Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BLAGAM POMOZCIE

czy jest tu jakas KSIEGOWAC??? badz ktos kto sie ZNA NA FAKTURACH ITP???

Polecane posty

Gość BLAGAM POMOZCIE

wystawilam zla faktuire jakis miesiac, temu tzw zlej firmie, fakture wyslam tej firmie i sama tez sie z niej rozliczylam...teraz ta wlasciwa firma dla ktorej miala byc owa faktura sie o nia upomina! i nie wiem co zrobic aby to wystzko bylo zgodne z prawem...czy tamta zla fakture mam wyzerowac tzw wystawiac korekte i zmienic kwote na 0zl...a dla tej wlasciwej firmy wystaiwac po prostu zupelnie nowa...czy jak???? pomozcie!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość delta112
Dokładnie tak powinnas zrobic, mozesz jeszcze zadzwonic iuprzedzic o pomyłce. I nie martw sie za bardzo czasami tak sie zdarza.

Gość BLAGAM POMOZCIE
a jesli tamta firma ktora powinna dostac ta fakture rozliczyla sie z tego zakupu...znali oni bowiem wartosc zakupu i wiedzieli ze maja wystawiona fakture...tlyko ze ta fakatura cigle do nich nie docierala..a to dlatego ze zostala wystiona na inna firme o tej samej nazwie ale innym adresie;/ wiec jak im dam z dzisiejsza data to cos bedzie nie tak;;/ bo przeciez rozliczyli sie z tego juz w tamtym miesiacu;(

Gość Mim skromnym zdaniem
Na 100% nie rozliczyli się w ubiegłym miesiącu ... nie mieli faktury więc i podstawy do zaksięgowania ( nawet jeśli znali ceny albo mieli Wz). Podstawą do odliczenia VAT jest faktura.

Gość BLAGAM POMOZCIE
ok, czyli moge wyzerowac tamta..i wystawic zupelnie nowa na ta firme ktra fakture powinna otrzymac..ehhhha jesli jednak sie jakims cudem rozliczyli? to co zamkna mnie?