Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tusja

Oczy - czy te są dobre?!

Polecane posty

Gość tusja

Zrobiłam sobie test, który znalazłam w necie na stronie essilor.pl Okazało się, zę to producent szkieł okularowych jest. Ja wcześniej nie wyznawałam się w tych firmach, moze mi ktoś powiedzieć, czy to dobre szkiełka są?

Gość Hutka
podobno dobre, czytalam o nich na innych forach no i widziałam ulotki u okulisty, ale nie gadalam o nich z lekarzem. Mowi sie, ze jedne z lepszych

Gość ian
essilor ma jedne z najlepszych szkieł okularowych ( o ile nie najlepsze!) To zdanie kilku okulistów nie moje:)

Gość Kruszynkaa
ja mam Essilor z powłoką Crizal Alize bo w promocji były. Jedyne co odczuwam na 100% to to że w ogóle się nie brudzą - to znaczy że sie brudzą, ale wystarczy przetrzeć i nie ma śladu a w poprzednich musiałam mieć specjalne szmatki, płyne tec. No i światła wieczorem na ulicach są bardziej skupione - nie ma takich promyków od nich więc chyba dobrze.

Gość zuzałna
Ale to co znaczy że te szkłą są ok tak? Bo nie wiem i nie znam się w ogóle na tym a po nowym roku bedę kupować okulary to może mi coś doradzicie?

Gość dorky
siema, chcialem nowy temat zalozyc, ale skorzystałem opcji 'szukaj' i prosze ile sie ukazalo. na kafe to mozna wszystko znalezc ;) ja szukam szkiel progresywnych..na to wychodzi (przetrzasajac neta),ze essilor jest najlepsza, albo jedna z lepszych producentow szkiel, wiec pewnie sie na ta firme zdecyduje, ale nic tu o progresach nie piszecie. jak z nimi jest? dobre robia? oprocz tego zastanawiam sie czy sa jeszcze jakies inne powloki oprocz tej crizal costam ? ta jest najlepsza, czy moze sa jeszcze lepsze? bo mam kupe kasy i chce sobie zrobic wreszcie szkła z największego zdarzenia! :D bylbym wdzieczny, jakby ktos, kto juz ma staż w noszeniu progresow tej firmy sie wypowiedzial. z gory dziekuje za odpowiedz

Gość donica
progresy to przede wszystkim w essilorze ! to własnie jest firma która głownie sie specjalizuje w progresywnych. są takie soczewki u nich jak varilux physio. ja je mam i chwale je nad życie. są fantastyczne :D o wiele wiele lepiej i wyraxniej widze. natomiast jak chcesz juz mieć wszystko, to mozna sobie zażyczyc powłoke crizal alize taka co odbija refleksy swietlne, co tez jest ekstra. na pewno dobierzesz cos dla siebie, bo wybór jest ogromny. ;)

Gość okulary do czytania
A ja wybrać dobre okulary do czytania? Na co zwracać uwagę??

Gość uuuuuupppppp

Gość okulary odpowiedz
Ehhh....uwage to musisz zwrócic n a...wszystko!!! Przede wszystkim dobrze zbadać wzrok, by dobrać szkła do wady.Poza tym nie kupuj okularów, bez zadnych ochron dl aoczu, czyli filtrów i antyrefleksów!!!To bardzo ważne.Najlepiej wejdz sobie na stronki zakladow optycznych, np essilora, czy JZO, czy innych.Poczytaj