Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

to tylko ja ...

KOLCZYK W NOSIE KTO MA ???

Polecane posty

zrobilam sobie wczoraj, u kosmetyczki. Tylko nie podoba mi sie kolczyk bo jest taki jakis duzy :/ leczniczy, tylko po jakim czasie moge zmienic bo nie powiedziala mi kosmetyczka ??

Gość kche kche
tylko przecieraj czesto nos i kolczyk woda utlenioną bo jak wda sie zakażenie to szczerze współczuje.

Gość zmień na kółko
łatwo bedzie cię wyprowadzać na spacery :P

Gość Paquito
nie przemywaj woda utleniona!! kup sobie taki plyn octenisept, ja nim przemywalam przez okolo 2 tygodnie, rano i wieczorem i sie ladnie zagoilo. a jaki ten kolczyk masz? z czego zrobiony?

Gość Paquito
wiesz co ja mialam na poczatku kolczyka z tytanu, z taka zakrecona koncowka, mialam go nie wyciagac przez 7 miesiecy, zeby sie nos dobrze zagoil, ale przez przypadek zachaczylam o kolczyka i mi wypadl. i mimo to normalnie sie goi, juz mi prawie calkiem zniknela opuchlizna (od srodka). teraz mam zwyklego srebrnego z cyrkonia i chce zmienic tez na zlotego z cyrkonia.

kurcze 7 miesiecy ???sporo czasu ... myslisz ze szybciej nie można wymienic ?? moj kolczyk jest bez zapinki, jest prosty i na noc mam zaklejac plastrem by mi nie wypad ...

Gość i ja tez
ja tez mialam kolczyk w nosie. ale jak wyjelam kolczyk juz nie pamietam dlaczego, dziurka bardzo szybko zarosla, teraz znoew che przekuc nos bo strasznie mi sie podoba ta pierdulka w nosku. Zaluje, ze mi zarosla. Pozdrawiam

Gość pewnie świnie mają
a krowy w uchu

Gość Paquito
wiesz ja zmienilam po 3 tygodniach :D mysle, ze mozesz sobie zmienic gdzies za 2 tygodnie, ale potem nie wymieniaj juz dopoki Ci nie zejdzie ta opuchlizna. ja kilkakrotnie probowalam wlozyc takie kolczyki z innymi koncowkami w sroku i jak nos nie byl zagojony jescze to mi sie tak rozwalala ta rana tzn. tak zaczynalo ropiec troche. i nie radze Ci uzywac tej wody utlenionej, bo ona rozpulchnia rane. juz lepiej spirytus salicylowy, a ja polecam ten plyn co Ci napisalam wczesniej :)

dzieki Paquito :) od srodka nos jest dosć mocno napuchniety a z tą wodą utelniona to w sumie masz racje, bo ona rozpulchnia i odkaża a nie przyspiesza gojenia ...

Gość Paquito
no wlasnie :) to jak masz jeszcze jakies pytania to wal smialo :D bo ja niedlugo mykam :) pozdrawiam

a jak przebiegało u Was przekłucie ??? ]ja mialam pistoletem i nie ukrywam ze mnie bolalo ale nia tak mocno jak bym sie tego spodziewała :) troche bólu ale efekt zadawalający :D

Gość Paquito
ja mialam robione w studiu tattoo, robila mi babka weflonem i igla, mnie w ogole nie bolalo, kosztowal 90 zl (juz z kolczykiem), mam w lewej dziurce i strasznie mi sie podoba :D teraz zastanawiam sie jeszcze nad przekluciem pepka :) macie moze zrobiony?

moja koleżanka uwielbia jak to określa \"sie kolczykowac\". Ma 2 w pępku (jeden na gorze, drugi na dole) w brwi, w języku i w nosie. I chce jeszcze na brodzie, przy ustach ... ale tylke kolczyków to juz chyba przesada ale skoro sie jej to podoba ... :)

o i sie zaczernilam :) jak kto lubi, mi sie podobaja kolczyki, ale nie za duzo :P no a nie wiesz moze ile sie goi ten w pepku, czy boli i kiedy mozna zmienic? napisz mi wszystko co wiesz, plzzz :)

ja mam kolczyk w pępku, więc chętnie dołączę się do rozmowy... boli jak cholera!!! tzn. samo przekłuwanie... ale nie zniechęcajcie się, każdy ma inną wrażliwość... mnie na przykład robienie tatuażu nic a nic nie bolało, a koleżanka aż płakała... bardzo długo się goi, nawet do roku, więc lepiej nie zmieniać za szybko kolczyka... strasznie ropieje, itd. ..... ale, jak wspominałam, u Was nie musi być aż tak źle...

