Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magdakas

tabletki-znów kutwa problem!!!

Polecane posty

Gość magdakas

mam pyatnie , powinnam pierwsza tabletke znowego opakowania wziasc dzisiaj, niestety nie zdazylam wykupic, czy jak wezme jutro to wszytsko bedzie ok, czy powinnam czekac do pierwszego dnia nastepnej miesiaczki? jesli potraficie, pozmóżcie!

A o której dostałaś okres? ja tez mialam ten problem, jestem właśnie po pierwszym opakowaniu, i dostalam okres przed polnocą a pierwszą tabletkę wizięłam dopiero o 18 dnia następnego, no i teraz czekam na @ ale słyszałam, że jeśli się weźmie do 24 od wystąpienia krwawienia to powinno być OK.:)

Gość magdakas
tak tylko ze ja mialam zaczac nastepne opakowanie, po 7-dniowej przerwie dokladnie dzis...a nie mam.:(

Gość Agatka123
mam ten sam problem i nie wiem co mam zrobic jezeli mozesz to prosze napisz mi co zrobilas... bo ja nie wzielam 2 tabletek i nie wiem czy mam wzasc teraz 3 czy czekac do nastepnego miesiacia??????????????

Gość Agatka123
prosze odpisz mi szybciutko!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość ona...24
nie czekaj, tylko weź tabletke jak najszybciej.... przerwa 2 lub 3 dni nie robi różnicy tylko pamiętaj o tym by się dodatkowo zabezpieczać, niestety przerwa wpływa na Twoja płodność i działanie środków antykoncepcyjnych

Możesz zacząć jutro ale dla pewności stosuj dodatkowo np. prezerwatywę przez 7 dni. Ludzie nauczcie się wreszcie, że branie pigułek to nie totolotek - musi być systematyczność

Gość Agatka123
tylko chodzi mi o to czy moge wzaisc 3 tabletki na raz???bo powinnam waziasc tabletkte w sobote ale nigdzie nie mogłam wykupic wiec dopiero jutro moge wziasc ale to bedzie juz 3....wiec myslisz ze tak mozna...i tak oczywiscie wiem o zabezpieczeniu....

Gość ona...24
tylko nie połykaj 3, chodzilo mi o jedną!!! po prostu zacznij normalne opakowanie

Gość ona...24
mozna, można bo sama jestem strasznie zapominalska, teraz co prawda juz nie biorę tabletek ale kiedyś brałam przez rok i co drugi miesiąc zapominało mi się :))

Gość Agatka123
no to mam normalnie zaczac????? przeciez powinnam oczekac 7 dni od odrzucenia i wziasc nastepna tyle ze teraz bedzie po 9 dniu...

Gość Agatka123
wiec podumowujac powiedzcie co mam zrobic????? mam wiasc 3 tabletki na raz czy jedna i normalnie zazywac???

Gość Agatka123
prosze odpowiedzcie!!!!!!!!! bo nie wiem co robic!!!

Tylko jedną!!! Więc automatycznie wszystko przesunie się o te 2 czy 3 dni. Jeśli nie chcesz przesunięcia terminu nie bierz tych ostatnich 2 - 3 tabletek z opakowania. Później już normalnie 7 dni przerwy

Gość Agatka123
dobrze tak zrobie dziekuje....:) pozdrawiam buziaki