Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nienia

Dzieci w pracy.

Polecane posty

Czy spotykacie się ze zjawiskiem pracujących dzieci?Takich,które oferują mycue szyb na parkingach,roznoszą ulotki?Jakie sa Wasze reakcje? A może znacie takie dzieci?

Widze takie dzieci codziennie na przejezdzie kolejowym... Smutne to.

Gość sikam do zlewu...
chwali się im. Popieram pracę młodych ludzi.

10-12 lat. I szkoda mi ich bo jaka przyszlosc czeka dziaciaki, ktore w tym wieku pracuja zamiast chodzic do szkoly :O

No właśnie...dlatego trzeba coś z tym zrobić.Problem w tym, że nikt się nie interesuje.Szkoły bagatelizują problem, policja czy straż miejska przechodzą obojętnie...

Gość ioioioio oi
policja i straz przechodza obojętnie??? moze akurat w tym rejonie ich nie ma... bo ja normalnie ulica przejsc nie moge w godzinach szkolnych zeby sie nie przyczepili :o

Dzieci czesto lapia sie pracy aby zarobic na kieszonkowe: myja szyby na stacjach, dzwonia domofonem i pytaja czy smieci wyrzucic albo zakupy zrobic, w marketach odprowadzaja wozki a na swieta chodza po domach i spiewaja :-) tak jest przynajmniej w moim otoczeniu. Nie ma w/g mnie w tym nic zlego. Jak bylam mala sprzatalam u babci :P Problem pojawia sie wtedy jesli sa zmuszane przez rodzicow, czy chodza glodne..