiS - w przeciwieństwie do np. PO - nie zdradza ostatnio skłonnosci samobójczych. Te 30% poparcia to również głosy takich, którzy równie dobrze mogliby zagłosować na PO - a zagłosowali na PiS bo np. wierzą, że oczyszczą państwo - ALE nie mają ochoty na zaostrzenie ustawy antyaborcyjnej. Poparcie tego projektu to dla PiS strzał w stopę, zresztą o ile wiem, też są podzieleni. Nic im nie daje, a zniechęca umiarkowanych. Naprawdę, trudno włączyć rozum, a wyłaczyć fobie?

Gość Gizula
Jak na dzień dzisiejsz PiS jest dość sceptycznie nastawiony do zmia, na razie przynajmniej, bo wybory jutro, nie chcą paść na twarz. A i bardzo mnie wkurzają pomysły zmian konstytucji od tak sobie bo LPR chce chronić życie poczęte. Możę i to słuszne, ale nie ma miejsca na to w konstytucji i nie mozna jej od tak zmieniać. LPR miało w przciagu tego miesiąca tyle pomysłów, że może za tydzień wymyślą np że alkohol mogą upować ludzie po 30ce