Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agula21

CZY PO TABLETKACH BEDE MIAŁA ZDROWE DZIECKO?

Polecane posty

Gość agula21

chciała bym sie dowiedzieć czy to jest bezpieczne bo słyszałam że po tabletkach jest bardziej prawdopodobne że urodzi sie chore dziecko i że trzeba odstawić tabletki przynajmniej dwa lata przed planowanym zajściem w ciąze aby dziecko było zdrowe. Nie wiem czy to jest prawda dlatego pytam i czy są jeszcze jakieś inne skutki uboczne?

proponuję porozmawiać z jakimś rzetelnym ginekologiem, jak masz wątpliwości - nie słuchaj podwórkowych plotek albo posłów lpr. z tego co ja wiem (ale nie jestem lekarzem więc niech moja opinia nie będzei dla ciebie wiążąca) - pigułki nie wpływają na rozwój dziecka (pod warunkiem że ty sama jesteś zdrowa) - zaraz po odstawieniu wzrasta prawdopodobieństwo ciąży mnogiej - to chyba dlatego zaleca się odczekanie. No a wiadomo ża jak ciąża jest mnoga - to dzieci przeważnie rodzą się mniej zdrowe - moze stąd te pogłoski o szkodliwości??? Nie ma też żadnych dowodów że pigułki powodują niepłodność - bo często kobiety wypisują - brałam pigułki 5 lat teraz nie mogę zajść w ciąże. Żadna z nich nie napisze czy robiła badania na płodność przed braniem pigułek:( Część ludzi po prostu ma problemy z płodnością tylko o tym nie wie dopóki nie stara się o dziecko. To dotyczy też facetów - może oni też mają to od pigułek??:)

Gość agula21
No troche mnie już pocieszyłyście bo ktoś mi właśnie mówił że po tabletkach częściej rodzą sie chore i niepełnosprawne dzieci. No ale czekam jeszcze na inne opinie. Może ktoś ma na ten temat inną wiedzę?

Gość puciapucia
ja brałam i mam zdrową córcie :) no i chyba zależy o jakie tabl chodzi ;)

Gość agula21
No chodzi mi ogólnie o tabletki antykoncepcyjne. Ja sie dopiero zastanawiam nad tym czy zacząć stosować bo właśnie takie różne rzeczy słyszałam....

Gość bo takie rzeczy
mowia przeciwnicy tabletek

Gość bo takie rzeczy
zwolennicy lpr itp

Gość bibik
Ja mam dwoch zdrowych synkow i bralam tabletki. Z pierwszym zaszlam 1 miesiac po odstawieniu tabletek.

przeciez ostatnio nasi poslowie wymyslili, ze od prezerwatyw kobieta staje sie bezplodna, czy cos podobnego, normalnie jakas paranoja.... moja znajoma brala kilka ladnych lat tabletki, pozniej zdecydowali sie na dziecko, urodzila majac 30 lat zdrowego chlopca, jedyne co mu dolegalo to 3 migdal i alergie, nic wiecej, ale teraz ludzie zyja w takim srodowisku, ze dzieci czesto maja alergie na cokolwiek, maly mial tez skaze bialkowa, a od jakiegos czasu pije normalne mleko i jest super... zadnych plam... a cholera mala jaka inteligentna, ma niecale 5 lat...

Gość agula21
No to rzeczywiście ktoś mi chyba głupot naopowiadał!!

Gość agula21
a moze jednak nie?

Gość ulibuli
a ja odpowiem tak: tak do końca to i tak nic nigdy nie wiadomo. żaden lekarz nie da ci gwarancji że - jesli bierzesz tabl- to za 30 lat bedzie wszystk ok z twoim zdrowiem czy zdroweim twego potomstwa, wnuków itd. Generalnie biorąc tabl ładujesz sobie hormony. Wybór twój ale co bedzie za te kilkanaście czy kilkadziesiat lat to nikt nie wie....nie wiadomo jaki ślad tabsy mogą po sobie zostawić...lekarz to tylko człowke, nie?