Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

czyjes słońce

skutecznosc diane 35

Polecane posty

Gość jeeeeeeeeeee
pysiątko--->jak w ciągu 4 miesiecy mozna AZ tak przytyć??z rozmiaru 34 na 42???????????? no sory....:o ale to napewno nie skutek tabsów tylko twojego obżarstwa!!:O:O:O

Gość Szaroczarna
Dziewczyny,ja Dianke brałam przez KILKA LAT!!!wiem ze nie należy tak długo no ale nic mi po nich nie było,zadnych skutków ubocznych,czułam sie dobrze!pomogły na cere. teraz biore cilest i tez jest ok,choc moze nie są tak skuteczne jak diane na cere...

Gość Magdulaaa
a czy któraś z was miała taką wysypke na twarzy...jakby skaza białkowa? mam od czasu gdy zaczełam brać Diane i nie znika , tak z daleka nie bardzo tego widać ale jak sie przyjży bliżej...takie małe białe kropki, nie swędzi nic ale nie chce zniknąć :-( CO TO ????

Gość kopreaa
Jej nie wiem co to za wysypka może być, ale może to jest tak jak z lekami dematologicznymi, że jak zaczynasz barć to najpierw jest gorzej niż przed branie a dopiero później zaczynają się zmiany na lepsze. Mi trądzik przez ten miesiąc nie zmienił się. Podejrzewam że jakieś zmiany zaczną sie po 3 opakowniu!

Gość Magdulaaa
trądzik mam mniejszy...tych pryszczy jest mniej i twarz juz się tak nie świeci jak kiedyś ale ta wysypka mnie denerwuje...

Gość Magdulaaa
acha- i usta mam strasznie wysuszone-juz nie wiem czym je smarować, kupiłam nawet wazeline kosmetyczną bo krem nivea i pomadki ochronne nie pomagały. To chyba tez skutek uboczny zażywania Diany

Gość jajniki
hahaha a co jeszcze nazwiecie skutkiem ubocznym diane? zwalacie na diane a rzeczywistość jest inna .

Gość kopreaa
Akurat plamienia są w ulotce wymienione jako skutek uboczny, przybieranie na wadze też więc nie wiem o co Ci chodzi!!

Gość Magdulaaa
w ulotce też pisze: RÓŻNE REAKCJE SKÓRNE - to pewenie ta moja wysypka :-) Dostałam właśnie okres :-)

Gość jajniki
O jej ale plamienie jest skutkiem ubocznym każdych tabletek - a sama owo plamienie miałam i nie narzekam bo wiem że organizm zareagował normalnie :p noo a co do fektów typu " mam suche usta to normalnie szok że takie coś piszecie " suche usta bo jesień mamy - wietrzny i tyle :) pozdrawiam

Gość magdulaaa
a nie pomyślałas ze tabletki jakby " wysuszają" organizm? a niby czemu cera sie mniej przetłuszcza?

Gość Magdulaaaa
moja koleżanka kiedyś brała Diane i musiała przerwać po dłuższym czasie zażywania bo miała bardzo suchą cere i zadne kremy nawilzające jej nie pomagały(wręcz sie łuszczyła) a jej ginekolog powiedział ze to przez Diane- ze to ona mi tak cere wysusza Wiec moze usta również wysuszac :-)

Gość jajniki
magdullla - ale nie akurat same usta jak ci wysuszyło usta nbo to i cały organizm chciałabym cie zobaczyć - ja używam Diane od 9 miechów i nadal mam tłusty nos , czoło i policzka - tzw literę " T " więc nie przesadzajmy że akurat Diane tak wysusza że odpada nam skóra z rąk i uszu ... Nie zauważyłam żeby mi aż jakoś pomogły Diane w pozbyciu się trądziku ........ nadal go mam więc jak słyszę że Diane wysuszyło ci usta to mam dość ..

Gość kopreaa
To dziwne, że po 9 miesiącach Ci nie pomaga! Ja w drugim tygodniu pierwszego opakowania zauważyłam, że mniej przetłuszcza mi się czoło. A stosujesz coś dodatkowo? Bo ja mam jeszcze na dzień clindance, a na noc differin. Tyle, że differin to już 3 tuba i podejrzewam że to dzięki niemu mam lepszą skórę w sensie, że nowych syfów brak! Pogadaj z lekarzem może to nie jest lek dla Ciebie.

Gość jajniki
to lek dla mnie bo ja kiedyś miałam większe problemy - wstydziłam się wychodzić z domu a teraz jakoś już żyję :p nie no szczerze to pomogło !! Ale buzia i tak się przetłuszcza i dlatego jestem zła :(

Gość kopreaa
Niby jest wiek XXI ale żeby skutecznie wyleczyć trądzik to trzeba się na prawdę na gimnastykować. Ja się leczę jakieś 6 lat z przerwami. Mam straszne dziurki na policzkach i jeszcze gdzieniegdzie grudki ale jest lepiej! Tylko, że ja mam 23 lata, więc trądzik młodzieńczy trwa trochę za długo!!

