Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Małgo-rzata

Rozpoczynam kurację Effaclarem K. Kto ze mna?

Polecane posty

Gość Małgo-rzata

Zamierzam kupic w poniedziałek ten krem i zacząć kurację. Jest ktoś chętny, kto rozpocznie ją razem ze mną i będziemy na bierząco komentować postępy?

Gość Małgo-rzata
Owszem słyszałam,że przez pierwszy tydzień jest gorzej, bo wszystko wyłazi na wierzch i skóra się oczyszcza. A potem jest już coraz lepiej. Warto przeczekać, zacisnąć zęby i cieszyć sie potem ładną cerą!

Gość bądź też na bieŻąco
ze SOJP;)

Gość Małgo-rzata
nie rozumiem

Gość Małgo-rzata
A czaję, chodzi Ci o błąd ort. Przepraszam

Gość bądź też na bieŻąco
:) kupiłam Effaclar K, ale leży, bo nie mam odwagi tego użyć chyba trochę za dużo się naczytałam na jego temat:O poza tym teraz mam bardzo odwodnioną skórę na twarzy i próbuję z tym walczyć POWODZENIA i pisz na bieżąco jak efekty :)

Gość Małgo-rzata
Dopiero w poniedziałek kupię. Mam nadzieję, że do tego czasu znajdę kompanki do kuracji :D

Gość Zdrowo jesc- zdrowiej zyc
Stosowalam i za 1 razem pieknie pomogl mojej cerze, polecam

Niestety nie stać mnie teraz na Effaclar, ale stosowałam go rok temu i napiszę tylko tyle, że to był najlepszy krem, jaki w życiu miałam... Nawet w pierwszym tygodniu moja skóra się nie pogorszyła... Miałam po nim tak piękną cerę, jak nigdy... I ten krem nadaje się również do odwodnionej cery, bo bardzo nawilża... Szkoda, ze teraz mam masę innych wydatkow, bo gdyby nie to, to też bym go kupiła i zaczęla bym kurację razem z Tobą...

Gość bądź też na bieŻąco
poważnie? Effaclar K nadaje się do odwodnionej skóry???

Gość napiszcie cos wiecej

Napewno nie zaszkodzi odwodnionej cerze, bo jest to krem nawilżający... Ma działanie mikrozłuszczające i delikatne, nie tak, jak Benzacne czy brevoxyl i inne takie, po których skóra wygląda, jak papier scierny... Jest naprawdę bardzo delikatny, doskonale nawilża i w ogóle. Ja też miałam bardzo podrażnioną, wysuszoną i ściagniętą cerę i mi ten krem bardzo pomógł... No, ale wiadomo, na każdego działa inaczej. W każdym razie ja bardzo chwalę sobie ten krem. Lepzego w życiu nie używałam. Szkoda, że teraz nie mam na niego kasy, bo niedługo studniówka i przydałoby się buźkę wygładzić...

Gość napiszcie cos jeszcze

pamiętajcie o konieczności stosowania kremów z wysokimi filtrami UV w czasie stosowania kwasów.

Gość czyli co
jeśli na dzień nałożę EFFACLAR K to na to muszę jeszcze nałożyć krem z filtrem? czy po prostu EFFACLAR K stosować na noc, a na dzieć krem z filtrem?

obie opcje są możliwe. nawet, jeśli stosujesz Effaclar tylko na noc, to na dzień potrzebne są filtry. z reguły jednak kwasy stosuje się na noc, ale Effaclar ma niewielkie stężenie.

Gość czyli co
ok, dzięki:) a krem z filtrem 15 albo 30 wystarczy?

Gość Justa dobrze pisze
jeśli używacie Effeclaru K, to pamiętajcie o filtrach na dzień. To bardzo dobry preparat na trądzik i jego pozostałości( blizny, plamy itp.), ja go stosowałam około roku i bardzo mi pomógł. Dodatkowo stosoawłam też krem nawilżający miał coś w nazwie XL La -Roche-Posay z filtrem 15. Powodzenia :)

chętnie bym zaczęła ale czy on się nadaje na zimę? używałam płynu micelarnego i toniku effaclar ale zebym zauważyła jakąś poprawę... mam przebarwienia i blizny po tradziku i na to nie pomogło

Justa... a po jakim czasie zauwałyłaś jakieś efekty? Bo ja stosowałam Effaclar K (na dzień i na noc) oraz płyn do mycia dzioba z tej serii przeszło m-c... Początkowo było super... później skóra wróciła do dawnego stanu... Ile to trzeba właściwie stosować?

Gość Na zimę nadaje sie w sam raz
spróbuj, nie sądze żeby Ci efeclar k zaszkodził, bo to jest mikrozłuszczanie naskórka.

ja nie używam Effaclaru K, tylko lotionu 2% BHA Pauli Begoun, bo ma nieco wyższe stężenie kwasów. nie mam problemów trądzikowych, chodziło mi o zwężenie porów i zmniejszenie przetłuszczania, po ok. miesiącu było widać efekty.

Dzięki Justa... :) Nie mam juz problemów z trądzikiem (czasem jakis tam pryszczyk przed okresem jedynie), ale pozostały mi gdzieniegdzie przebarwienia oraz mam problem z przetłuszczająco się cerą (co najciekawsze w moim przypadku Effaclar - ten na noc - wysuszał skórę okropnie). Nie wiem już czego powinnam stosować :O

owszem, kwasy mogą wysuszać skórę. może wypróbujesz jakieś inne kwasy, np. Acne Derm, Lysanel Active tonik lub krem?