Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdezorientowanaaaaaa

brak okresu po odstawieniu tabletek?

Polecane posty

witam! przez dlugi czas bralam tabletki antykoncepcyjne. 2 miesiace temu odstawilam. w zeszlym miesiacu mialam miesiaczke tak jak zawsze w czasie brania tabletek w 25 dniu. w tym miesiacu jest juz 29 dzien i nic :/ przed braniem tabletek mialam strasznie nieregularne miesiaczki. czy to moze byc wina tabletek? nie bylo stosunku plciowego w tym czasie.

chyba nie moge liczyc na czyjas odpowiedz :(

Gość anja81
Witaj :-) Ja również miałam taką sytuacje. Z tym że ja nie dostałam normalnie miesiączki po odstawieniu tabletek (a zażywałam tabletki 5lat) Wytrzymałam czekając na okres 3 miesiące, po czym wybrałam sie z tym problemem do mojego ginekologa. Przepisał mi tabletki dopochwowe na wywołanie miesiączki i zlecił wykonanie paru badań hormonalnych w 3-5dniu cyklu. Okres dostałam , badanka już zrobiłam i niebawem pójdę na konsultacje już z wynikami. Zamiast martwić sie radzę pójść na wizytę do ginekologa :-) Ale czy to wina tabletek - nie znam odpowiedzi na to pytanie Mam nadzieję że przyda sie to co napisałam :-) Pozdrawiam

Dziękuję Ci bardzo. Też wybiorę się do ginekologa. Uspokoiłaś mnie trochę :)

Gość anja81
Witaj :-) Naprawę wybierz się - jeszcze raz pozwole sobie Tobie poradzić ! Właśnie wróciłam z wizyty u ginekologa - poszłam już z wynikami badania FSH, LH i PRL. Aż żałuję że żaden z wcześniejszych lekarzy do których chodziłam nie zlecił mi zrobienia jakichkolwiek badań. Okazało sie, że mam PCOS. Mam dalej "karmić sie" tabletkami do momentu gdy postanowie mieć dzidziusia. Nie wiem czemu ty odstawiłaś tabletki, ale ja chciałam poprostu zrobić przerwę od tech "chemii". Dzieki trzymiesięcznej przerwie wyszło to co wyszło. Pozdrawiam :-)

Gość sjkdflj
jest oki ale teraz organizm musi sie przyzwyczaic i takie nieregolarne okresy sa normalne