Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomaranczowa wredota

do matek na obczyznie -pytanie

Polecane posty

a jeszce nie odprawiłas ???Byłam pewna ze juz tak!!!! Ciesze sie ze sie wam przyda Tego wam brakowało! Nie dziekujcie .Nic a nic mnie to nie kosztowało Skopiowałam w necie Niech wam długo słuzy Mimo wszystkich waszych docinek zycze dobrej nocy

Jestescie niebywale wręcz złosliwe Rozmowa z wami jest niezmiernie trudna To wrecz niemozliwe by z wami polemizowac A szkoda!Rozumiem ze kto nie jest z UK jest przeciwko wam OK

Pomaranczowa zaczela cala wojne, obrzucala blotem, plula i obrazala. Tak nie mozna, nie na tym polega polemizowanie. Zauwaz ze wszystkie zlosliwosci dostalas w odpowiedzi na swoja wlasna zlosliwosc. Nigdy od nikogo nie uzyskasz grzecznej odpowiedzi zaczynajac od \" nie jestes Polakiem bo nie placisz podatkow...nie powinienes miec mozliwosci powrotu\" . Wybacz ale nie tobie o tym decydowac.

A ja nie mieszkam w Polsce i co w zwiazku z tym?Przyjechałam teraz do mamy na wszystkich swietych i jestem zdziwiona zmianami jakie tu zaszły

Gość o mamo
Ty Vanilia chyba nie czytalas: pomaranczowa wredota nazywacie sie same POLKAMI!! dlaczego wiec krytykujecie wszystko co polskie ,co nasze? zachłysnełyscie sie zachodnim stylem zycia wiec uwazacie ze na polski kraj mozna juz pluc,i krytykowac wszystko co polskie? opuszczajac kraj wyzbyłyscie sie patriotyzmu czy nigdy nie byłyscie patriotkami dusze diabłu tez sprzedacie za kilkadziesiat futów?? przeniescie sie na" SWOJ Narodowy porta"l skoro tak brzydzicie sie moim krajem To jak najbardziej do Ciebie tez bije!!! Moze tylko zmien te funty na inna walute, walute kraju w ktorym mieszkasz. A ZAPEWNIAM cie zadnego krytykowania Polski nie bylo. Dlaczego tak po wszystkich j

OOOOO ten tekst nie do mnie bo ja nie krytykuje Jestem szcesliwa jak tu jestem Tu wiem ze zyje Tu wszystko jest takie ciepłe ,takie moje i kochane Tam gdzie jestem jest duuuuuuuzo gorzej ale bede tam jeszce tylko rok Wiec nie jest zle

Gość o mamo
A czy ty sie zgadzasz z pogladami pomaranczowej? Ze wyjezdzajac z kraju sprzedajemy sie? Pewka ze nie musisz nam przylkaskiwac, ale nie uwazasz ze to jakas zolza ktora zalozyla topik zeby sie powyzywac?

Gość o mamo
my tez nie krytykowalysmy, kurcze naprawde. I wiele z nas pisalo ze tesknimy za krajem a pomaranczowa uwazala ze my juz nie mamy prawa do tego kraju bo go porzucilysmy?!?!?!?!

Zołza?Hm... nie wiem ?Ale .....soryy za szczerosc..ale obserwujac zachowania NIEKTÓRYCH Polaków na obczyznie ,pomaranczowa ma racje Ja tez nie pozwole aby ktos zle mowił o moim kraju ,mimo ze wiem jakie sa tu problemy Tam gdzie jestem nie pracuje Ale musze tam byc z całkiem innego powodu

Gość o mamo
No i widzisz a takie zamieszanie sie zrobilo. Nie ma sensu sie klocic.

Gość o mamo
Ja tez znam paru "takich" Polakow ale nie mozna uogolniac. A serio nikt na topiku Matki Polki w UK nie "pluje".

