Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość colombina

Czy po ciąży ciało naprawde nie jest juz tak ładne i jedrne jak przed??

Polecane posty

Gość dooooooooo
akurat ja jestem facetem

Gość qwerty22
nie sadzę co za facet siedziałby na forum dla ciężarnych i pisał takie rzeczy a jeśli nawet - powtarzam - nawet nie domyslasz sie ile ładnych i zgrabnych kobiet na ulicy ma dzieci, chociaz nigdy bys sie nie domyslił oglądając się za nimi

Gość dooooooooo
myslisz ze ja po ulicy niechodze> chodZe

Gość qwerty22
chyba nie rozumiesz tego co czytasz spróbuje jaśniej - idziesz po ulicy i widzisz świetną dziewczynę - albo 2 - i myślisz - świetne laski - nie wiesz że to mamy, macierzyństwo nie jest wypisane na czole

Gość qwerty22
nikt sie nie tłumaczy. po prostu próbujemy walczyc z durnym stereotypem matki polki.

Gość mąż i moje pieski
ja poznam zawsze czy to rodziło czy nie

Ciąża zmienia ciało na zawsze, tego się nie da ukryć, ale niekoniecznie na gorsze. Ja przed pierwszą ciążą miałam figurę jak chłopak, dzieki ciąży w końcu zaczęłam wyglądać jak kobieta, bo od tamtej pory mam tyłek :D Niektóre kobiety tracą talię, tyją. Ale i bez ciąży tak bywa, zwłaszcza gdy się człowiek starzeje. Zadbać o siebie trzeba, ale bez przesady. Można chodzic na siłownię 2 razy w tygodniu, biegać lub poskakać w domu na skakance. Ale nikt mi nie wmówi że mam spędzać 20 godzin tygodniowo ćwicząc po to by zachować figurę jak przed ciążą. Nie chce mi się ;) Szkoda życia na walkę z tym co nieuniknione. Nie muszę podobać się ludziom, dla których ideałem jest opalony paździrz z silikonami.

Gość guziczki
Powrót do wagi luzik, ale te piersi, o których któraś juz pisała, to jest rzeczywiście dramat

Gość paranoja paranoja
ale z biustem tez nie jest tak zle!!! jak sie masuje szorstka rekawica i przelewa woda, jest ok. Karmienie pomaga utrzymac ladny biust. kremy ujedrniajace tez.

Gość hopssa
wszystko jest sprawą indywidualną. Jak ktoś był laską przed ciążą, to w 99% pozostaje nią również po. Pasztet zawsze pozostanie pasztetem, to nie ma nic wspólnego z ciążą. Są kobiety, o których lekarze mówią, że są stworzone do rodzenia dzieci, ich ciało praktycznie od razu wraca do normy. Są kobiety, które nie urodziły żadnego dziecka, a wyglądają jakby ich miały pięcioro. Znam takie i takie.

Gość oczywiscie
Laska pozostaje laska. Kinga Rusin swietne ma cialo po dwojce dzieci, jest wiele innych znanych i NIEznanych mamus, ktore dbaja o siebie i wygladaja swietnie. znam takich wiele. Znam takie i takie, ale zadbanych znam wiecej :)

Gość hopssa
Widziałyście biust u bezdzietnych trzydziestoletnich, albo u kogos po kuracji odchudzającej? Jeżeli ktoś nie utył niewiadomo ile to nie powinno być źle. Wiadomo, ze po przerwaniu karmienia, kiedy ma się jeszcze w pamięci własny obraz z dużymi twardymi piersiami, kontrast jest duży, ale przypomnijcie sobie własne piersi sprzed ciąży. Prawda jest taka, ze podczas ciąży i karmienia piersi wyglądają jak silikonowe, później wracają do normy. Polecam ćwiczenia- damskie pompki, zaciskanie na wysokości mostka dłoni, lub piłki, zimny prysznic, kremy i będzie ok.

Gość mama muminka 2
No wlasnie... bezdzietne 30stki maja czesto ochydne biusty... bez porownania z mlodymi laseczkami po ciazy

Gość mam siostre bezdzietna
no i ona mowi mi, ze zazdrosci mi mojego plaskiego brzuszka (mimo ze mam dzieci a ona nie rodzila i rodzic nie chce!) Ona bez rodzenia dzieci ma tlusty odstajacy brzusio z lekkim celulitem na nim. Wyglada jakby rodzila i nie wrocila do formy. Serio! Naprawde ciaza czy brak ciazy nie znaczy az tak wiele w zachowaniu dobrego wygladu. W dodatku jest mlodsza ode mnie a cialo ma naprawde o wiele gorsze i sama to przyznaje, zwlaszcza jak jestesmy razem na plazy w bikini ;P

Gość colombinka
ooo, ktos podniosł moj topik. jak milo, smiac mi sie chce z tego co pisalam jestem dokladnie taka sama jak przed ciazą a nawet szczuplejsza - bo wiecej biegam z wozkiem cipka odrobinke inna, ale zadnych kompleksow czuje sie szczesliwa, ze mam synka i nadal ładne ciało i chce wiecej dzieci :)

Gość bzdurrrryyyyyyyyy
cipka troche inna...ciekawe czy mezowi pasuje to, ze taka rozklapiocha. Dajesz mu kase na uslugi profesjonalistki?

Dziewczyny..To, że piersi tracą na uroku po ciąży to kolejny mit.O piersi trzeba dbać - i.. sorry bambo, ale jeśli jedna z drugą lata sobie 3/4 czasu po domu bez stanika w czasie ciąży to sama jest sobie winna, gdy potem ma piersi do kolan. W ciąży skóra rozciąga się bardziej i ta, której zależy na ładnym ciałku po ciąży - o tym WIE odpowiednio wcześniej, bo się tematem interesuje - nosi odpowiednie staniki a nie lata w pierwszym lepszym, za dużym czy za małym - albo bez. Ja po ciąży byłam szczuplejsza niż przed - mimo, że przed nie byłam gruba. Po prostu schudłam.O piersi i ogólnie skórę - dbałam w ciąży bardzo, nie mam rozstępów ani obwisłego biustu (choć rozstępy czasem są kwestią dziedziczną i smarowanie niewiele pomoże).Poza tym, że muszę zrzucić brzuszek - nie narzekam wcale. Nie róbcie z igieł wideł i nie wymyslajcie problemów. Kobieta jak chce to może wyglądać ładnie zarówno w ciąży - jak i po niej.

lmloda laska - a ty poucz się o fizjologii bo świecisz niewiedzą, najwyraźniej na biologii zasypiałaś albo ukończyłaś edukację na 4 klasie szkoły podstawowej, co potwierdzałby twój rynsztokowy językpochwa ma to do siebie, że się ROZCIĄGA i wraca do stanu SPRZED rozciągnięciaszkoła nie gryzie a nauka nie boli..

Gość lmloda laska
ty glupia c...po ja ukonczylam szkole i w polsce i na zachodzie, mowie o studiach i wiem ze pochwa sie rozciaga, miesnie sa uszkodzone, wszystko peka wsrodku, po prostu wiadro, that's it

ahahahahahjasne! :Dtrzeba mieć fantazję, dziadku :D