Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem co jest

problem intymny.....

Polecane posty

Gość nie wiem co jest

dziewczyny umowilam sie juz do gin. ale wizyte mam za 2tyg. :( wiecie co mi moze byc? "czuje" tak jakby wnetrze pochwy..... mozna to porownac do swedzenia ale takiego bardzooooooooooo delikatnego, bardziej po prostu "czuje" to wnetrze, to taki dyskomfort uplawow przy tym za bardzo nie mam co robic?

Możesz kupić płyn do irygacji tamtum rosa. On łagodzi swędzenie.

Gość nie wiem co jest
to wiem, ale kurcze martwie sie :( czy to moze byc skutek intensywnego seksu? czy raczej jakas choroba? dzieki za odp.

Gość agwa agwa
Dlaczego aż 2 tyg, musisz czekać na wizytę? To nienormalne!

Gość jelesais
to moze byc np infekcja grzybiczna, w kazdym razie u mnie zawsze sie tak to zaczyna. Zaczyna delikatnie a pozniej tak swedzi , ze czasem zostawalam w domu bo nie wytrzymywalam tego. Warto isc wczenije do lekarza, bo im pozniej pojdziesz tym wiecej sie wcierpisz. Co do seksu, to on tez powoduje podraznienia, ktore moga swedziec. Przy grzybicy pojawiaja sie tez uplawy, nieprzyjemny zapach i takie tam swinstwa.

Gość nie wiem co jest
nieprzyjemny zapach? a mozesz go sprecyzowac jakos? bede siebie obserwowac, chociaz narazie z innymi objawami mam spokoj..... nie wiem czy to ma znaczenie ale jestem kilka dni przed okresem no wizyta za dwa tyg. :( ostatnio czekalam 3

Gość nie wiem co jest
o matko :/ wlozylam palec do pochwy i po wyjeciu byly na nim jakby fragmenty zluszczonego, bialawego naskorka to raczej na sto procent nie sa zadne uplawy, bo to "tepe" takie male strzepki myslicie ze to tylko wina intensywnego seksu czy choroba jakas? :( mam paczke gynalginu w domu, ale nie moge zaczac stosowac bo boje sie po 1) ze podraznie jezeli to wynik jakis otarc po 2) za kilka dni mam okres i nie zdarze zrobic calej kuracji (trzeba na nia 10 dni) juz sama nie wiem :(

Gość jelesais
najlepiej sma nic nie bierz , bo sobie zaszkodzisz. J amialam raz takie uplawy ktore przypominaly serek:( i poprostu tak swedzilo , ze reki z majtek nie wyciagalam.... teraz juz nie mam z tym problemu , bo biore tabsy anty. i one mnie zabezpieczaja. Grzybica bierze sie jednak z nadmiernej czystosci, mozesz sie nia wszedzie zaraic, na basenie w publiczenj toalecie , u kolezanki w toalecie. Seks powoduje podraznienia i tam przeciez tez sie rozwijaja bakterie. Ja raz kupilam propolis bez recepty w aptece i mi zaszkodzil jeszcze bardziej. lekarz tez mi odradzal takich domowych sposobow....

Gość nie wiem co jest
nie chodze na basen nie siadam na deske w publicznych toaletach myje sie dwa razy dziennie jak juz to moge zwalic chyba na faceta, ale on jest cholernie zadbany... nie wiem co jest cholera :/ a gynalgin jest na recepte - na bakterie, grzybki itd. wiec nie wiem cholera co robic ;( myslisz ze to grzybek? :(

Gość jelesias
hmmm wiesz nawet 2 tazy dziennie to jest duzo. Ja teraz myje sie tam tylko raz dziennie, no chyba ze jest jakas okazja. Wiem, sproboj z jogurtem naturalnym. Aplikatory mozesz kupic w aptece(kazdy jest jednorazowy9 i tak np przez 3 dni. Nie rob tego zaraz przed wizyta u gina. Jogurt odbudowuje flore bakteryjna.

Gość jelesias
ahah ten jogurt to na noc sie aplikuje, nie duzo tylko troche, caly aplikator wyplenij, albo strzykawke. Naprawde pomaga.

