Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukajaca opinii

czy facet moze nie chciec byz dziewczyna bo czuje sie od niej gorszy?

Polecane posty

Gość szukajaca opinii

prosze o wypowiedz mezczyzn

Gość szukajaca opinii
w takim sensie ze np on ma mnostwo klopotow ,brak kasy, brak prawdziwych znajomych,rodzina sie od niego odwraca a ona ulozone zycie, zarabia, po studiach, z rodzina w donrych kontaktach

Gość niestety ale
jest mnóstwo takich facetów!!! w Polsce pokutuje nadal stereotyp, że kobieta powinna być głupsza, słabsza, itp. ja spotkałam się już miliony razy ze stwierdzeniem - bo ty jesteś dla mnie za mądra, dobra, inteligentna, bogata, itp.

Nie wydaje mi się, żeby taka różnica mogła świadczyć, że facet poczuje się gorszy. Znam przypadki, że to wyniosłość dziewczyny powoduje brak uczuć. Lecz, gdy dotyka ich prawdziwa miłość, znaleźć można kompromis, a więc pogodzenie tych różnic, na rzecz uczuć i możliwości przebywania ze sobą.

\"Kobiety kierują się emocjami i swoim pragnieniem, dlatego są zdecydowane w dążeniu do spełnienia swoich pragnień i nie rozumieją męskich wachań, rozterek i przeszkód. Mężczyźni budują swój świat na logice, co tylko brzmi lepiej. Ta logika to poprostu hierarchizacja, rodzaj programu (jak w komputerze). Jeśli taki program zainfekujemy wirusem np. poczucia winy to cały program będzie działał wadliwie. Poczucie winy odbiera siłę, mobilność, ruchliwość, zdecydowanie, przebojowość i afirmacje własnej osoby. Właśnie dlatego wywołuje się u ludzi (często dzieci) poczucie winy aby zmusić ich do posłuszeństwa. Jak facet czuje się stale gorszy, nie taki jak powinien to jest dla niego logiczne, że nie może być z atrakcyjną kobietą, bo przecież atrakcyjne kobiety są z atrakcyjnymi mężczyznami. Pułapka logiczności.\"

hm... chyba ze facet mowi, to koniec, bo nie zasluguje na ciebie- to wali scieme az wstyd.... jakby tak uwazał ze nie zasługuje na ciebie to by sie trzymał rekami i nogami, zebys nie odeszla... tak jest... niestety...

Jak można czuć sie gorszy?:D Nie ma takiej możliwości, no chyba że jest się zakompleksioną niesamowicie lamą:O Nie ma takej możliwośći:)