Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy ktoś mi podpowie PISZĘ MGR

JAKIE ZNACIE METODY BADAWCZE KTÓRE MOGE ZASTOSOWAĆ W PRACY MGR

Polecane posty

Cholera no nie mam pojęcia. Ktoś może wie gdzie szukać. Tak pomyślałam, że może ktoś jest w temacie ;) z góry Wielkie Dz :)

Tak ogólnie: źódla finansowania związku miedzygminnego, qrcze no nie wiem o co chodzi z tymi metodami, im więcej o tym czytam tym mniej kumam ;p

Gość dzizyz
nikt niezrozumie tematu póki sama go nie zrozumiesz., koszmarrr

a promotor nic ci nie podpowie? może popytaj wykłądowców którzy się tym zajmują no i chyba macie jakieś ksiażki dot. metodologii; pewnie mieliście jakiś taki przedmiot; sorrry konkretnie ci nic nie doradzę bo to nie moja działka :(

mój problem polega na tym ze napisałam prace wiem o co chodzi, zebrałam materiały, ułozyłam plan itp. wszystko jest jak trzeba powiedzmy ;/ tylko nie jestem w stanie powiedziec jakich metod badawczych użyłam no przecież jakieś zastosowałam ale nie umiem ich nazwać wniosek: trzeba chodzic na wszystkie zajęcia

Gość JHM
obserwacja , ankieta, wywiad kwestionariuszowy, wywiad swobodny, eksperyment??????

MagdaPon dzieki za odp :) promotor kazał mi je określić a ja nie wiem jak mu powiedzieć ze nie umiem ... jakoś sobie poradze

Gość Optymistka
Współczuję... Piszesz pracę mgr a nie znasz do końca tematu, nie pasjonujesz się nim, nie ciekawi Cię? Módl się, żeby nikt z kadry się o tym nie dowiedział.

JHM o właśnie o to chodzi, :) tylko chciałabym jakoś to pogrupować, chyba pójde do biblioteki znowu....

Optymistko jest dokładnie tak jak piszesz :( dlatego muszę to mieć już z głowy przykre jest jeszcze to ze połowa moich znajomych ma ten sam problem, wiem to straszne Aggie nie chodzi o źródła inf :) juz sama nie wiem o co mi chodzi ;0

Gość chyba ryba................
chyba nie masz zadnych:o metody badawcze tj metodologa to tak jak ktos tu napisał to wywiad ,ankieta, kwestionariusz ....... Rozmowy(czyli wywiady bezposrednie) musza byc udokumentowane na nosniklu np plytka cd , kaseta zeby przy obronie mozna bylo je odsluchac

chyba ryba................ nie no napewno nie jest tak źle ;) a obserwacja albo analiza źródeł pierwotnych i wórnych to nie są metody badawcze?? no nic poczytam jeszcze napewno cos wymyśle Dzieki Wszystkim za wypowiedzi pozdrawiam

jeśli wnioski wtórne sa na podstawie Twoich badań to tak jeśli czyjiś to nie, to jest po prostu analiza zastanego materiału. Obserwacje prowadzi się na kierunkach scislych np. chemia

Gość jaktotak*
np. studia literaturowe - to w części teoretycznej analiza zgromadzonych materiałów (dokumetów firmy) - w części empirycznej

obserwacje nie tylko na ścisłych kierunkach--np. zachowanie ludzi też można obserwować

MagdaPon - bardzo mozliwe ze mozna taka metode zasotosowac, ale jeśli tak to na pewno trzeba to nagrać tj trzeba miec dowod Na chemi np przez cały 4 rok prowadzisz doswiadczenia z obserwacjami na seminariach mgr ktore sa zaliczane przez wykladowce i to zaliczenie jest dowodem przy obronie

my na psychologii mieliśmy obserwację jako metodę badawczą, ale tez mieliśmy z tego zaliczenie, trza było trochu poobserwować, opisać, prackę strzelić... ..jakiś dowód koniecznie trzeba mieć, jak to zwykle w przypadku prac naukowych

Gość JHM
obserwacja może byc przecież kontrolowana i niekontrolowana badacz moze wejsc w społeczność i badac zjawisko tak że ludzie o tym wiedza lub wejsc w zajwisko i nie przyznawać sie do tego, że jest badaczem, ale fakt dowód jakis by sie przydał... wywiad bezposredni i pośredni -za pomocą ankiety lub własnie jakiegoś nagrania rozmowy na dyktafon.

jaktotak* ------> mam dzis chyba szczęście bo na Kafe sami sympatyczni kulturalni ludzie :):)

to miało być do wszystkich :) jaktotak* ------> chyba zrobie tak jak piszesz na szczescie nie musze miec dowodów uff

Gość jaktotak*
No ja jestem jescze z tym na bieżąco :) W październiku się broniłam i też miałam temat z finansów gminy. I takie metody badawcze zasugerował mi promotor.

Wielkie Dzieki Dla Ciebie za pomoc :) 🌼🌼🌼🌼🌼

Gość jaktotak*
;)