Gość izziii
mialam kolczyk w nosku przez 2 lata jakies 1,5 roku temu wyjelam- znudzilo mi sie. Teraz mam blizne na nosku i chyba juz zawsze bede miala

To tylko ja: wielkie dzieki, poszperam sobie tam na topicu, bo widze, ze dziewczyny duzo popisaly :) BEZBRONNA: a mozesz mi jeszcze powiedziec jak to jest, bo slyszalam, ze potem w czasie ciazy w miejscu kolczyka moze powstac rozstep, i nie wiem ile w tym prawdy... no coz, musze jescze przemyslec temat no i najpierw popracowac nad brzuszkiem troche zanim zrobie kolczyka, bo teraz pozostawia wiele do zyczenia :P buzka dla Was dziewczynki :*

co do ciąży to nie wiem, bo nie miałam jeszcze tej przyjemności :-) ale wiele moich uczennic wspominało mi o tym, więc coś w tym chyba jest... zresztą wydaje mi się wysoce prawdopodobne, że będą takie rozstępy... bo to przekłucie to jest taka dość spora dziura w brzuszku, nad pępkiem - jak brzuch zacznie się tak drastycznie powiększać, jak w czasie ciąży to ta dziura na pewno popęka :-( a co mogę Ci jeszcze opowiedzieć? pytaj śmiało :-)

no to korzystam z okazji i pytam :D czy ten kolczyk nie ociera Ci sie o spodnie albo o jakies ubrania i czy to nie podraznia miejsca opo przekluciu? kolejne: slyszalam, ze lepiej robic kolczyka na zime, zeby sie calkiem wygoilo na wiosne i lato jak sie skora bardziej poci, wiec czy to prawda? i jak pielegnowalas rane zaraz po zrobieniu kolczyka? i przez ile czasu trzeba to przemywac? dzieki za pomoc :)

teoretycznie doradzam przekłucie wiosną, wtedy nosimy mniej ubrań, jakieś biodróweczki, dzięki czemu kolczyk nie będzie się ciągle zaczepiał ale wiadomo, że wiosną i latem kobietki chcą pokazać pępek z kolczykiem, więc można też przekłuć zimą, jeżeli o tej porze roku nosisz biodrówki :-) ja osobiście przekłułam pępek na Wielkanoc :-), biodrówek nie noszę i normalne spodnie bardzo mi się zahaczały i podrażniały ranę... można też nosić spodnie z bardzo wysokim stanem, zachodzącym aż na brzuch (ale to tylko jak nosisz długie swetry, bo inaczej brzydko wygląda) teraz mogę nosić co chcę, bo ranka jest już całkowicie wygojona i nawet ciągłe ocieranie się kolczyka o spodnie nie powoduje bólu ani krwawienia ja wtedy zaczynałam dopiero swoją \"przygodę\" z piercingiem i tatuażami, więc nie byłam zbyt dobrze poinformowana, przemywałam ranę wodą utlenioną, i to obficie, tak długo aż się zupełnie zagoiła, czyli w moim przypadku około roku :-( można też smarować specjalną maścią, jak tu ktoś wyżej doradził i przede wszystkim - nie u kosmetyczki, i broń Boże pistoletem!!!!!!

Gość pierdololo
jedyny fajny kolczyk to w nosie restza to starszn a wiocha szczegolnie w pępku i w jezyku

no to bardzo dziekuje za informacje :) a i jeszcze jedno pytanko, ja nie nosze raczej biodrowek, wiec moze lepiej sobie jakos zaklejac to plastrem? bo slyszalam, ze zaraz po przekluciu sie zakleja takim opatrunkiem, ale to chyba na noc. tylko tak jakbym nosila caly czas ten opatrunek, to chyba moze sie rana gorzej goic...