Gość nie wiem co jest
zastosuje od jutra ten jogurt az do okresu a jak po okresie nie przejdzie i znowu beda te objawy to biore ten gynalgin, cholera nie bede czekac do wizyty ponad 2tyg. ;(

Gość nie wiem co jest
dzieki za pomoc............... oby to nie byl grzybek ;(

Gość jelesais
tylko ze jak wezmiesz ginalgin to kup tez cos w aptece na oslone flory bakteryjnej(bo w tym czasie nie bedziesz mogla uzywac jogurtu)

Gość jelesais
aha czy Ty ostatnio nie bralas antybiotyku jakiegos? bo to moze grzyice wywolac(tzn oslabienie flory bakteryjnej)

Gość nie wiem co jest
nie bralam antybiotyku ;( wiem ze trzeba sie wtedy jakos zabezpieczyc tam :( a wlasnie ta oslona to moze byc doustna np. trilac? jezu no mam wrazenie ze nasila sie ;( uplawow nie ma, ale to niby swedzenie........ tzn. raczej czuje jakbys tac tam miala i to draznilo.... ech :(

Gość nie wiem co jest
po kapieli zauwazylam, ze jestem tez "tam" zaczerwieniona czy to typowe dla grzybka? oby to bylo tylko podraznienie, albo jakies zapalenie ;(

Gość to na 100 grzybek ale nie
martw sie-kobiety, ktore wspolzyja bardzo czesto maja nawroty grzybicy czasem to nie wynika z teg ze gdzies sie zarazilas, bo ilestam grzybow kobieta ma naturalnie w pochwie tylko jak barkuje bakterii one namnazaja sie w duzych ilosciach ten sposob z jogurtem jest abrdzo dobry, slyszlaam tez o metodzie zeby najpierw przez jakies 2 dni stosowac dopochwowo czosnek (nie pytaj mnie jak to potem wyjac) a pozniej wlasnie przez jakis tydzien jogurt a tak w ogole to tabletki anty powoduja ze ma sie czesciej grzybice...

Gość usjids
to wez ten gynalgin , chyba nie zaszkodzi Ci bo co mzoe sie stac?

zamiast jogurtu proponowałabym gałki propolisowe (dopochwowe) w aptece bez recepty,chyba 6 sztuk jest i tyle dni trwa kuracja

Gość edgvgewv
ile te galki kosztuja?

Gość ja polecam
Vaginal, na pewno w sklepie zielarskim a czy w aptecie nie wiem. Kosztuje ok 10zł

Gość ja polecam

Gość ja polecam
sorry za pomyłkę- VAGICAL

Gość madzia...
To napewno grzybica! Objawia się tym, że występuje świąd pochwy, oraz wydzielina ma takie białe grudki. Jeśli regularnie współżyjesz, to musisz się liczyć, że raz na jakiś czas cie dopadnie, na szczęście jest łatwa do wyleczenia. Kup sobie -proszek do irygacji Tantum Rosa- 3zł -maść Clotrimazolum- 3 zł -globulki Vagical- 12 zł -płyn do higieny intymnej Lactacyd

Gość Kuleczko- Kluseczka
To na 100% grzybica, bo miałam takie same objawy. U mnie niestety bez wizyt u ginekologa się nie obeszło. Nie stosuj tego jogurtu bo są w nim też oprócz kwasu mlekowego inne bakterie szkodzące środowisku w pochwie. Gałek prpoplisowych też nie polecam bo po niech przynajmniej mnie okropnie szczypało. Kup sobie Clotrimazolum- krem, to powinno Ci pomóc do czasu wizyty u lekarza. Pozdrawiam

Gość warzywko do garnka
wiesz co powinnas sie cieszyc ze masz okres za kilka dni bo krew wypłucze ci te wszystkie złe rzeczy tylko nie mozesz uzywac tamponow i jedz duzo jogurtów a z propolisem uwazaj u niektorych osób wywoluje jeszcze gorsze objawy aha i staraj sie unikac cukru

hmmm,no mnie pomógły własnie te gałki,które poleciła mi koleżanka,wczesniej stosowałam gynalgin i chyba nystatynę,ale to po wizycie u lekarza,a co za bzdury któraś opowiada,że krew wszystko wypłucze? :o

jeszcze jedno-obojetnie jakie lekarstwo (zresztą kosmetyk też)zamiast pomóc moze zaszkodzić,jesli jest się uczulonym na jakiś składnik,ja nie mam problemu z zadnymi alergiami,wiec stosowałam bez obaw,bez jakichkolwiek skutków ubocznych,za to efektywnie,z tym,że nie wiem na 100% czy to była grzybica,bo nie byłam u lekarza,w kazdym razie przykre objawy minęły

Gość nie wiem co jest
jestem cala tam opuchnieta :( kupilam tantum rosa, clortimazolum mialam... robie kuracje tym, po okresie gynalgin echhhhhhh pierwszy raz mnie dopadlo i mam nadzieje ostatni ;(