Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ksizeczka sanepid

ksiazeczka sanepid

Polecane posty

Gość Ksizeczka sanepid

hej mam pytanko ile sa wazne takie badania chce podjac dodatkowa prace tj rozkladanie towarow zrobilam juz badania na nosicielstwo a co z lekarzem pracy ?? mam isc sama czy czekac az znajde oferte pracy i pojsc jak juz bede znala miejsce pracy

Twoje badania trzymane w kopercie tracą ważność po dość krótkim czasie a wstęplowane do książeczki są ważne rok a rentgen klatki piersiowej to nawet (chyba) 2 lata

B.N.N. sorry ale jak sie nie znasz to co gadasz takie głupoty?! jak \"trzymane w kopercie\" tracą ważność :| ?? idzie sie to lekarza, podbija na rok, czasami na wiecej jak jest układowy i tyle. i co roku idzie sie do tego samego lekarza i oto cała filozofia. i po co rentgen klatki piersiowej? :|

Gość a ona udaje
a do czego taka książeczka jest potrzebna? do pracy w sklepie spożywczym, tak? a za barem też??

potrzbna tam gdzie masz kontakt z żywnością, czyli i w sklepie i przy wykłdaniu towaru i za barem

Przecież badania trzymane w kopercie są ważne tylko przez jakiś okres. Np.: morfologia, mocz itp. Po upływie dłuższego czasu lekaż może nie chcieć wpisać tych badań do książeczki.

Gość sylwiak99
lekarz medycyny pracy to co innego niż książeczka zdrowia . Badania w książeczce zdrowia wykonuje się raz na kilka lat . A do lekarza medycyny pracy kieruje pracodawca przed podjęciem pracy , gdyż na skierowaniu musi określić na jakim stanowisku będziesz pracować i lekarz wydaje , lub nie na to zgodę . Ten dokument to podstawa aby cię przyjął , a książeczka zdrowia to dokument potrzebny podczas kontroli sanepidu w miejscach pracy gdzie masz kontakt z żywnością , lub np. pracujesz z dziećmi.

tak owszem, raz na kilka lat ale nie jak ma zamiar sie pracowac jako merchandiser. wiem bo sama pracuje jako hostessa i merczowie podlegają takim samym wymaganiom jak i my :P i żadnej morfologii sie nie robi ani moczu itp rzeczy. no chyba ze ja juz zglupialam ;)

hm a do jakiego lekarza trzeba pojsc moze byc rodzinny czy tylko medycyny pracy- wyrabiam ksiazeczke na wlasna reke