Jakto nie?Przed chwila mnie zmieszałyz błotem bo smiałam podrzucic pomysł na sudocrem i napisałam ze jest polski a nie jest( jak sie okazało }Czyli plują w mysl zasady \"obca-czyli wróg\"

Polak moze byc człowiekiem a anglik moze byc kanalią Nie ma na to reguły A to jak mnie tam na tamtym topiku przyjeto swiadczy o pseudokulturze o pseudogoscinnosci Podałam im modlitwe a one obiecały ze beda sie za mnie modlic Wolałabym aby nie modliły sie tak nawet za najwiekszego w realu wroga ale cóz!czasem poczucie humoru zmienia sie w złosc

Czyli o Polsce trzeba mowic zle albo milczec?Nie bede milczec bo mam wiele dobrego do powiedzenia na temat ojczystego kraju Jestem dumna ze tu sa moje korzenie Przyjechałam tu DO POLSKI naładawac\" akumulatory\"

I znowu zaczynasz :-). Za Sudokrem Ci sie oberwalo bo zlosliwie ( i nie pisz ze to nie bylo zlosliwe) chcialas zareklamowac ze Polski. Nie wiem czy ty myslisz ze my nie uzywamy polskich rzeczy z zasady ?Naprawde to bylo zlosliwe. Tak samo z ta modlitwa - czysta zlosliwosc z twojej strony powrocila jak bumerang uderzajac w ciebie.

vanilia- zeby do konca sprawe wyjasnic - sama ustawilas sie po jednej ze stron, potem przylazlas na topik matek w UK i rzucilas \"dobrym choc polskim sudokremem\" No to co sie dziwisz ze Ci sie oberwalo? jesli potrafisz do zagadnienia podejsc bez emocji: fakty sa takie, na topiku o matkach w UK nikt polski nie krytykowal. jednym slowem. ten temat nie byl w ogole poruszany. Przylazla pomaranczowa wredota i zaczela nas wyzywac. Dlatego ze jestesmy w UK. I bluzga. Nawet sobie specjalny temat do tego bluzgania zalozyla. \"sprzedajecie sie za marne funciaki\" - czysta zyczliwosc...

Widzisz, przyjechalas do Polski naladowac akumulatory, super ja tez lubie. A pomaranczowa wredota uwaza ze nam sie nie nalezy.

Gość leocan
quuurna. jedna wsciekla baba do ktorej nie dociera slowo pisane i tyle pisaniny (czasami niewiele mniej wscieklej). a zastanowiliscie dlaczego zydzi maja tak silna diaspore a polacy, ktorych wiecej wyemigrowalo, kiepska?? swetnie to widac na tym topiku. pozdrawiam czlowiekow :)

Gość leocan
>sfrustrowana zeby tylko Judymem. przeciez wszyscy placa ubezpieczenie zdrowotne a Ty, jako lekarz, jestes jego narzedziem. :)

Gość diaspora
jest obca polonii

Vanilio, oj Vanilio - nicka slodkiego masz a sama gorycz z Ciebie wychodzi. I nie opowiadaj ze Cie z blotem zmieszalysmy za twoje, dosc dziwne musze dodac, poczucie humoru. A z ta modlitwa to juz dajmy sobie spokoj. tylko czemy vanilio mowisz ze nie w Polsce mieszkasz? W takim razie wszystkie te obelgi jak do nas to i do Ciebie sie odnosza. A gdzie jestes/bedziesz jeszcze przez rok?

tak wszystkie obelgi odnosza sie tez do mnie bo jestem Polką i umiem krytycznie patrzec równiez na siebie ale zauwaz ze ja nie modle sie za ciebie w ten sposób wcale sie za ciebie nie modle

dobrze ze sie lepiej dzisiaj czujesz Vanilio i spokojniejsza jestes - pamietaj, zlosc i zlosliwosc pieknosci szkodzi! Wiesz, ja tej modlitwy nawet nie znalam i to ty mi ja przeslalas. Ale nie nauczylam sie jej bo klnac po polsku nie umiem, tak mnie wychowano. Widzialam ze gdzie indziej pisalas ze masz juz dziecko, gratuluje! Rodzilas wczoraj w nocy?