Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość serduszkowa

badanie holterem

Polecane posty

Serduszkowa;) Ja ostatnio przeszłam i Holtera i echo i ekg i badanie tarczycy;) Wszystkie badania poza holterem były prawidłowe,ale Holter wykazał arytmie;) Mam podobne objawy co Ty,może nie trwają tak długo i ciągle,ale od czasu do czasu - 2-4 razy na dzień. I Holter wykryl arytmie i drobne zmiany. Mam łykac potas, magnez i betaloc ;) I powiem Ci,ze jest nieźle. Co prawda łykam od tygodnia dopiero ale już jest lepiej, już mi tak serce jak szalone nie pika;) Także - będzie dobrze!! Trzymaj sie;)

Gość serduszkowa
Kasiu własnie liczę na badanie holterem,tylko czy lekarz w ogole skieruje mnie do kardio ? rowniez zycze zdrowka i sciskam cieplutko,dzieki:)

Dzięki;) Moim zdaniem - powinien. Ja byłam w szpitalu bo zemdlałam i dostałam zalecenie pójścia do internisty i od niego skierowanie do kardiologa. A sugerowałaś lekarzowi Holtera? Wiem,ze to może dziwnie wyglądac / brzmieć, ale ...warto spróbować;)

a mnie przepisal holtera zwykly lekarz z tego co pamietam.i dostalam poza kolejka ze wzgledu na mlody wiek(mialam jakos 17lat).da sie z tym wytrzymac.najfajniejsze byly wyniki-co jakis czas dluga prosta kreska jakbym sie na tamten swiat pare razy wybrala:P wyszla tachykardia i arytmia i cos tam jeszcze.to duzo lepsze niz ekg czy echo.

Gość jutro mam holtera
a jak to jest z wynikami holtera ? po jakim czasie sie je dostaje? od ręki czy trzeba czekac,proszę o wyjasnienie?

Na wyniki trzeba kilka dni czekać, ja jakos tak ok. tygodnia czekałam;)

Gość lsdocia
Witam serdecznie! Zaintersowałam się tym forum ponieważ od ewnego czasu odczuwałam kłocie w okolicy serca a także taki ból jakby ktoś mnie w środku rozrywał... poszłam do lekarza zrobil EGK i cos za wysoko bo 100 czy ponad 100 uderzeń na minutę... przepisał syrop i propananol czy jak tam leci i dał mi karteczkę na badanie HOLTEREM tylko nie wiem dlaczego nie skierował mnie do kardiologa... tylko zrazu prywatnie jesio do swojego szfagra;/ kosztuje to u mnie 60zł a można przecież w ośrodku podobno za darmo to jest nasze NFZ cały czas płac ale jak juz chory jestes to nie ma nic za darmo... badania na tarczyce HTC płać... ludzie skad na to kase brać? co mam zrobić zeby uzyskać Holter za darmo?

Gość do isdoci
jaki syrop dostalas ,podaj nazwe

Gość do isdoci
wymus skierowanie to bedziesz miec od kardiologa darmo

Gość lsdocia
syrop sie nazywa hydrokxizinium i jest to na wysypke ale na nerwy kolatanie sreca leki depresje itd... khm obawiam sie ze ciezko bedzie z tym skierowaniem bo przeciez lepiej zostawic kaske w rodzinie;/

Gość zolan
Witam ja również mam podobny problem od trzech lat ciagle biorę belatoc i mexicord , badanie ekg zawsze miałam w normie echo serca również niczego nie wykazało dopiero holter sie sprawdził okazało się że mam ponad 7000 niemiarowych uderzeń w ciągu doby.Lekarstwa pomagają ale ostatnio domyśliłam sie dlaczego tyję chociaż powinnam chudnąć.Pozdrawiam

Gość calka
ja mam skierowanie na zalozenie aparatu holtera od okulisty. mam jaskre normalnego cisnienia. moje cisnienie rozkurczowe nie moze byc nizsze niz 80. nie wiem co wykaze badanie. napisze jak bedzie po wszystkim.

Gość Krisot
No proponuje zapoznać się zainteresowanym z oto taka stronką .. szybciej się dowiedzie o co chodzi...holter.info.pl

Gość do serduszkowa
Wiem ze jestes juz po.... Mialam takie same objawy i odziwo ŻELAZO a tak na serio to jego duzy niedobór!!!

Gość gość
skierowanie na to daje kardiolog albo z nfz albo prywatnie na miesjcu. A samej ejsli chcesz to ceny sa rozne , u mnie doba kosztuje i 240 gdzie indziej 110

Gość mariuszka
Mój tato bardzo długo czekała na badanie holterem, następnym razem jak będzie taka konieczność zrobimy takie badanie prywatnie od ręki. U nas w mieście cena za takie badanie to około 100 zł. https://kredos.pl/

Gość emskai87
Mój ojciec miał robione takie badanie w http://cardioteam.pl/ Od razu się nim zajęli. Pomogli mu i dobrali skuteczne leczenie. Na miejscu wykonali także niezbędne badania, w tym holter.

Gość Monika

A może Wy znacie odp. po co lekarz przepisuje betabloc tylko doraźnie w sytuacjach kołatania serca jak pacjent ma z natury niskie cis i po wzięciu tego leku czuje się jakby miał zaraz umrzec😠