Gość Magdulaaa
ja jetem po pierwszym opakowaniu i twarz mi sie juz nie przetłuszcza i włosów tez juz nie musze myć tak często, pryszczy też mniej wieć skoro ty bierzesz 9 m-cy i Ci nie pomaga to sie dziwie-to po co dalej to ciągniesz skoro efektów nie ma? I nie mów że to niemożliwe bo na każdy organizm tabletki działają indywidualnie, jeśli Tobie nie pomaga to nie znaczy ze innym też nie

Gość Magdulaaa
acha- dodam , że nie używam żadnych maści na twarz :-)

Gość broneczka
Czyjes słońce jeżeli masz problemy hormonalne to Diane na pewno nie pomoże!!! Poprawi się wyglad cery owszem, ale jak odstawisz tabletki problem wróci!!! "Leczenie" diane to tylko przeciąganie w czasie prawidłowego leczenia! Udaj się koniecznie do ginekologa-endokrynologa, ale naprawdę dobrego!

mam problem z nadmiernym owlosieniem i tradzikiem;/ powiedzcie mi czyte tabletki mi pomoga?? mam zamiarisc do ginekologa i poprossic o przepisani mi ich.. mam nadzieje ze pomoga bo ni emoge juz na siebi epatrzec..;/

Gość ali_b
mam policystyczne jajniki i ogolnie problemy z hormonami czego wynikiem jest BRAK OKRESU! leczyli mnie metformina tj Sioforem i roznymi innymi takimi... nic nie pomagalao! dalej okresu nie mam! jak dostalam pierwszy raaz to zawsze mialam niereguralne.. a od okkolo 6 lat nie mam w ogole! to oznacza ze jestem nieplodna... i to moj najwiekszy problem ostatnio zmienilam endokrynologa i przepisal mi DIane... wlasnie zebym dostala okresu.... ale czytajac to wszystko na forach... coraz bardziej watpie ze cos mi pomoze... wszyscy mi gadaja ze to najgorsze tabletki... nie wiem co robic.... moze wiecie gdzie moglabymn poczytac o nich cos wiecej??? moze ktos tez ma taki problem???

Gość małe conieco
Trzeba pamiętać ze na kazda z nas tabletki dzialaja inaczej. jednym moga sluzyc a innym nie. jesli chodzi o wypadanie wlosow i tradzik to mi pomogl Regulon. On jest chyba skladem podobny do diane, ale nie jestem pewna. Mozz ktos inny sie w tej sprawie wypowie (?). W kazdym razie pomogło.

Gość Roza24
mam pytanko wczoraj mialam wziasc ostatnia tabletke ale mi zginela wiec wzielam ta sama tabletke z innego opakowania czy dobrze zrobilam odpiszcie bo mysli mnie zamecza a jezeli zle to co powinnam teraz zrobic

Gość tttg
biore diane od ponad roku, wszystko jest super, nie przytylam wogole ANI TROCHE, tylko mam pytanie zeby np nie miec okresu w danym czasie mozna jakos za pomocą tabletek przesunac okres, mozna np nie zrobic przerwy, tak? wie ktos cos na ten temat?

Gość five
hej dziewczyny! uprawiałam seks, jednak za zadnym razem nie doszło do wytrysku 'w środku'. biorę Diane od 3 miesięcy, systematycznie. Mam teraz przerwę, ale nie dostałam jeszcze okresu. Mam się niepokoić?

Gość lalal
Witam drogie Panie! Mam pytanie a może problem. Biorę Diane 35 pierwszy miesiąc dziś jest 4 dzień jak skończyła się pierwsza seria i jeszcze nie mam ani okresu ani plamienia. A przez pierwsze 1,5-2 tygodni cały czas plamiłam. Dzwoniłam do mojej ginekolog i mówiła ze do 3-4 dnia po odstawieniu powinno wystąpić krwawienie a tu nic..czy jest możliwość ze jestem w ciąży?

Gość Lamastu
a mi sie cera pogorszyła:( i to ze wyglądam jak człowiek zawdzięczam tylko dodatkowym wizytom u kosmetyczki.. a co do tycia w 4 miesiące ja przytyłam 7 cm w tali,4 cm w biodrach w 4 dni!

Gość wampus
Hej , ja dopiero zaczne brac diane , to moje pierwsze tabletki , ale lekarz mi je przepisał leczniczo ,ale również jestem przerażona tym co niektórzy wypisują. Już nie wiem czy niektórych tak ponosi wyobrażnia , czy piszą tak jak jest..w sumie po co mieliby kłamac..? Jak już zaczne brac to się odezwe jak to na mnie działa ..;) mam nadzieję, że będzie wszystko w porząku.

Gość grtge
Temat jest stary więc pewnie tu wyżej piszę coś pochlebnego o Diane35 ale chętnie powtórzę. Bardzo sobie chwalę te tabletki. Brałam je kilka lat bez skutków ubocznych a ich działanie antykoncepcyjne było wręcz genialne. Działają po prostu tak silnie że nieregularność przyjmowania czy nawet drobne zapominalstwo nie skutkuje ciążą. Teraz dodatkowo mogę dodać dodatkowy dowód na rzecz Diane-35. Otóż po odstawieniu zaszłam w ciążę od razu, przy pierwszej próbie (!) a ciąża rozwija się pomyślnie. Wiem więc teraz że wtedy, gdy brałam je dla antykoncepcji, dobrze wykonywały naprawdę trudne zadanie.

Gość Dejdzi
Hej:) ja właśnie kończę 2 opakowanie jestem zadowolona nic mi się nie dzieje żadnych objawów może lekkie krwawienie przez pierwszy tydzień ale teraz ok no i najważniejsze to to że biust mi się powiększył jest super:). Ale pierwszy raz pozwoliłam sobie na zalanie i trochę się obawiam jednak mam nadzieje ze wszystko będzie ok i dostane okres:).