Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomozciemiprosze

GORACZKA 39 C U 8-MIESIĘCZNIAKA co robić???

Polecane posty

Gość pomozciemiprosze

czy to trzydniowka?? od wczoraj moj synek goraczkuje, zaczelo sie wieczorem, teraz zasnal z temperatura 39C, wczesniej zrobil rzadka kupe. staram sie obnizac mu goraczke przez chlodne oklady na rozpalona glowke i panadol, ale na niwiele sie to zdaje. poza tym nic malemu nie jest. jutro chce isc do lekarza, nie chce z dzieckiem do szpitala. jak pomoc malemu? prosze o pomoc

Gość malagga
dzwoń do lekarza

Gość pomozciemiprosze
nie mam prywatnego nr pediatry a przychodnia zamknieta 😭

Gość malagga
to zadzwoń do jakiegokolwiek lekarza, żeby Ci poradził, czy to może poczekać, jeśli nie masz nru to weź od jakiejś koleżanki dzieciatej

Napewno w Twoim mieście jest przychodnia całodobowa z dyżurem. Na Twim miejscu nie traciłabym czasu tylko poszła do lekarza bo gorączka zawsze oznacza jakiś stan zapalny, może ząbkuje?? Dowiedz się na pogotowiu która przychodnia jest całodobowa i śmigaj do lekarza. Dziecko do roku jest pod szczególną opieką. I w dodatku ta kupka.... Powodzenia Aha z tego co mi wiadomo powinno się z dzieckiem iść do lekarza jak jest gorączka wyższa nod 38 st

ja w takim wypadku poprostu dzwonilam na pogotowie- do takiego malucha musza przyjechac koniecznie dal maluszkowi czopki przeciwgorączkowe- najszybciej dzialaja- w aptece kupisz

okladow raczej na sama głowke u takiego malenstwa nie rob - lepiej juz go wsadzic do zimnej wody calego- co do kupki to zazwyczaj wlasnie tak to wyglada gorączka i za przeproszeniem sraczka- duzo dawaj pic- koniecznie

Gość W każdym mieście jest
przychodnia z dyżurem całodobowym.Wystarczy zadzwonić.Możesz również zadzwonić na pogotowie - muszą przyjechać.

Panadol niewiele tu pomorze.Najlepsze są czopki Paracetamol.Dla 8 miesięcznego dziecka dawka 125mg.

Gość albo Nurofen w syropku

nie,dla 8 miesiecznego dawka 60-80 mg z tego co ja wiem. nie panikuj,u maluszkow temperatura skacze szybko,39 to wcale nie tak duzo jak u doroslego! ja bym dawala czopki i duzo do picia i tyle. chyba ze pomimo czopkow do jutra bedzie jeszcze gorzej. jednak jesli maly w miare dobrze sie czuje to znaczy ze wszystko ok

aha,i mozesz go wykapac w chlodnej wodzie,mojej malej bardzo ulzylo jak miala kiedys trzydniowke i tez 39 stopni(miala dokladnie 8 miesiecy wtedy)

Gość nie wypisujcie głupot
Michelle! paracetamol i panadol to jest JEDEN I TEN SAM lek, tylko ma inną handlową nazwę. Przeciwzapalnie i przeciwgorączkowo działa ibuprofen, może występować pod nazwą Ibum, Ibuprom, Nurofen itd, są postacie w syropkach dla dla dzieci. Silnie przeciwgorączkowo działa pyralginum w czopkach, ale chyba jest na receptę. Koniecznie trzeba zadzwonić do lekarza. W każdym mieście powinna być przychodnia z opieką calodobową.

Gość trzeba udac sie natychmiast
do lekarza aby wykluczyc cos powaznego np zapalenie opon

Może to być tzn trzydniówka,może organizm się broni przed jaką chorubską,może to ząbki.Nam zawsze pomaga IBUFEN po podaniu 1 łyżeczki tego leku odrazu bardzo dużo kresek schodzi (jest od od 3 miesiąca ).Tak czy siak jutro wybierz się do lekarza a jeśli nie zejdzie to dźwoń na pogotowie