Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Okienko

Ile dac na Chrzciny? Kuzyznka nas zaprosiła....

Polecane posty

Gość agwa agwa
waciki jak waciki, ale jakiś związany z Chrztem prezent za tę sumę kupisz ( nie wiem, choćby jakiś srebrny krzyżyk) i to lepiej będzie wyglądać! Upieram się przy swoim zdaniu.

Gość lllllllllllllulka
no, tu przyznam rację, tez bym nie dawała kasy tylko prezent. To jest akurat prawda, lepiej wygląda niż jakaś tam kasa w kopercie.

to i tak bardzo duzo zarabiasz, pomysl o reszcie naszego spoleczenstwa, ktore zarabia miedzy 650 a 1200 na reke - niby skad oni maja te 200 pln wziac? okropna sytuacja, brac kredyt? czy sie wykrecic jakos z chrzcin? to jest przykre, naprawde. zatraca sie jakby sens tego chrztu

U nas Płn. Opolskie ; chrzciny-łańcuszek ,kolczyki złote żona jako chrzestna;100 zł+ wyprawka(100zł) komunia (zależnie kto ! ) 200-500 wesele-miniumum stawka z restauracji za 1 os/dzień. (ok. 120 -200 zł )

Też mi się zdaje, że odpowiedni prezent związany z uroczystością to dobry pomysł! A nawet jesli miałaby to być tylko kartka z życzeniami to też sie świat nie zawali! Może jakichś bogatszych prezentów można oczekiwać od Chrzestnych i najbliżej rodziny, ale moim zdaniem- niekoniecznie!

Gość lllllllllllllulka
- wydra, dokładnie większość ludzi zarabia ok. 1200 zł i dlatego bardzo ale to bardzo dziwi mnie ta dziwna "moda" na dawanie coraz większej kasy na śluby, na chrzciny i komunie. Ludzie nie wariujcie!!!!!! Kurczę, czynszu nie zapłacicie a 500 zł na komunię dacie... toż to chore, naprawdę!!

Gość Moselle
Kup coś..A co sie tam będziesz??!!Kasa idzie dla rodziców,a to dzidzia ma miec pamiątkę..kiedy mnie chrzcili to kupili sobie lodówke,a za kasę ze chcin mojego brata kupili rodzice maszyne do szycia..Słodko,nie??Kup np. takie krzesełko do jedzenia..kosztuje chyba mniej niz 200 zł,a na 100% sie przyda..Wiem,bo mam dzidzie i dostał własnie takie cos..Albo jakąs zabawke edukacyjną..taki kocyk z bimbelotkami..Szukaj,żeby było tanio,a wyglądało na drogo..hehe..

Dla mnie to debilizm dawać komputer na komunię !!! A potem przez rok dupki oszczędzają na żarciu ! A w podróży idą do baru kupują herbatę i wyciągają własne zmiętolone kanapki z zaprzonym pomidorem ! :o

Ja na komunie dostalam zegarek od chrzestnej i minete z papiezem od cioci, ktora przybyla w zastepstwie chrzestnego :) Nikt nie mowil, ze malo... Inni nic nie dali. Co to sie porobilo teraz na tym swiecie> Strach byc zaproszonym gdziekolwiek!! :D

Gość judyta***
okienko wiesz juz ile urlopu ci przysługuje??????????

Gość Okienko
wydaje mi się ze 200 zlotych to będzie jednak ok, nie wiedzialam ze temat sie rozrosnie do takich rozmairów

Gość MINETE
??????????????????????????????????????????

Oj.różni sa ludzie niestety.Miałam kiedyś w dzieciństwie dobra kumpelę. Nie widziałyśmy sie ładnych kilka latek, aż zaprosiła mnie na weselicho. Na poczatku widziałam w niej tą starą znajoma sprzed lat............aż do momentu poweselnych komentarzy na temat prezentów jakie dostała. Okazało się,że lista gości układana była pod kontem zamożnosci i koleżanka była bardzo rozczarowana ,,badziewiem,, ,które dostała. Kiedy wyrażała swoje niezadowolenie przy każdym kolejnym prezencie, stwierdzałam,że nie mam już ochoty utrzymywać z nia znajomosci.;-)

Gość GosiaMajewska
Najlepiej to kupić coś małego i dać pieniądze ( tyle ile kogo stać). Wiadomo, że organizacja przyjęcia nie jest tania... Jeśli szukasz sprawdzonego lokalu to polecam www.ChrzcinyiKomunie.pl . Tam w szybki i łatwy sposób znajdziesz miejsce, które zorganizuje przyjęcie za wyznaczony budżet, a do tego można zadzwonić i zostawić info - ekipa wyszuka je za Ciebie :) Polecam!

Gość gość
jak kuzynka to stówe jak was stać więcej to możecie więcej dać